Last news in Fakti

14 Май, 2022 15:15 984 11

Над 16 хиляди нелегални мигранти са били депортирани от турските имиграционни власти през 2021 г.

  • турция-
  • бежанци-
  • мигранти

Годишно около 120 млн. души влизат и излизат през 206-те на брой турски гранични пунктове, които се обслужват от 2750 служители по паспортния контрол

Над 16 хиляди нелегални мигранти са били депортирани от турските имиграционни власти през 2021 г.  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският заместник министър на вътрешните работи Мухтерем Индже заяви, че през 2021 г. турските миграционни власти са депортирали 16 056 души по причини от различен характер. Други 6393 души са били заловени с фалшиви лични документи и също са били върнати обратно.

Турският отговорен представител съобщи тези данни на пресконференция, на която бе представен „Проект за повишаване на капацитета на Главна дирекция „Сигурност“ и други правоохранителни звена при разкриване на измами с пътни документи и анализ на рисковите проблеми“.

Годишно около 120 млн. души влизат и излизат през 206-те на брой турски гранични пунктове, които се обслужват от 2750 служители по паспортния контрол.

“Турция води много сериозна борба срещу незаконната миграция, която се подхранва от икономическите условия и географското местоположение. Особено внимание се отделя на проблемите на сигурността”, посочи той.

По думите му един от най-често прилагани методи от нелегалните мигранти и бежанци за влизане в страната е ползването на фалшиви документи - проблем, който има ключова роля в борбата срещу незаконната миграция през турските гранични пунктове.

“Турската страна сътрудничи активно по този проблем със специализираните власти в България, а също с Германия, Италия, Великобритания, Румъния, Унгария и Сърбия по европейското направление, на което отдаваме голямо значение; по източното направление сътрудничим с полицейските служби на Иран и Пакистан”, заяви Мухтерем Индже.

Той посочи, че проектите, наречени „Пътят към дома през Сърбия” и “Унгария-път на приятелството“, са уникален пример за сътрудничество на международната арена и са дали положителни резултати не само при пътническите превози, но и при тировете. Технологичните съоръжения, разположени на турските гранични пунктове, за модернизацията и поддържането на които се отделят значителни средства, правят по-успешна борбата срещу нелегалната миграция.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Въпрос

    5 1 Отговор
    Защо не са били настанени в хотели и да бъдат обгрижвани материално и здравно

    Коментиран от #6

  • 3 Каскета

    3 2 Отговор
    Останаха само още 8 000 000, сирийци,афганци и други.
  • 4 Пета

    2 1 Отговор
    Докато коментираме Турците пуснаха летище направено от запълване на крайбрежна ивица на Черно Море между градовете Ризе и Артвин. То по вида е било едно от 5те в света.
  • 5 Сюлейман Сойлу

    2 2 Отговор
    Всички дойдохме тук от някои места. Ние сме дошли от степите на Монголия. Казват, че ще има инвазия. Кой какво ще нахлуе? Няма "Тиха инвазия". Ние, идвайки тук, нахлухме ли? Турците и имигрантите са братя.

    Коментиран от #8

  • 6 Отговор

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Не са хиляда,а са на бройка колкото населението на България, които са на държавна издръжка от турския данъкоплатец. В същото време Турция ще строи за един милион сирийци домове....
  • 7 Българските турци

    0 0 Отговор
    Мухтерем Индже ръководител на "Memleket Partisi" отцепила се наскоро от главната опозиционна Народнорепубликанска партия на Турция и не е заместник министър на вътрешните работи на Турция...Като ще манипулирате с фейкове поне си направете малко труд ...смешки сте !...

    Коментиран от #10

  • 8 Българските турци

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сюлейман Сойлу":

    "Тихата инвазия" застрашава повече Европа отколкото Турция !...Представете си че нямаше Турция и че целият онзи хаос на "Тихата инвазия" беше връхлетял върху България....щяхте ли да правите същите арогантни коментари или джагатайски бъзици ?!..."

    Коментиран от #9

  • 9 AK PARTİ

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българските турци":

    Ръководството на службата в България вече е информирано за вашия неблагоприятен коментар срещу официалната политика на партията, която е идентична с официалната политика на майка родина. Никаква толерантност към грешки, които водят до предателства. Само тежки примерни наказания.

    Коментиран от #11

  • 10 Българските турци

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българските турци":

    Ха така смешки... оправете се ... ама мен що ма оправяте ...аз знам кой е Мухарем Индже !... : )
  • 11 Българските турци

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "AK PARTİ":

    Тъй верно ! ... Бабайигит!... : )
Новини по държави: