Last news in Fakti

19 Май, 2022 15:13 864 7

Разследването по британския "Партигейт" приключи

  • партигейт-
  • разследване-
  • приключи-
  • борис джонсън-
  • даунинг стрийт-
  • ковид-19

Издадени са общо 126 глоби

Разследването по британския "Партигейт" приключи - 1
Снимка: БГНЕС

Британската полиция приключи разследването си за партитата на "Даунинг стрийт" в нарушение на COVID правилата по време на локдаун, съобщава "Ройтерс".

Издадени са общо 126 глоби, цитира news.bg.

Джонсън се сблъска с редица призиви от опозицията и от собствената си партия да подаде оставка заради т.нар. скандал "Партигейт", след като вътрешно разследване установи, че той и негови служителите са се наслаждавали на купони с алкохол в нарушение на строгите ограничителни мерки, постановени от британското правителство.

Министър-председателят и финансовият министър, Риши Сунак, вече бяха глобени заради т.нар. "Партигейт".

Първоначално премиерът отрече да е имало нелегални партита и увери, че всички правила са спазени. Впоследствие обаче той се извини за случая, но отказа да подаде оставка, заявявайки, че съзнателно не е извършил каквито и да било нарушения.

Полицията съобщи, че разследването, включващо 12 служители, които са разгледали 510 снимки, вече е приключило. От общо 126-те глоби, 53 са били издадени на мъже, а 73 - на жени, като някои са получили повече от една глоба.

Източник от "Даунинг стрийт" поясни, че Джонсън не е получил уведомление за друга глоба "на този етап".

Нашето разследване беше задълбочено и безпристрастно и беше завършено възможно най-бързо, като се има предвид количеството информация, която трябваше да бъде прегледана, заяви, заместник-комисар в Скотланд Ярд.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дис ис бритиш хом....

    7 0 Отговор
    За награда Боре дебело получава кило бело за следващото парти изтpещело!
  • 2 Корупцията

    8 0 Отговор
    Е жестока.
  • 3 Ротшилд

    7 0 Отговор
    Смилих се и го оставих на поста, понеже се престара към Русия след специалната операция.
  • 4 надарена кака

    4 0 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 5 Бай Лисан

    4 0 Отговор
    Спешно трябва да бъде разследван фризьора на Борката!
  • 6 британска наглост

    7 0 Отговор
    Ето истинското лице на западната цивилизация-лъжи и наглост!Наш боре пие по време на свиреп антиковид локдаун/прав е .правилата са за простолюдието/После нагло лъже и отрича/от къде да се сети,милия,че има снимки и видеа,които го изобличават в лъжа/Извинява се за лъжите.но не подава оставка/от къде съвест и морал в един европейски политик?/И накрая кой ще плати сметката-470 000 паунда похарчени по разследването-тъпите англета
  • 7 Маймуна

    5 0 Отговор
    Сигурно Путин им е изпратил алкохола, за да злепостави този рошав орангутан
    За това пък той си отмъщава като изпраща оръжия и подпомага дрогирания украински клоун. Жалки политически клоуни и те управляват света. Господ скоро трябва да си прибере версиите от тази нещастна земя.
Новини по държави: