Last news in Fakti

23 Май, 2022 15:34 1 180 6

ЕК предлага излизане на Гърция от режима на засилен мониторинг

  • гърция-
  • икономика-
  • европейска комисия

От Комисията уточняват, че реализацията на ангажиментите е довела страната до финансова стабилност, а опасността за прехвърляне на криза към други страни членки е намаляла значително

ЕК предлага излизане на Гърция от режима на засилен мониторинг - 1
Снимка: shutterstock

Европейската комисия предлага излизане на Гърция от режима на засилен мониторинг през август, съобщават гръцките медии.

В 14-тия доклад за наблюдение на Гърция след края на спасителните програми се посочва, че Атина успешно е изпълнила повечето от ангажиментите за реформи въпреки трудните условия, създадени от пандемията и нахлуването на Русия в Украйна, съобщава електронното издание на в. „Катимерини“.

От ЕК уточняват, че реализацията на ангажиментите е довела страната до финансова стабилност, а опасността за прехвърляне на криза към други страни членки е намаляла значително.

Предлага се страната да излезе от режима на засилен мотиноринг, но с ангажимента Гърция да продължи с важните реформи и инвестиции в рамките на реализацията на плана за възстановяване.

Страната влезе в режима през август 2018 г., припомня електронното издание на в. „Прото тема“.

С доклада на ЕК се отваря пътя за отпускането на 748 милиона евро за Гърция през юни, уточнява телевизия „Скай“. Сумата е свързана с прилагане на мерки за облекчаване на държавния дълг, съобщава по темата в. „Имерисия“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професорите тука май не познаха

    6 1 Отговор
    Е нали дежурните коментатори тука толкова дълго ни облъчваха как Гърция като фалира било трагедия, апокалипсис , говорихте как децатата им били обречени, а то какво се оказа накрая??

    Хем нищо такова не стана хем в момента са по-добре от нас
  • 2 Симо

    8 1 Отговор
    Гърция беше поставена под финансов мониторинг, когато през 2018г. дължеше 335 милиарда и това беше 182% от БВП на страната. Сега Гърция дължи 530 милиарда = на 230% от БВП!!!! и вече е стабилна и може да бъде свален финансовия монитиринг???? Аз ли нещо не схващам или света съвсем е полудял??

    Коментиран от #6

  • 3 Уса

    6 1 Отговор
    Америка няма да я настигнете нито ще махнат визите за българи,но поне се научете от гърците на елементарните неща от живота.Единствения проблем за България са политиците и техните наследници вече 100 години в управлението и кражбите
  • 4 Хххх

    6 2 Отговор
    Нищо ново, прах в очите на Гърция , за да дразнят Турция ! ЕС безделници ,интриганти , военолюбци ! Закриване на тази терористична групировка !
  • 5 Грульо

    1 1 Отговор
    "С доклада на ЕК се отваря пътя за отпускането на 748 милиона евро за Гърция през юни, уточнява телевизия „Скай“. Сумата е свързана с прилагане на мерки за облекчаване на държавния дълг, съобщава по темата в. „Имерисия“."

    Рекох, че Гърция вече си е изплатила дълга от 400 милиарда, а то даже още ще им дават, защото не могат да го плащат.
  • 6 случаен

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Симо":

    и аз се изненадах като скоро четох интервю на някакв гръг,че си платили дълга и се оправили
Новини по държави: