27 Май, 2022 17:31 1 326 16

Песков: Украинските власти постоянно си противоречат

  • песков-
  • украински-
  • власти-
  • зеленски-
  • кремъл-
  • преговори-
  • украйна

Думите му бяха в отговор на молба да коментира изявленията на украинския президент Володимир Зеленски

Песков: Украинските власти постоянно си противоречат - 1
Снимка: БГНЕС

Украинските власти постоянно правят противоречиви изявления, които не позволяват да бъдат разбрани изцяло техните искания и дали са готови да осъзнаят реалното положение на нещата, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Думите му бяха в отговор на молба да коментира изявленията на украинския президент Володимир Зеленски, че за да се сложи край на конфликта, трябва да се проведат преговори с Русия, но тя сякаш не желае това, предаде БТА.

"Първо, преговорите в момента са замразени и то в съответствие с линията, избрана от украинска страна, която напълно контрастира със споменатите изявления на Зеленски", каза Песков. "Второ, като цяло ръководството на Украйна постоянно прави противоречиви изказвания, които се оборват взаимно и не позволяват да се разбере напълно какво иска украинската страна и готова ли е тя да възприеме трезв подход и да осъзнае реалното положение на нещата", допълни той.

По-рано Владимир Медински, който е помощник на руския президент и оглавяваше руската делегация на преговорите с Украйна, заяви, че замразяването на преговорите е изцяло по инициатива на Киев.

Говорителят на Кремъл бе запитан и за мнението му относно пророчеството на лидера на Либерално-демократическа партия на Русия Владимир Жириновски, че Зеленски ще е последният президент на Украйна.

"Коментирането на пророчества не влиза в моите задължения и не се явява наш прерогатив. Освен това ние не притежаваме подобни компетенции - да коментираме пророчества", каза Песков.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Противоречието

    13 4 Отговор
    От субстанциите е.

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Механик

    15 7 Отговор
    Господин Песков,
    Вие сте мъдър човек. Но как можете да търсите логика в думите на наркозависим?
    Дето се вика, не им обръщайте внимание подобни субекти. Просто те не са Ви на нивото изобщо. Не се унизавайте да тълкувате някакви бащолевения.
  • 5 И това е самата истина

    19 4 Отговор
    Само лъжи и интриги от Украйна! Може би трябва да питаме САЩ за преговорите! Така и така те решават съдбата на тези продажници?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бесен _Язовец

    10 4 Отговор
    Песков се е объркал власти в Киев няма има една хунта която обслужва интересите на чичо Сам и тази хунта ще свърши мн зле не само защото не помнят какво лъжат!
  • 9 Стефанов

    8 1 Отговор
    От днес 27 май на територията на Донецката народна република групировка войски на ДНР и ЛНР, с огнева подкрепа от въоръжените сили на Руската федерация, освободи и установи пълен контрол над 220 населени места, включително Красний Лиман,
    Русия постига бавен, но осезаем напредък в Донбас. Руските военни вече контролират над 95% от Луганска област и през следващите дни усилията вероятно ще бъдат насочени към пълното превземане на Северодонецк
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бъдеще

    11 2 Отговор
    Мисля, че и едните и другите показаха какво могат, и до къде са готови да стигнат. По нататъшното продължаване на бойните действия не води до нищо ново, само загубени човешки животи.
    Украйна трябва да разбере и приеме действителността. Крим, Луганска и Донецка области могат да ги отпишат. За да запазят останалата Украйна...
    Русия трябва да спре военните действия и да НЕ присъединява Луганска и Донецка области към Руската федерация. Нека си останат отделни републики или територии с особен статут, но да не са към Украйна или Русия..
    И е крайно време света, и особено демократичната му част, да разберат, че Русия е огромен фактор в света, и подценяването и неглижирането и, ще водят до световни кризи. Няма как да отпишеш територия простираща се на осем часови пояса. Няма как да отпишеш и народа и...

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иванушка  🇷🇺

    6 3 Отговор
    "...дали са готови да осъзнаят реалното положение на нещата..." - Москва трябваше отдавна да разбере че само Руски Ботуш на Мейдана щеше да отрезви Украинското "правителство". Просто трябваше веднага да ударят Киев, което и без друго ще стане. Самата идея за Нежна война беше Грешка.
  • 15 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    1 3 Отговор
    Няма по нагли и противни из роди от вас агресори дол ни.
  • 16 Определено

    1 0 Отговор
    Украинците са просто весноносци на САЩ в провежданите разговори нищо повече от един цирк с който се цели печелене на време за прегрупиране и въоръжаване на новата американоукраинска армия това другото е фалш . така че зеленото артисче си има сценарий и нищо повече
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания