Last news in Fakti

5 Юни, 2013 14:13 1 194 0

Анонимните хакнаха редица правителствени сайтове в Турция

  • турция-
  • анонимните-
  • хакери-
  • протести-
  • реджеп ердоган

Хакери са влезли в системата на турското правителство и са събрали поверителни данни за кабинета на премиера Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Ройтерс.

Хакерската атака е в подкрепа на анти-правителствените протести в страната, които продължават вече пети ден.

Източник от кабинета на Ердоган потвърди, че имейл акаунти на служителите са били обект на „фишинг” атака.

Активистите, които наричат себе си „Анонимните Турция“ заявиха, че са хакнали официалния сайт на министър-председателя (basbakanlik.gov.tr) и са получили достъп до имейл адресите на персонала, пароли и телефонни номера.

Те заявиха, че няма да публикуват телефонни номера и ще споделят паролите на акаунти, които нямат достъп до класифицирана информация.

В същото време, Сирийската електронна армия (СЕА) хакна други правителствени уеб сайтове, включително dosya.icisleri.gov.tr.

По-рано хактивистите от  групата на „Анонимните“ пое отговорността за пиратски действия срещу уеб сайта на турския президент, както и на сайта на управляващата партия в страната.

Считано от 22:40 GMT, интернет страницата на президента Абдула Гюл е офлайн, както и интернет страницата на управляващата Партия на справедливостта на страната и развитието, интернет страниците за истанбулската дирекция за сигурност и службата на губернатора на Истанбул.

Операцията на „Анонимните“ започна в отговор на репресиите от страна на полицията срещу протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: