1 Юни, 2022 16:50 3 618 7

Хаос на Острова! Блокирани летища заради продажби на полети над капацитета

  • великобритания-
  • летище-
  • билети-
  • пътници

Основният проблем на авиационната индустрия е недостигът на персонал, защото авиокомпаниите не могат да наемат необходимия брой, след като по време на пандемията хиляди бяха пуснати в принудителен отпуск

Хаос на Острова! Блокирани летища заради продажби на полети над капацитета - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания авиолиниите и туроператорите са продали повече полети и почивки в чужбина, отколкото е капацитетът им, така министърът на транспорта Грант Шапс обясни хаоса по летищата по време на ученическата ваканция и преди почивните дни за платинения юбилей на кралицата.

Грант Шапс каза, че е много неприятна гледката на хора по летищата с отменени или забавени полети, чиито планове за почивка се провалят. Няколко авиолинии отмениха стотици полети, а според наличната информация около 2 милиона британци възнамеряват да пътуват в чужбина през следващите дни.

Най-сериозно е положението с Tui и EasyJet.

Шапс заяви, че правителството е пределно ясно, че ръководството на авиокомпаниите трябва да се справи с проблемите, каквото бяха наблюдавани и по време на Великден.

Той допълни, че ще се срещне с летищните власти, авиолиниите и наземния персонал, за да се установи какви точно са причините и как да се сложи край на отмяната и забавянето на полетите. Но изтъкна, че въпреки предупрежденията на правителството туроператорите сериозно са надхвърлили капацитета си, ангажирайки се с повече полети и почивки, отколкото могат да осъществят.

Основният проблем на авиационната индустрия е недостигът на персонал, защото авиокомпаниите не могат да наемат необходимия брой, след като по време на пандемията хиляди бяха пуснати в принудителен отпуск, когато полетите замряха.

Преди Covid-19 летищата и авиокомпаниите във Великобритания осигуряваха работа на около 140 000 души, но оттогава хиляди работни места бяха орязани, включително 30 000 само в авиолиниите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минчо Празников

    12 0 Отговор
    Украйна изпраща свойте съболезнования и молитви за всеки брит пропуснал ваканцията си.

    Коментиран от #4

  • 2 авганистанец

    8 0 Отговор
    тия па ... требва вземат пример от нас как се действа (да видат как се крепи на крилото на самолета)
  • 3 нее

    3 0 Отговор
    Всички масови начинания познават моменти на провал. Така е и с масовия транспорт. Но пък каквото и да стане, има хора които са вечно на някоя опашка, на някое летище.
  • 4 Браво

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Минчо Празников":

    Чудесен коментар! 👍👌
  • 5 Британци

    3 1 Отговор
    им кажи и повече не ги обиждай, като че ли само в Англия е имало и има Ковид 😂
  • 6 111

    2 1 Отговор
    Работят много, нормално е да искат да си почиват. Много българи не успяха да си закупят самолетни билети за лятото, но септември да се надяваме, че за тях ще бъде май за 5 дни, а и не са за всеки джоб самолетните билетите през лятото. Така е българи в Бг, когато Знаеш, че пари лесно не се изкарват навън и си правиш сметки, а не да чакате младите пред пощите, да вземате пенсиите на старите си родители, баби. В Бг за англичаните си е гот, топло е, но и в Испания е още по окей. НО... там е за заможните. Хубав слънчев ден, Лондон!
  • 7 Резанцев

    1 0 Отговор
    Да го духааат бозавите тулупи
Новини по държави: