Last news in Fakti

9 Юни, 2022 21:13 6 067 9

"Lufthansa" отменя около 900 полета

  • lufthansa-
  • луфтханза-
  • летище-
  • въздушен транспорт

Летищата, авиокомпаниите и групите за наземно обслужване съкратиха работни места по време на кризата и сега се борят да наемат нов персонал

"Lufthansa" отменя около 900 полета - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-голямата германска авиокомпания „Lufthansa“ отменя около 900 вътрешни и европейски полета през юли поради недостиг на персонал. Това съобщи агенция "Блумбърг".

Отменените полети, планирани за петък, събота и неделя, представляват около 5% от обичайния капацитет на авиокомпанията през уикенда. Компанията подчертава, че „Lufthansa“ се бори с проблемите, които засягат европейските авиокомпании по време на възстановяването от кризата, причинена от епидемията от коронавирус.

"Цялата авиационна индустрия, особено в Европа, в момента страда от съкращения на персонала", се казва в изявление на „Lufthansa“. "Това се отнася за летищата, агенциите за наземно обслужване, контрола на въздушното движение, както и за авиокомпаниите."

Компанията заяви, че европейските авиокомпании бързат да увеличат броя на местата и полетите, тъй като търсенето е нараснало след отмяната на ограниченията за пътуване, които продължиха две години от началото на пандемията. Авиокомпанията планираше до 2022 г. да разполага с капацитет, равен на 75% от нивата през 2019 г.

Карстен Шпор, главен изпълнителен директор на авиокомпанията, заяви миналия месец, че сътресенията на пазара на труда са нарушили сериозно плановете на компанията за лятото. Летищата, авиокомпаниите и групите за наземно обслужване съкратиха работни места по време на кризата и сега се борят да наемат нов персонал.

Германският летищен оператор Fraport също предупреди, че недостигът на персонал може да доведе до сериозни закъснения на полетите в родния център на „Lufthansa“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    20 1 Отговор
    Вземете Фон дето Лаjнен и Шарл Мишел за стюардеси .....
  • 2 Трудно...

    17 3 Отговор
    Кой ще се наеме да започне работа и след 3 месеца да го изхвърлят пак...
  • 3 Онзи

    1 4 Отговор
    Целта на Глобалистите е да намалят замърсяването от горива.
  • 4 дилема

    5 2 Отговор
    По-добре Луфтханза да намали полетите, отколкото Луфтвафе да ги увеличи.
  • 5 Ежко Бежко

    8 1 Отговор
    Много мизерна компания. Турците са в пъти по-добри. Луфтханза да затваря кепенците.
  • 6 Круз de Villepin се

    1 2 Отговор
    Дали заради липса на персонал, дали заради липса на керосин. Знае ли вече човек, какви опорки му пробутват.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Резанцев

    0 1 Отговор
    Бре! Кое?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: