Тема: Украйна

5 Юни, 2022 17:05 15 949 68

Бъдещата роля на Запада в света е под въпрос

  • берлускони-
  • италия-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • запада-
  • европа-
  • свят

Берлусковни: Кризата в Украйна е предизвикала преоценка на ролите и анализ на грешките

Бъдещата роля на Запада в света е под въпрос - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони изрази съмнения относно водещата роля на Запада в света и отбеляза, че повече политическо единство не е достатъчно за Европа. В статия във вестник il Giornale, собственост на холдинга Берлускони, политикът пише, че именно кризата в Украйна е предизвикала преоценка на ролите и анализ на грешките, една от които е „неспособността на Запада, поради липсата на авторитетни лидери през последните години, които да предлагат политически и икономически модели, сравними с "Пътя на коприната на Китай".

Според него Русия „вече е загубила играта“, ако смята Запада за свой противник, тъй като Западът е „единен и решителен на този етап, както никога досега през последните години“ в контекста на руската специална операция. "Но всичко може да се види в различна светлина в контекста на глобалния сценарий, а украинската криза демонстрира горчивата реалност. Какво имаме предвид под Запад?" - пита Берлускони.

Още новини от Украйна

„Украинската криза изяснява факта, който предизвиква безпокойство както за настоящето, но и най-важното за бъдещето: Русия е изолирана от Запада, но Западът е изолиран спрямо останалия свят", казва политикът. Той отбелязва, че „либералната демокрация е система на управление, приета в по-малко от 1/4 от света“. „От осем милиарда жители на планетата само 1,4 милиарда живеят в западната система на управление и ценности, останалите 6,4 милиарда живеят в диктатури, теократични, автократични, олигархични системи. Най-големите държави в света, като Китай, Индия Русия, десетки азиатски, африкански и латиноамерикански страни не принадлежат на Запада“, продължава Берлускони. Той смята, че с влизането на африканските страни под сферата на влияние на Китай от икономическа, политическа и военна гледна точка „поява сериозна заплаха по южния фланг на НАТО“. „И това представлява заплаха за страни като Италия, докато украинската криза привлича цялото внимание на Северноатлантическия алианс на изток“, каза Берлускони.

„Нашата основна грешка е да приемем за даденост единствената правилна система, която се поставя под въпрос в голяма част от света. И трябва да признаем, че Западът поради липсата на авторитетно ръководство през последните години, както и поради недостатъчна вяра в себе си и собствените си идеи, не успя да създаде система от съюзи, нито да предложи политически и икономически модел, съпоставим с този, предлаган от Китай като „нов път на коприната". Той не успя да въведе Русия в западната сфера. Ако можех да направя това, сега европейският сценарий щеше да бъде напълно различен", казва Берлускони.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 124 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОДОР СТОЯНОВ

    126 14 Отговор
    НЯМА ТАКОВА НЕЩО!!!ЗАПАДА СИ ЗаПАДА...НАКРАЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО ЕДИН!!!!

    Коментиран от #58

  • 2 Тошо

    187 13 Отговор
    ЗАПАДА ОТДАВНА ЛЕЖИ САМО НА СТАРИ ЛАВРИ.НЯМА ДОБРО БЪДЕЩЕ ,БРИТАНИЯ И САЩ ВКАРВАЙКИ В КАПАН ЕС САМИ СЕ НАТРЕСОХА НА НЕГО И НЯМА ИЗМЪКВАНЕ.

    Коментиран от #16

  • 3 Па като нема

    142 19 Отговор
    вече роля тоя див запад, да преминаваме под шапката на рушняците и готово... Поне са бели и са християни...
  • 4 Историк

    154 10 Отговор
    "Колективния Запад" е както българския Северозапад-агонизиращ и в конвулсии...Новото идва както винаги е било,за да измете старото и изчерпаното...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Емил

    27 154 Отговор
    Всички путинисти в хор - Западът няма бъдеще! Вашето бъдеще, руски подлоги, приключи - Путин с един замах изтрепа всички русофили по света!
  • 7 Емил

    25 60 Отговор

    До коментар #5 от "Изветрялник..":

    Вярно си изветрял напълно!
  • 8 Хах

    27 72 Отговор
    Отново на дневен ред е изкуфялив Берлускони. Той още не е разбрал, че Индия е най-многолюдната демокрация е света и е ЗАПАДА. Да не говорим за страните от Латинска Америка, които са ЗАПАДА.
  • 9 Една

    142 10 Отговор
    Огромна част от населението на тази 1/4 "запад" ,също не искат да са част от този "запад" управляван от нискочели брюкселски зелки защитаващи не интересите на обикновения европеец, а топлите си местенца и неприлично големи заплати.
  • 10 Да,бе

    118 9 Отговор
    Половин хилядолетното крадене от останалият свят приключва и е време да се плаща сметката.Изпозападналият свят върви към напълно заслуженият си край и няма да липсва на никой.

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Всеки в орбитата си....

    15 79 Отговор
    Запада в неговата си орбита в тези 1.4 милиарда население, зона на мир, демокрация, просперитет, зона на защита на човешките ценности, зона на технологичен прогрес, зона на достоен и смислен живот, останалите колко са там милиарда, нека тънат в деспотизъм, насилие, болести, глад и мизерия, тук към този свят включвам и русия, отдавна трябваше да се разделим по този начин, да се знае кой кой е, и кой с кой е, в края на краищата това е нашият свят и трябва да го защитаваме, ония от другият свят не са ни нужни.

    Коментиран от #19

  • 16 Бай градски

    19 51 Отговор

    До коментар #2 от "Тошо":

    ЗАЩО БРЕ ТОШО, МОМЧЕ ЛОШО, ДЕЦАТА НА ПУТИН И ЛАВРОВ СА В ТОЗИ ТОЛКОВА ЛОШ И РАЗПАДАЩ СЕ ЗАПАД??

    Коментиран от #49

  • 17 Механик

    76 10 Отговор
    Не, бъдещето на запада е ясно. За тоя строй идва края и агонията е ужасна.
    ЗАПАДА ше направи всичко възможно и ще изпълни старата приказка "след нас и потоп".
    Още почвече, че на чело на запада са хора, които по естествени прични си отпадат/умират. Грешка е да даваш на млади и неопитни да командват света. Сто пъти по-голяма грешка е да даваш на хора които умират понеже са стари болни, да чертаят пътя на Човечеството. Такива хора нямат бъдеще и за това нямат и правилно виждане за него. Много то старите хора стават отмъстителни към всички, които ще живеят след като тях няма да ги има.
    п.п.
    Не си мислете, че съм хлапе. За сведение и аз съм се запътил към старите вече.

    Коментиран от #21, #22

  • 18 Бай градски

    9 52 Отговор

    До коментар #10 от "Да,бе":

    Кремлюха, сънищата са безплатни, но не е мястото да се коментират тук!

    Коментиран от #35

  • 19 Сигурно си прав за много неща

    69 6 Отговор

    До коментар #15 от "Всеки в орбитата си....":

    Но защо тогава този т.нар.запад все се вре в работата на т.нар.други?

    Коментиран от #23, #64

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай градски

    9 32 Отговор

    До коментар #17 от "Механик":

    А не са ли те споходили старческите болести твърде рано?
  • 22 Младите не знаят,

    33 2 Отговор

    До коментар #17 от "Механик":

    ала могат
    Старите пък знаят но не могат
    И накрая в сметката последна
    Всичко може мойта възраст средна.
  • 23 Наблюдавал

    10 27 Отговор

    До коментар #19 от "Сигурно си прав за много неща":

    Много сериозно си объркан ,т.нар.други се навират при този т.нар.запад !

    Коментиран от #26

  • 24 Мдаа,бе!

    10 31 Отговор
    Ако наистина...хипотетично... монголоидния изток ,ще е водещ,то нЕма да има кого да води!Сите ще са забегнали у "разпадналият се и загниващ" запад!!!
  • 25 Запада

    52 10 Отговор
    Запада е западнала работа и вече за нищо друго не става освен за сключване на еднополови бракове.
  • 26 Явно си от функционалните неграмотници

    31 5 Отговор

    До коментар #23 от "Наблюдавал":

    Не съм забелязал някои от другите да се опитва да казва на запада какво е правилно и какво не е и да му се бърка в работите

    Коментиран от #32

  • 27 Време е

    7 12 Отговор
    И Серлускони се изказа по темата. Преди него пиареното милиардер че изръси подобна глупост по повод икономиката на САЩ, но всички знаем кой плаща за печатането на долари - всички ние. Така, че дружно да се стягаме и да спасяваме Запада. Е, на някои основни играчи това разбира се няма да се хареса, но, както се казва всички сме в една лодка, наречена Земя.
  • 28 Е,и?!

    36 4 Отговор

    До коментар #20 от "Обаче всички":

    Луд изяжда и два зелника,стига да има кой да му ги даде! Но последната сламка чупи гърба на камилата! Твоят Запад нищо не разбира от Истински Сметки,затова сега вие като вълк на месечина.Русия обаче затвори мандрата,а ЕС досега лежеше на гърба и!

    Коментиран от #41

  • 29 От запада

    9 32 Отговор
    Западът си е запад-цивилизован и организиран. Всеки се натиска на Запад, никой не се е запътил на изток. Източните богаташи пращат дечицата си да учат на Запад, купуват на любовниците си апартаменти и вили на Запад, никой не ходи към Китай, Индия или Русия, нито пък мигрира към Африка или Южна Америка, или да търси демокрация в Близкия изток
  • 30 Евроатлантик

    47 8 Отговор
    Даже с Русия не е ясно дали ще се справи Запада. Биха успели при пълна изолация, но е видно, че такава няма. Пък ако Китай реши да си вземе Тайван, а Иран реши да остъкли Израел, от Запада само ще мигат на парцали и ще се чудят какъв протестен пърформанс да направят в отговор. Точно Запада продължава да се държи като колонизатор, да използва чужда евтина работна ръка и ресурси, да слага марионетни правителства като нашето, а където не успее да прави революции и преврати. А там където и превратите не минават Чичо Сам носи демокръси със самолетоносачи и томахавки. Поне до Сирия беше така.
    Сега има прокси война между Русия и Запада на територията на Украйна. Дори нея Западът още не може да овладее, само забавиха руското настъпление. При това говорим за пробно премерване на силите, а не пълномащабен военен конфликт.
    Кой ще се запише да гине за евроатлантическите ценности? Или ще чакаме на "професионалните" армии с военни министри жени и ЛГБТ+ войскови части?
    Айде събудете се най-сетне...

    Коментиран от #36

  • 31 az #Контрапропаганда

    24 5 Отговор
    Sic transit gloria mundi са казали древните римляни!
    Ето че и времето на "запада" и всичко свързано с него отминава, а ние с вас имаме щастието да станем за втори път свидетели на кардинални промени в устройството на света ...
  • 32 Наблюдавал

    1 9 Отговор

    До коментар #26 от "Явно си от функционалните неграмотници":

    И ти си много объркан ,като този на който отговорих. Дано да не се дължи на "функционалната ти грамотност"!

    Коментиран от #66

  • 33 Ехе Берлускони

    45 3 Отговор
    Запада срина демокрацията! С какво се различава от останалите режими? Няма вече демокрация! Срина се този строй! Няма как да има демокрация, когато една страна САЩ, нарежда и прави реда на остналите! Това не е демокрация, а си е чист тоталитаризъм, но на друго ниво!
  • 34 не може да бъде

    26 3 Отговор
    Големият проблем на Европа,според мен, не е това ,че липсват силни/авторитетни лидери.Липсата на силни лидери не може да навреди сериозно или пък вредата ще бъде ограничена,ако обществото е организирано така както в Европа.Проблемът на Европа е че ЕС се управлява както казва проф.М.Константинов ,от "безрасъдни глупаци".Споделям това мнение.Е,с тях няма как щетите да са малки или поправими.... .
  • 35 Да,бе

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бай градски":

    Сънищата са безплатни само на село,"градски".

    Коментиран от #38

  • 36 Ей ей ей

    8 11 Отговор

    До коментар #30 от "Евроатлантик":

    Ха ха ха ха Бухахаха ха ха ха х ах ах ........... Заспалия ни казва да се събудим? Хи хи хи хи хи хи хи хи .............жалки и смешни сте вече!!
  • 37 Д Петров

    7 26 Отговор
    Тоз, го е хванала деменцията! Двете Америки, единствено Венецуела, подкрепя рашънистан! Иран, Северна Корея, и Сирия също. Турция частично, Китай ГА ГА ГА, а ги подкрепи, а остана без пазари. Индия, ще им купува петролът, ама на $70! Австралия, Нова Зеландия и Япония друг път. ИШШШ, не знам Мозамбик и Бурунги, на чия страна са, ама то няма и значение!

    Коментиран от #39

  • 38 Бай градски

    14 6 Отговор

    До коментар #35 от "Да,бе":

    Няма ли някой из между вас, с глава на раменете си, да ви каже колко сте жалки и смешни?!?

    Коментиран от #40

  • 39 Когато

    40 0 Отговор

    До коментар #37 от "Д Петров":

    човек не мисли, твори много бозъ! Как мислиш Китай ще загуби пазарите, след като всички са зависими от тяхната индустрия?! Виж какво се случва с кризата с чипове! Ами остави всичко, но шест от най редките елемента от менделеевата таблица, ги преработва Китай, а САЩ внася 95% от Китай! Без тях, ще се срине военна промишленост, електроника и много други! Пишат ви евтина пропаганда и вие сте като лапни-шарани! Никакво търсене на логика и причинно следствени връзки! Трябва наготово да ви кажат, какво ви е мнението! затова ви водят за носовете, като панарджийски мечки!

    Коментиран от #45

  • 40 Да,бе

    3 9 Отговор

    До коментар #38 от "Бай градски":

    Жалък и смешен можеш да видиш,като се бръснеш,но на село това не е задължително.
  • 41 Къде е синчето

    6 18 Отговор

    До коментар #28 от "Е,и?!":

    на Корнелия Нинова? Във Вашингтон. А сърцето ѝ - в Москва. При соца кои пазаруваха в Кореком, кои си пращаха децата да учат на запад и пътуваха свободно в чужбина? Тия които сега защитават Путин, но не отиват в Русия. Много го мразите тоя Запад, а очите ви все натам гледат.

    Коментиран от #42, #43

  • 42 ира

    26 1 Отговор

    До коментар #41 от "Къде е синчето":

    Е, стига с това, къде е сина на този или онзи. Явно това ви е най-големия довод. И аз питам, как така сума ти върли седесари, либерали и глобалисти не правят инициативен частен бизнес, а са все на високи и сигурни държавни постове? Те защо не дават пример? Защо са на посланически и разни висши брюкселски постове? И защо тези които скачаха за демокрация,първи напуснаха България? Какво да си кажеш, на думи едно, милеят за демократична родина, но не работят за нея. Така че...

    Коментиран от #46

  • 43 нее

    24 0 Отговор

    До коментар #41 от "Къде е синчето":

    А къде са големите демократи и техните деца, внуци, снахи и лелинчовци? Защо не работят в България и да подобряват страната с тяхната гениалност и красота? За мен това е лисичо поведение.
  • 44 кариеристи и службогонци

    21 1 Отговор
    А защо Надето Неински, и нейните колеги от СДС не се впуснаха в частен бизнес като са толкова демократични и смели? А цял живот пеят едни и същи клишенца от висотата на най-високи държавни и международни постове? А, забравих, мъжа на Надето се сдоби с гаража на ЦК, няма как, и за там трябват хора...
  • 45 Роко

    2 18 Отговор

    До коментар #39 от "Когато":

    Приятелю вярно е че Китай е най - големият търговски партньор на САЩ (естествено е много далеч от сънуваните от теб 95% от вноса) но е вярно и че САЩ е най - големият търговски партньор на Китай. Но има една малка подробност близо 40% от бюджета на Китай идва от заводите на американските компании, също повечето китайски компании са зависими от американските си партньори. Точно затова на воплите за помощ на недоимператора другаря Си отговаря с може ма друг път. Дори на предложенията да им продадат Газпром на безценица китайските другари отговориха може ма когато свърши войната. Китай официално не е подкрепил санкциите но вноса от Китай в помойната федерация е спаднал с 40% след 24 февруари. Ето какво казва руски чиновник за опитите си да договори нов договор с Хаувей "те просто не ми вдигат телефона"

    Коментиран от #47

  • 46 Роко

    3 19 Отговор

    До коментар #42 от "ира":

    Ирке ма ти би ли правила бизнес в държава където управляват червени олигарси? Пък и въпросът е принципен щом плюеш Америката и възхваляваш Рассия що отрочето не е в Магадан а е в Ню Йорк? Що не дава пример като живее в рая ми живее в прогнилия запад. А да сетих се щото другарката Нинова е крала долари а не рубли.
  • 47 Когато

    21 0 Отговор

    До коментар #45 от "Роко":

    не си схванал написаното, прочети пак, а не ми ръси глупости! В коментара ми ставаше въпрос за редките минерали! Провери колко, се преработват в Китай и какъв процент е вноса на САЩ от Китай на тези минерали, които са жизнено важни за САЩ и заповядай пак! Този който се опита да сложи Китай до стената, ще го загази икономически жестоко! Както казах, мисленето, намалява бозътъ! Затова ползвайте по предназначение онова на рамената! Когато нещо е трудно за възприемане за детските ви главици, четете по няколко пъти и търсете в нета информация, а не ми драскай евтина пропагандна безсмислица!

    Коментиран от #50

  • 48 Роко

    2 20 Отговор
    На този педофил още ли му дават думата? Какво ли му е обещал Путин този път сигурно ще му подари няколко украински деца за да задоволява низките си страсти. Пък и ще си ги делнат по братски момиченцата за Берлускони момченцата за колегата педофил Путин всекиму според предпочитанията построили са комунизма един вид
  • 49 Коко

    22 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бай градски":

    Не е вярно на Путин децата са в Русия че западът се разпада разпада демокрация никога не е съществувала само власт пари и интереси нищо друго няма
    Конфискуват имущество на хора без съд това демокрация ли е демокрация казвам още веднъж няма от страна на запада има
    тероризсция мога да ви дам един пример и той много пресен
    Европейския съюз каза на Сърбия че ако не наложат на Русия санкции
    Европейски съюз ще наложи на Сърбия санкции това ли е демокрацията

    Коментиран от #52

  • 50 Роко

    4 19 Отговор

    До коментар #47 от "Когато":

    Приятелю явно прекаленото четене на руски източници (руски "експерти" пишат и на английски в "американски" издания) е объркало сериозно междуушното ти пространство. Единствената държава която позволява над 95% от вносът на стратегическа суровина да е от едно място е България (кво да се прави 90% от политиците ни са на путинска хранилка). Разбирам че е трудно човек четящ от сутрин до вечер за величието на Китай и Рассия да го схване но светът не се върти около тези две държави те са само част от него. Кво става ако американските компании напуснат Китай? Компаниите ще понесат финансови загуби но те няма да са фатални имат заводи и в други страни и ще отворят нови още вярно работната ръка няма да е толкова евтина като в Китай нито ще работи по 20 + часа но ще се оправят. Докато Китай без 40% от бюджета си трудно ще се оправи, освен това 30% от китайските компании под една или друга форма работят за тези западни компании ако ги няма кораба потъва. Освен това ще бъдат затворени пазарите за китайски стоки е винаги може да ги продават в Индия (все пакне трябва да забравяме че Индия е член на британската общност и голяма част от икономиката им е свързана с Великобритания) и Рассия но там покупателната способност на потребителите е по ниска и от тази на китайците. Е Китай винаги може да си поиска дълга от САЩ🤣🤣🤣🤣. Така че първо провери източниците си и потърси и такива които не вонят на рубли.

    Коментиран от #51

  • 51 Не мога

    13 1 Отговор

    До коментар #50 от "Роко":

    да ти чета бозътъ! Както казах, нямаме нужда от евтина пропаганда на глупави деца платени от онова тъпото в Банкя! Айде не ми драскай повече евтина простотия! Каквото съм написал, не е за продажни деца!

    Коментиран от #53

  • 52 Роко

    4 17 Отговор

    До коментар #49 от "Коко":

    Не приятелю никой не е казвал такива неща на Сърбия. Сърбия беше една от първите страни които подкрепиха санкциите срещу Русия вярно по късно имаше заплаха към всички които се опитват да мамят и помагат на руските престъпници да заобикалят санкциите. Но приятелю точно това е демокрацията всички трябва да спазват закона без изключения. Това е политическа система която защитава гражданите си от произвола на опасно лудите маниаци като Путин.

    Коментиран от #59, #65, #67

  • 53 Роко

    2 17 Отговор

    До коментар #51 от "Не мога":

    Приятелю прав си нямаме нужда от евтина пропаганда така че не я пиши. Ако имаш все още живи сиви клетки си задай въпроса защо Китай не подкрепя Русия? Ако успееш да си отговориш може би ще спреш да пишеш небивалици. Не че очаквам 15 годишен "експерт" да може да го схване но опитай.

    Коментиран от #54

  • 54 Казах ти

    8 3 Отговор

    До коментар #53 от "Роко":

    Нямаме нужда от евтини глупости, на глупави деца, платени от онова тъпото в Банкя!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ами да

    13 0 Отговор
    Обществените отношения бяха нарочно задържани до нивото на диктатурата и псевдо демокрацията, сега берем плодовете от това! Но не може да продължава вечно!
  • 58 Да бе!

    1 16 Отговор

    До коментар #1 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    Няма как да е феодализма на путин!
  • 59 Антикомунист

    1 18 Отговор

    До коментар #52 от "Роко":

    Действително запада с тази либерална демокрация е в неизгодна позиция срещу диктаторските режими по света ,които се възползват по най - брутален начин да бъде уязвен. За това е и тази нагла хибридна война. Наистина трябват нови политици от ранга на Рейгън и Тачър , твърда и безкомпромисна политика и всичко ще си дойде на мястото......
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ммм дааааа

    6 0 Отговор
    Остаряваме бавно,оглупяваме бързо.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Русия

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Сигурно си прав за много неща":

    А Русия не се вре , така ли
  • 65 Ли Си Цин

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Роко":

    И какъв е закона на демокрацията
    Правото на по силния
    В прехвалената ви американска демокрация се прилага още от създаването и
    Колкото до Сърбия дълбоко грешиш
    Вучич нямаше да се огъва ако не бяха го изнудили
    Да не мислиш че обикновенния сърбин се стреми към членство в ЕС
    Въобще не му пука член ли ще е или не
    Щото пак ако иска ще си работи на запад
    Както и ние
    Щото ония са такива мързели че ако не са гастарбайтерите са ритнали камбаната
  • 66 Булаир Фружин

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Наблюдавал":

    Кажи го на милионите избити в Афганистан, Сирия, Ирак, Иран, Гренада, коренните жители на Америка (погрешно наричани индианци)... Това са поредните лицемерни запАднали гадове. Както кръстоносците ограбвали Изтока навремето, така и сегашните правят същото. Но срещнаха един враг, който може да ги погуби с един удар само. Що така не изпратят свои войски срещу Русия хамериканците. Това, че Виетнам, Ирак, Афганистан водеха граждански войни, не им попречи да се намесят там. Айде холан!
  • 67 Истинският Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Роко":

    Нещо не разбираш правилно демокрацията. Това е право на свободно мнение на всеки един. Както е право на свободно мнение дали да се боцна с компот с изтекъл срок на годност или не срещу замислен в лаборатория грип.
  • 68 ганю

    0 0 Отговор
    Папи на всички италиани
    как са мацките
Новини по държави: