Last news in Fakti

8 Юни, 2022 12:24 1 598 6

Прогноза: Цените на самолетните билети ще скочат това лято

  • уиз еър-
  • авиокомпания-
  • въздушен транспорт

Резервациите през първото финансово тримесечие са високи, като при средните тарифи има тенденция към растеж - с ниски едноцифрени числа спрямо същия период на финансовата година, приключила през март 2020 г.

Прогноза: Цените на самолетните билети ще скочат това лято - 1
Снимка: shutterstock

Цените на самолетните билети могат да скочат с близо 10 на сто това лято, тъй като европейците се опитват да "избягат" след две години на тежки ограничения за пътуване, предаде ДПА, като цитира шефа на "Уизеър" (Wizz Air) Йожеф Варади.

По думите му билетите вече са по-скъпи, отколкото бяха преди началото на пандемията. Варади очаква цените да се повишат допълнително през второто финансово тримесечие нa компанията, което е между юли и септември.

Резервациите през първото финансово тримесечие са високи, като при средните тарифи има тенденция към растеж - с ниски едноцифрени числа спрямо същия период на финансовата година, приключила през март 2020 г., отбеляза той.

За второто финансово тримесечие очакваме тарифи с по-високи едноцифрени числа, които ще са по-високи от същия период на 2020 г., коментира шефът на "Уизеър". Така увеличението на цените може да се доближи до 10 на сто, въпреки че компанията не разкри по-подробна информация.

"Уизеър" предупреди акционерите си, че проблемите по летищата през последните седмици ще доведат до оперативна загуба за авиопревозвача през първото тримесечие на финансовата му година. Недостигът на персонал за въздушен контрол, сигурност и други елементи от веригата за доставки влияят пряко на авиокомпаниите, служителите и клиентите ни, коментира Варади.

Авиационният сектор продължава да е изложен на външни обстоятелства като нарушенията в контрола на въздушния трафик и продължаващите оперативни проблеми с летищата, които се прибавят към непостоянната макро среда, подчерта шефът на "Уизеър". В резултат на това на този етап не предоставяме допълнителни финансови насоки за годината.

Броят на пътниците, които "Уизеър" е превозил, е нараснал повече от двойно от 10,2 милиона до 27,1 милиона през финансовата година до края на март. Приходите на компанията са се увеличили със 125 на сто до 1,7 милиарда евро, а загубата преди облагане с данъци от 567 милиона до 642 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    9 0 Отговор
    А ДАНО......че то Перник , Враца и Монтана се научиха да ходят сека събота до Лондон за анцузи
  • 2 бивш гладен турчин

    0 7 Отговор
    не ни пука, турците вече имат крила, сами летят, дано аллах пази великият закрилник, който ни даде небесно богатство в следващия живот
  • 3 КАЛДЪРМЪША

    0 0 Отговор
    ОТКОГА ЧАКАМЕ СУПЕР АМА ЗАПЛАТИТЕ ГИ НАМАЛЕТЕ

    Коментиран от #4

  • 4 Супер дупер наемник джихадист

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КАЛДЪРМЪША":

    А така. Докато съм тук, не се страхувай от нищо. После...
  • 5 Механик

    2 0 Отговор
    Не мисля да летя някъде и тая година. Повече ме вълнува въпроса с горивата, тока и храната.
  • 6 Нолешър

    0 0 Отговор
    Ще се повишат я, особено след като тая седмица спряха полета до Италия на самолет на Уизеър на нашето летище поради неплатена гражданска отговорност, естествено пътниците са потърпевши.
Новини по държави: