Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Юни, 2022 15:15 1 595 28

Според Кремъл в Украйна има "значително по-малко жито"

  • украйна-
  • война-
  • криза-
  • жито-
  • зърно-
  • кремъл-
  • дмитрий песков

Ситуацията в Украйна не предизвика продоволствена криза в света, зърното в страната е "много по-малко", отколкото казват в Киев

Според Кремъл в Украйна има "значително по-малко жито"  - 1
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Украйна не предизвика продоволствена криза в света, зърното в страната е "много по-малко", отколкото казват в Киев, заяви в сряда прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитира думите му ТАСС.

"Първо, доколкото ни е известно, това зърно е много по-малко, отколкото казват самите украинци. Второ, вероятно не е необходимо силно да се преувеличава значението на тези зърнени резерви от гледна точка на влиянието им върху международните зърнени пазари. Това е по същество малък процент, за да окаже значително влияние върху развитието на вече започналата световна продоволствена криза", каза Песков.

Още новини от Украйна

Той подчерта, че "не украинската криза предизвика или катализира продоволствената криза в света". "Това беше предшествано от цяла верига от събития и погрешни действия на правителствата по света", заключи говорителят.

Според Кремъл в Украйна има
Снимка: Shutterstock

Коментирайки възможността за посредничество на трети страни за отваряне на специални коридори за износ на зърно от Украйна, Песков обърна внимание на факта, че за това е необходимо "да се разбере позицията на украинската страна". "За да се обмисли нещо, вероятно украинската страна трябва да каже какво им трябва, дали искат да изпратят някъде това зърно", обобщи Песков.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че обемът на потенциалния износ на украинска пшеница се оценява на 20 милиона тона и дори такава цифра е "нищо" на фона на глобалното предлагане на храни. В същото време руският лидер отбеляза, че говорим за потенциален износ, а реалните възможности на Киев са още по-ниски. Освен това Путин нарече блъф изявленията за предполагаемото блокиране на зърно от Русия в пристанищата на Украйна и подчерта, че Москва няма да използва възможното разминиране от украинската страна на пристанищата в южната част на страната, за да атакува от морето.

Според Кремъл в Украйна има
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Манчо

    13 19 Отговор
    че някой вярвал ли е на лъжливите украинци ????
  • 2 Теле

    15 8 Отговор
    Ами те го изкараха за италия, и германия

    Коментиран от #5, #28

  • 3 Истината

    14 16 Отговор
    Рсзбира се, че наркомана от Киев лъже!
  • 4 монголска орда

    24 10 Отговор
    Те го изкрадоха орките . И в Турция са продавали ,представяйки го за руско - турците си казаха.
  • 5 Окраин4е

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Теле":

    През Румъния

    Коментиран от #7

  • 6 българин

    19 7 Отговор
    Нали го окрадохте.
  • 7 Теле

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "Окраин4е":

    Евроатлантиците за какво жито реват тогава
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 антидържавата

    5 6 Отговор
    20 млн. т. ако е годишното производство и рушняците са унищожили 1 млн. т и откраднали 5 млн. т., все пак са останали 14 млн. т., което е 7-9 пъти годпишното потребление на България например.
  • 10 Фоб

    12 6 Отговор
    Откраднали сте го, ваwта мAмA рашистка !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мародери

    11 5 Отговор
    КАК ДА ИМА КАТО ГО ИЗПОКРАДОХТЕ ЕДНИ КОРАБИ ОБИКАЛЯХА ИЗ ЦЯЛОТО СРЕДИЗЕМНОМОРИЕ ДА ГО ПРЕДЛАГАТЕ НА КОЙ ЛИ НЕ
  • 13 Майна

    10 9 Отговор
    Тия гадни комунисти изкарадоха всичко от Украйна и сега искат да го продават . Това е мародерство и пиратсво в стил Кремъл , защото дори и истинските питари са имали чувство за чест и достойнство , но не и руските . Знам ,че ще бъде изтрито , макар че любимият на Оля използува тези думи .Много мръсни куууу..рвиии се намърдаха в България .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 оня с коня

    10 9 Отговор
    И възниква ЛОГИЧНИЯТ ВЪПРОС: ОТКЪДЕ ЗНАЕ Лавров колко Зърно има в Украйна?Ами защото отлично Знае КОЛКО Е ОТКРАДНАЛА Русия.И като извади С "Елката" Едното от Другото,получава Третото- проста Сметка,БАШ като за Руснаци с Костюми и Вратовръзки:)Ма няма Безплатен Обяд бе Руска Сган- ще си платите всичко до ЦЕНТ /ще обръщате рубли в Долари мн скоро като Изоглавени/,пък ако нямате Пари,ще ви се конфискуваТеритория,Имущество ВСЯКАКВО ,животни,реколта - ВСИЧКО!И Съдия - Изпълнителът ще е ЛИЧНО НАТО!!!
  • 16 империя на лъжата

    11 8 Отговор
    Продават го в Сирия , а в Египет на половин цена. Изобщо където могат ,защото не всеки иска да купува крадено жито

    Продават и други неща от Украйна -слънчоглед семена, стомана ,торове, химикали каквото докопат айдуците

    Коментиран от #18

  • 17 Живко

    12 4 Отговор
    Това е руското "освобождение " . В България след 9 септември не е било по различно тютюн, розово масло ,пшеница, всякакви храни, кожи и платове -всичко по ценно

    Коментиран от #25

  • 18 !!!?

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "империя на лъжата":

    Кремълските фашисти са пладнешки разбойници, точно като протоците им - монголците от златната Орда !!!?
  • 19 матадор

    8 4 Отговор
    Навсякъде се предлага краденото от руската държава . Те се превърнаха в ромски общества , които крадат и продават на каквато и да е цена . Рашките станаха по-големи роми от ромите . Слабоумието поражда такива процеси , а слабоумните в Раша са много .
  • 20 !!!?

    11 4 Отговор
    Златната монголска Орда това е днешна Россия - 8 века грабеж на територия, мародерство, оплячкосване и унищожаване на артефакти на поробените народи !!!?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Машала

    3 3 Отговор
    Ами като го окрадохте, май понамаля! А сега кака да си обработват земята хорта. Орете я с танкове и ракети! Само идиоти могат да се държат като вас! Влезли в чужда страна, трепят наред, изнасилват жени и убиват деца, а накрая ни лук яли, ни лук миристали! Жалки сте! Имате огромна страна и велик народ, а го направихте на нищо! Вместо цял свят да ви уважава, цял сват ви плюе! Само изкукали, като вас Путинофили, жадни за власт и кръв ви пригласят! А те не са жалки - те просто са нищожества!
  • 23 Абвг

    4 4 Отговор
    Досега украинската армия е напуснала само в Донбас над 300 населени места .
    Ако в населеното място има складове с жито( силози), преди напускането бандерофашистите задължително ги взривяват, за да не попадне жито в руски ръце.
    В Мелитопол взривиха силози с 50 000 тона пшеница.
  • 24 Кой разбрал, разбрал!

    6 3 Отговор
    Една забранявана и малко известна книжка на Г. С. Раковски за руската антибългарска политика с предисловие от Захари Стоянов:
    " Георги С. Раковски
    Преселение в Русия, или руската убийствена политика за българите"

    Има я онлайн.
  • 25 мародерите

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Живко":

    И ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ ОТ ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ Е ТАМ ХАРИЗАНО ОТ ЛЮБИМИЯ ПРАВЕШКИ КАСКЕТ
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Руската наглост е безкрайна и безгранична!
  • 27 Митраджия

    0 0 Отговор
    По малко било .. .
    Ами вие го откраднахте бе нагли орки ...
    И естествено че блокирате пристанищата ,кво стана защо не пускате наште и другите кораби ...
    Пак Азов ли е виновен ....
  • 28 Наистина си теле

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Теле":

    Искал да кажеш Сирия ,нали ....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания