Last news in Fakti

8 Юни, 2022 19:29 2 576 10

Испанският премиер отправи предупреждение към Мароко

  • испания-
  • педро санчес-
  • мароко-
  • предупреждение-
  • западна сахара-
  • миграция-
  • бежанци

Испания "няма да толерира" използването на "незаконната миграция като оръжие за натиск"

Испанският премиер отправи предупреждение към Мароко - 1
Снимка: БГНЕС

Испания "няма да толерира" използването на "незаконната миграция като оръжие за натиск", каза днес испанският премиер Педро Санчес. Това беше индиректно предупреждение, отправено към Мароко, с който Испания наскоро подобри отношенията си, предаде Франс прес.

Тежката дипломатическа криза, противопоставила двете държави в продължение на близо една година, бе уредена в средата на март след рязка промяна на политиката на Испания по въпроса за Западна Сахара. По време на кризата в средата на май 2021 г. само за 48 часа над 10 000 мигранти пристигнаха в испанския анклав Сеута заради разхлабване на контрола по границата от страна на мароканските власти.

Макар че Мадрид и Рабат вече се сдобриха "Испания няма да толерира инструментализирането на трагедията на нелегалните мигранти като оръжие за натиск", предупреди Санчес пред испанските депутати. "Най-добрият инструмент е международното сътрудничество", допълни премиерът и защити значението на нормализацията на отношенията с Рабат.

Успокояването от средата на март на отношенията с Мароко, откъдето тръгват повечето мигранти за испанското крайбрежие, доведе до спад в броя на пристигащите бежанци.

Според испанския вътрешен министър Фернандо Гранде-Марласка броят на мигрантите, пристигнали на Канарските острови през април, е бил със 70 процента по-малък отколкото през февруари.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    13 6 Отговор
    Браво на Испания! А кога България ще каже същото на Ердоган??

    Коментиран от #3

  • 2 матадор

    15 4 Отговор
    Педро Санчес е изключително добър Президент и политик . Испания се нуждае от точно такива хора , които са демократично настроени и отворени към света , а в същото време с мисъл и привързаност към родна Испания. Респект !

    Коментиран от #7

  • 3 Турчин

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Факти":

    В България не идват турски бежанци. Идват други. Идват въпреки опитите на Ердоган да ги задържи. В Турция са 5 милиона. Аналогията ви е погрешна, нагла и глупава.
  • 4 жережер

    9 6 Отговор
    Този от снимката не би могъл да уплаши сенилен хомосексуалист на парад на дъгите в старчески дом в предградие на Амстердам. Тръгнал да плаши мароканците...
  • 5 Сметката ще се плаща от обикновения Пешо

    7 1 Отговор
    Тук битките на М. с короната и нейните колоний, ако се ограничат само до извиване на ръце ще е добре, но при всички случай те първа предстои да наблюдаваме развитие във времето и това е само началото в газовия гамбит с амбицийте на Испания за европейски хъб!

    Коментиран от #8

  • 6 Късно е ма френд

    5 9 Отговор
    Испанците ако се имат за сила с в голяма, мнооооого голяма грешка.Никой няма да им помогне на тия толерасти, сами са се закопали и са си отрязали ръцете след това.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мъск

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сметката ще се плаща от обикновения Пешо":

    За газов хъб не знам, но за ВОДОРОД и слънчева енергия ще бъдат повече от хъб за Европа!Също така са на път да заемат челно място в производството на полу проводници!

    Коментиран от #10

  • 9 !!!!!!!!

    7 0 Отговор
    Испания е една от първите в света които помагат на бежанците.
    За мароканците.??
    Дано не стъпят в България..
  • 10 Гамбит Англия=Испания колонизират ЕС ?

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мъск":

    Всяка технология за да се прилага трябва да е икономически обоснована и реално изгодна във времето. В момента възобновяемите източници на седем инвестирани евра се възвръща едно! Ефективноста на енергоизточниците в ослужнени атмосферни условия въообще няма да коментираме. А що се отнася до водород в промишлено количество достъпен за потребителите на разумна цена не ми е известен!? Реално имат само газовите хранилища, но и там нещата са все още далеч от европейски хъб, защито нямат тръбопроводи за доставка а изграждането им ще отнеме години! Имат шанс само ако Германия се откаже напълно от руския газ а франция напълно от ядрената енергетика! Ако първото е постижимо то второто може да се случи само с френски чернобил! Така, че...
Новини по държави: