Last news in Fakti

28 Юни, 2022 07:38 2 915 3

Опозицията иска обяснение от премиера

  • педро санчес-
  • опозиция-
  • премиер-
  • обяснение-
  • испания

Трус в испанското правителство

Опозицията иска обяснение от премиера - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Опозиционната консервативна "Народна партия" в Испания поиска министър-председателят Педро Санчес да се яви в парламента и да даде обяснения защо е нарекъл действията на мароканските власти "добро решение" при последното нахлуване на незаконни мигранти в автономния испански град Мелийя. При щурма на граничната ограда загинаха повече от 30 души, а стотици бяха ранени, предаде БНР.

"Настояваме обстоятелствата, които са довели до този трагичен резултат, да бъдат изяснени, както и дали испанското Министерство на вътрешните работи е имало информация за това какво ще се случи", се казва в изявлението на опозиционната партия, публикувано от медиите. Според заместник-секретаря на формацията Естебан Гонзалес "не е приемливо премиерът да квалифицира смъртта на толкова много хора", като казва, че е "добро решение" от страна на мароканските власти.

От опозицията настояват да бъдат разширени правомощията и ресурсите на Националната полиция и гражданската гвардия. Нужно е и по-тясно сътрудничество с мароканските сили за сигурност, за да се предотврати в зародиш трафикът на хора. Те искат и подробности относно публикуваната от вестник "Ел Паис", информация че на предстоящата среща на върха на НАТО ще бъде обсъдена защитата на "суверенитета и териториалната цялост" на съюзниците като мисия на Алианса. Вестникът тълкува това като "военен чадър" над Сеута и Мелийя, където напливът на незаконни мигранти е огромен.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    5 3 Отговор
    Скакалците идват. Ай честито.
  • 2 Пако

    6 2 Отговор
    СЕУТА И МЕЛИЯ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ БЪДАТ МАРОКАНСКИ,КАКТО И ГИБРАЛТАР ЩЕ БЪДЕ ИСПАНСКИ.
  • 3 ВЪЛК13121871

    4 2 Отговор
    Нацистът изврерг Франциско Франко,евреин по произход , унищожи Испанската Република с армия от араби,така,както чудовището Хитлер(евреин по произход ) разполагаше с не един идва батальона с верни на Райха араби. От смъртта на Франко до днес, испанците съвсем умишлено пълнят Европа с араби и предимно мароканци.Лично от синът на Суарез,с когото съм разговарял в Пиринеите знам,че с мароканците си се приемат за един народ. Испания и Мароко никога няма да престанат да бъдат фашистки страни.
Новини по държави: