Last news in Fakti

13 Юни, 2022 11:07 613 3

Папата отмени пътуването си до Африка

  • папа-
  • демократична република конго-
  • южен судан-
  • визита-
  • отмяна

Папа Франциск се извини на Демократична република Конго и Южен Судан в неделя, като заяви, че се налага да отмени посещението си поради здравословни проблеми

Папата отмени пътуването си до Африка - 1
Снимка: Shutterstock

Папа Франциск се извини на народите на Демократична република Конго и Южен Судан в неделя, като заяви, че се налага да отмени посещението си поради проблеми с мобилността си, и каза, че се надява състоянието му да се подобри, предава Ройтерс.

Ватикана обяви в четвъртък, че пътуването от 2 до 7 юли е отложено за неопределено време заради проблемите в дясното коляно на 85-годишния папа, които го принудиха да използва инвалидна количка вече повече от месец.

"Изпитвам голямо съжаление, че трябваше да отложа това пътуване, което все още имам голямо желание да направя", каза той в неделното си обръщение пред хиляди хора на площад "Свети Петър".

"Моля Ви да ме извините за това. Нека заедно да се помолим с Божията помощ и с подходящо медицинско лечение да отида при Вас възможно най-скоро. Надяваме се", каза той, обръщайки се директно към хората и властите на двете страни.

Ватикана каза в четвъртък, че пътуването е отложено "за да не се застрашат резултатите от терапията, на която той подлага коляното си".

В неделя той нарече заболяването си, за което се смята, че е скъсана колянна връзка, "проблеми с крака". Папата също страда от ишиас, заради което куцаше още преди появат на проблема с коляното.

Източници от Ватикана казаха, че папата се лекува с няколко инжекции седмично и прави физиотерапия, и че се е надявал да успее да си възвърне поне частична способността да ходи, преди да предприеме пътуване.

Преди това бе съобщено, че папата е против операцията поради проблеми с общата анестезия след операция за отстраняване на част от дебелото му черво преди година.

Все още се очаква папата да посети Канада от 24 до 30 юли.

Той също така призова хората да не "свикват" с войната в Украйна. "Нека не позволяваме на изминалото време да притъпи болката ни и загрижеността ни за тези мъченици", каза той


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2222

    1 0 Отговор
    Това на първата снимка не е папата. Двойник ли са пуснали?
    Каза, че лаят на НАТО пред портите на Русия е може би причината за войната...и започнаха проблемите за него.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кочо

    2 0 Отговор
    Гледах го как се стовари 10 пъти в краката на чернокожи дами и господа от Судан! Па го вдигаха, па пак се хвърляше да им целува краката! В Африка ще му се стъжни от земни поклони в краката чернокожите герои! Затова е решил да не ходи, много поклони много нещо! Стори ми се, че леко преиграва стареца с тези сцени, само леко! То сега чернокожите са полубожества!