14 Юни, 2022 07:09 1 150 13

Северна Корея е завършила подготовката за нов ядрен опит

  • южна корея-
  • северна корея-
  • министър-
  • ядрен опит-
  • подготовка

Южнокорейският външен министър, Пак Джин, заяви

Северна Корея е завършила подготовката за нов ядрен опит - 1
Снимка: БГНЕС

Южнокорейският външен министър, Пак Джин, каза, че Северна Корея е завършила подготовката за нов ядрен опит, и че само политическо решение на ръководството на страната може да предотврати извършването му, предаде Асошиейтед прес.

След преговорите си с американския държавен секретар Антъни Блинкън във Вашингтон Пак каза, че Северът ще плати цена, ако извърши такъв опит, предаде БТА.

"Северна Корея завърши подготовката за още един ядрен опит и смятам, че остава да бъде взето само политическо решение", каза южнокорейският първи дипломат.

"Ако Северна Корея извърши още един ядрен опит, смятам, че това само ще засили нашето възпиране, а също и международните санкции", каза Пак и допълни: "Северна Корея трябва да размисли и да вземе правилното решение". Министърът призова Китай да убеди Пхенян да не подновява ядрените опити.

САЩ ще продължат да оказват натиск върху Северна Корея докато тя не промени курса си, каза от своя страна Антъни Блинкън.
Той отбеляза, че САЩ остават отворени за диалог със Северна Корея, но Пхенян игнорира призивите им и вместо това тества ракети и прави подготовка за подновяване на ядрените си опити, последният от които е извършен през 2017 г.

"Докато режимът в Пхенян не промени курса си, ще продължим да оказваме натиск", каза пред журналисти Блинкън, имайки предвид международните санкции срещу Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК

    16 4 Отговор
    Щом е решол да направи нов ядрен опит, ще го направи. С. Корея и великия Ким са решителни и последователни и никога няма да допуснат капиталистическата чума да разграби и унищожи страната и държавата. Това западни капиталистически варвари, трябва да го разберат!

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 2 МАФИЯ

    3 16 Отговор
    КИМ не е и няма нищо ЧОВЕШКО в него заради него страдат обикновените ХОРА на КНДР

    Коментиран от #5, #8

  • 3 МАФИЯ

    2 14 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    кое му е великото

    Коментиран от #6

  • 4 Така е

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    Тия са в изолация от години и правят ракети. Ние в евросъюза от 15 години, правим само тор, ама и тя намалява щото няма пари за ядене
  • 5 БОЛШЕВИК

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "МАФИЯ":

    Ти, бъркаш С. Корея с днешна България и 32години грабеж и геноцид над хората!
  • 6 БОЛШЕВИК

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "МАФИЯ":

    Еми Великото му е, че се знае кой е начелото на държавата, няма Мафия, задкулисие, дълбока държава, отрепки които дърпат конците и са невидими. Там също няма безработица, няма експлоатация на работещите, нямат чорбаджии и робовладелци и т.н.
  • 7 костадин

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    Крайно време е да се престане с тези квалификации от миналото - фашизъм, капиталистически империализъм. Тя ВСВ свърши преди 80 години а някои хора още взривяват. Съществува само добро и зло независимо от какъв източник са. С какво е по-различна сегашната война макар,че нападателя не е фашист?

    Коментиран от #9

  • 8 Демократа

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "МАФИЯ":

    Я кажи у нас как е положението с обикновените хора и 32 години демокрация
  • 9 Факт

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "костадин":

    Най големия престъпник на земята е този който първи е казл - това е мое.

    Коментиран от #13

  • 10 ДОСТ

    7 0 Отговор
    СЕВЕРЪТ ЩЕ ПЛАТИ ЦЕНА!ГОВОРИ ГИ НА БЛИНКЪН.
  • 11 обръщение към заместника на ким

    13 0 Отговор
    моля извършете си опита на американска територия за да видят как е от другата страна …
  • 12 Тото 1 и Тото 2

    5 0 Отговор
    Може би Ким готви ядрени бомби , за да унищожи ковид19 , който върлува в С. Корея ? Той явно видя как Путин и бомбите му успяха за нула време да унищожат вируса и да го накарат да изчезне ! Гова ще да е , така да знаете !
  • 13 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Факт":

    Жан-Жак Русо. Пренебрегвайки тази основа на социалдемокрацията, всичко нататък което ни се пробутва за социалдемокрация е лъжа и имитация
Новини по държави: