Last news in Fakti

16 Юни, 2022 07:45 2 321 1

Откриха човешки останки в бразилската джунгла

  • бразилия-
  • човешки останки-
  • джунгла-
  • журналист-
  • британец-
  • полиция-
  • арест

Заподозреният за престъплението е направил самопризнания

Откриха човешки останки в бразилската джунгла - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Следовател от бразилската полиция съобщи пред журналисти, че основният заподозрян за изчезването на 5 юни на британски журналист и на бразилец, специалист по коренните народи на Амазония, е признал, че е извършил „престъплението“ и е разказал какво се е случило.

Той е отвел полицаите до място, където са били открити човешки останки, предаде Асошиейтед прес. На пресконференцията обаче не бе дадена по-подробна информация за признанията, нито за мотивите на извършителя. Останките още не са идентифицирани. Скоро ще бъдат извършени още арести, каза следователят Едуардо Торес, предаде БТА.

Вчера телевизиите Си Ен Ен Бразил и "Банд" съобщиха, че един от задържаните за изчезването на журналиста Дом Филипс и неговия водач Бруно Перейра е признал, че заедно с втори заподозрян е убил двамата мъже и е казал къде са телата. Според телевизия „Банд“ двамата заподозрени са рибари, заснети от Филипс и спътника му незаконно да ловят риба. Това бил и мотивът за убийството.

Филипс, репортер на свободна практика, който е пишел за „Гардиън“ и „Вашингтон пост“, правел проучване за своя книга. Той е бил придружаван от Перейра, специалист по коренното население на Бразилия. В района, в който пътували - долината Жавари, близо до границите с Перу и Колумбия, има много бракониери - рибари и ловци, нелегални дървосекачи и миньори, а според полицията през него минава и канал за наркотрафик.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: