Last news in Fakti

16 Юни, 2022 10:52 3 996 30

Турско село е изоставено от жителите му заради черна магия, днес никой не дръзва да влезе в него сам

  • черна магия-
  • село-
  • турция-
  • турско село-
  • паранормални явления-
  • азем-
  • духове

Твърди се, че селото е било нападнато от тъмни сили

Турско село е изоставено от жителите му заради черна магия, днес никой не дръзва да влезе в него сам - 1
Снимка: Shutterstock

Турско село е било изоставено от всичките си жители заради необясними явления, а днес никой не дръзва да влезе в него сам, съобщава турският информационен сайт Хаберлер.

Селото се намира в черноморския окръг Сакария, Северозападна Турция, и носи произхождащото от арабски език име Азем. Неслучайно така се нарича и вид черна магия, имаща за цел да предизвика нещастия на даден човек или обект. Историята е пресъздадена и в турския хорър "Азем: Черният дух" (Azem: Cin Karasi) от 2014 г., посочва сайтът, цитиран от БТА.

Според сведенията селото е едно от общо пет места в Турция, където се наблюдава паранормална активност. То е било изоставено от жителите си още през 1921 г., когато започнали необяснимите явления. По онова време там е имало 117 къщи, отбелязва изданието Медиябар. Твърди се, че селото е било нападнато от тъмни сили, а днес никой не смее да пристъпи в пределите му. Дори онези, които знаят точното му местонахождение, не го разкривали, за да не ходи никой там.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    25 0 Отговор
    За съжаление и ние имаме такива села, при това не едно и две.... В голямата си част, няма присъствие на тъмни сили....

    Коментиран от #5

  • 4 Пич

    19 0 Отговор
    Има и други подобни места по света !!! За съжаление , не всичко може да се обясни !!!

    Коментиран от #12

  • 5 Анонимен

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Има едно такова село в България, известно като Голямото Село. Там, в триъгълника на властта, има заселени какви ли не тъмни сили, вещици и караконджули.

    Коментиран от #7

  • 6 Мacтypбиpaщият c вьлци

    3 4 Отговор
    А,той затова Ердоган провежда военна операция в Сирия.Трябват му кюрди,за да засели селото и да прогонят силите на мрака.И си иска и от Швеция и Финландия вересиите от ПКК,също да ги води в селото.
  • 7 Мacтypбиpaщият c вьлци

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Не само,ами и герберасти.По-страшно от бесен обладан гербераст-няма.Може би само транссексуален англосаксонец.
  • 8 Ефросина Е.Банева

    7 1 Отговор
    Тая магия да не ми върви в нищо ми е известна. Направена ми е отдавна, защото рожденното ми име е арабско. 1996 ходжа опита да я развали и загина човека при загадъчни обстоятелства.

    Коментиран от #26

  • 9 Добри

    3 4 Отговор
    Стига сте писали глупости.

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Има малко обяснение в предаването на Заг Беганс -Ghost Adventures, често се случва проблем след игра на уиджа ,черни ритуали ,насилствена смърт или къщи и замъци дълго време без обитател .Има много интересни епизоди дори открива музей в Лас Вегас

    Коментиран от #16

  • 13 БетерФкаи

    5 1 Отговор
    Селото е в Сакария а годината 1921 голямо бягане за да се давят по Смирна е паднало от гърците там. Не е случаиност армията им не успява да стигне до там и после Маратонско бягане до Смирна и плуване в стил БетерФлаи.

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ал Тъпоне

    0 1 Отговор
    Както винаги съм казвал няма магии, а има магарии!
  • 16 Пич

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Учудващо е , че малко по малко , започват да дават гласност на нещата ! Преди време например , яростно се отричаше съществуването на извънземни ! От всички ! Сега НАСА , специални служби от САЩ , Русия , Китай , и д-р. , започват да изкарват доказателства ! Дали е случайно ?!

    Коментиран от #19

  • 17 Ефросина Е.Банева

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Добри":

    Моля незнаещи да не правят коментари. Не е глупост да видиш червена като снайпер светлина и да няма човек, нито оръжие - значи дух е бил !

    Коментиран от #18

  • 18 Продължение

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ефросина Е.Банева":

    Нощта 17-18.03.2018. Не разбрах само защо не ме ликвидира ?! Аз, а и всеки човек е безсилен да се защити.
  • 19 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пич":

    Нищо не е случайно ,дава се повече гласност защото хората ги виждат извънземните дава се интервю .Интересното че се навъртат където има радиация и атомни централи повечето случаи извънземните.Не съм спец . ,.но мисля че тези духове и демони също са извънземни ,църквата също има намеса хората да не знаем много може би да ни предпази виж сега колко сатаниски секти има по света.Ако не излъчват Зак в България потърси го на руски го има ,в началото не го знаех приятели руснаци ми препоръчаха шоуто да го гледам има го в Дискавъри,Травъл Чънал ,Канал +.Заедно с Бил Чапел инженер в роботиката и полупроводниковата индустрия.използва микропроцесори и електроника за решаване на сложни проблеми, проектирайки устройства от артикулирано управление на движението ,експерименти с сателитна телеметрия доказателства за паранормални твърдения.С неговите устройства работи шоуто

    Коментиран от #21

  • 20 БетерФкаи

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "БетерФкаи":

    Вижте в енциклопедията Битката при Сакария(Battle of Sakaria) 23 август 13 септември между гърци и турци. Голямата им победа е на 29 август празнувана с големи почести а плуването в Смирна на 9 октомври. Така че долния ми постинг не е измислица. Един филмов режисьор за да си направи филм на ужасите преди това малко си фанразирал с реалниста рибки много не само тук но и в Турция. Филма се казва "Cin garezi " направен още 2015

    Коментиран от #23

  • 21 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Соваж бейби":

    Според професор Мичио Каку , вселената не е една , а има безкрайност от вселени , преливащи една в друга ! След смъртта , човешката същност отива в друга вселена и измерение ! Когато се бъгне някоя точка на връзката , се осъществява контакт с такива същества , които наричаме духове ! Доколкото му разбрах теорията ! За извънземните , учените предполагат , че имат познания да пробият вселената ( червеиви дупки ) за да пътуват бързо ! Ако не сте гледал историята на Боб Лазар , вижте в нета , препоръчвам !

    Коментиран от #25, #29

  • 22 Ало

    0 0 Отговор
    Казвам го съвсем отговорно; добре,че са коментарите.От тях научавам много.Сега например ще видя кой е Заг Бенет Ще проверя как беше и ще го потърся на руски
  • 23 БетерФкаи

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "БетерФкаи":

    Други такива села са Дерекьои към Гьокчеада, Кайакьои до Фетхие(13 км) и други от как са си заминали гърците никои не се е заселил в тях.

    Коментиран от #24

  • 24 БетерФкаи

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "БетерФкаи":

    Като изключение е може би село Шириндже(на бг. красиво, прекрасно) до Кушадасъ което също на времето е било обезлюдено от това голямо преселение на гърците от периода 1919-1921 година и последвалото по къско през 1923 година споразумение за размяна на население от двете страни на спогодбата съответно Гърция и Турция. Селото било обезлюдено и на негово място настанени преселници от раиона на Солун които за да не бъдат притеснявани назовават селото с името Чиркиндже(на бг. Грозно) но след това забелязано от околните и назовано с днешното му име Шириндже. Това е едно хубаво местенце за онези които искат да го посетят при почивка в Кушадасъ. Препоръчвам ви да го посетите ако имате везможност разбира се.
  • 25 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пич":

    Много благодаря 🙏 фенка съм на такива теми за първи път попаднах чрез вас хипер интересни неща за четене ще пада .
    The Future of the Mind вече я поръчах онлайн утре чакам доставка .

    Коментиран от #27

  • 26 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ефросина Е.Банева":

    Потърсете свщенник който се занимава с такива неща за изгонване на зли сили .Опознайте медитацията ,йога ,пречистване на чакрите ви ,внимавайте какво мислите не пожелавайте лоши неща на никой така си поръчвате нещастие .Мислите ни са по силни от нас самите ,мислете позитивно и се молете на Бог ,молитвата е най силното оръжие за изговане на лоши сили ,ако си внушите че вярвате в магия или имате, сами си правите филма когато не вярваш тя не действа .Всичко е във ваши ръце
  • 27 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Соваж бейби":

    Удоволствието е мое ! Винаги се радвам , когато срещна отворен ум ! Повечето хора , не осъзнават , че нещата не са черно - бели ! Темата е Сократова - колкото повече научавате , толкова повече не знаете ! Години изучавам такива неща , и още въпросите ми , са повече от отговорите !
  • 28 Aлфа Bълкът

    1 5 Отговор
    Айде реклама на поредния турски боклук. По коя телевизия ще го дават?
    Духове, мухове, извънземни, таласъми. Няма за какво да се притеснявате щом 🔪 ката излезе сполучлива!
  • 29 Aлфа Bълкът

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пич":

    Аз имам такава теория за екстрасенсите.
    Като са ни създали извънземните всички сме се управлявали от централен компютър. Вече връзката е прекъсната, но се раждат хора с определени електромагнитни импулси с различен спектър и честотата, демек са бъгави и имат достъп до централния компютър и могат да осъществяват връзка с всяко едно човешко същество във Вселената.

    Коментиран от #30

  • 30 Пич

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Aлфа Bълкът":

    Може да се обясни разбираемо , по вашият начин ! Магията е точна наука - като физиката и химията ! Следващ точно определени формули , и правиш точно определени неща , за да последват резултати ! Това , което предполагам , знаеш от Библията е , че Соломон е най мъдрият сред хората ! Но няма да научиш - как ?! Податки за това има в Приказките на Шехерезада ! Там духовете , обикновено са запечатани с печата на Сюлейман ( Соломон ) ! Та , когато цар Соломон , поискал от Бог да стане най мъдрият , Бог му дал печат ( всъщност 76 ) , с чиято помощ да получава съвети от съществата на седемте небеса ( виждаме правотата на проф. Мичио Каку , за много вселени ) ! А тези печати са по същество пентаграмите , които търси всеки магьосник , за да контактува със съществата !
Новини по държави: