Last news in Fakti

19 Юни, 2022 17:23 3 939 18

СДСМ: Протестът на ВМРО-ДПМНЕ е провал, който струва около 300 000 евро

  • вмро-дпмне-
  • християн мицкоски-
  • северна македония-
  • димитър ковачевски

Събитието беше обявено като грандиозно още преди месец и е част от стратегията на ВМРО-ДПМНЕ да предизвика извънредни избори в Република Северна Македония

СДСМ: Протестът на ВМРО-ДПМНЕ е провал, който струва около 300 000 евро - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Цялата общественост вчера стана свидетел на разгрома на Християн Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ, заяви в изявление днес говорителят на управляващата партия в Република Северна Македония Богданка Кузеска по повод проведения вчера митинг под надслов „Твърде много е”.

Според СДСМ на протеста снощи са присъствали около 15 000 членове и симпатизанти на ВМРО-ДПМНЕ и „провалът на ВМРО-ДПМНЕ и проваленият митинг с ниска посещаемост, обаче струват скъпо”.

Сметката на управляващите показва, че общата сума за протеста лесно може да бъде изчислена на около 300 000 евро и съответно те задават въпроса откъде от ВМРО-ДПМНЕ са намерили тази сума при блокирана партийна сметка и запорирано, заради предстояща конфискация, имущество на партията.

Още след началото на протеста снощи от СДСМ публикуваха на сайта си снимка с коментар, че „помпозно обявеният протест на ВМРО-ДПМНЕ издиша, има слаба посещаемост и слаба организация", че по места е имало отменени автобуси и микробуси, които е трябвало да доведат на митинга хора извън Скопие.

Много автобуси, обаче пристигнаха в столицата на Република Северна Македония. Пред сградата на правителството беше издигната огромна сцена, както и видео-стена. Началото на протеста бе „подгрявано” от няколкочасово открито студио на сцената с участието на активисти на партията, а участниците пристигаха от три направления в Скопие.

Този протест беше обявен като грандиозен още преди месец и е част от стратегията на ВМРО-ДПМНЕ да предизвика извънредни избори в Република Северна Македония. След т.нар. активна блокада на работата на парламента и този протест Мицкоски заяви, че ще продължат с пълна блокада на работата на парламента, но и блокада на институциите, както и протести в различни градове на страната.

В аргументите за исканата оставка на правителството беше включено и предложението на френското председателство за деблокиране на спора с България, което Мицкоски оцени като дипломатически провал и заяви, че няма да подкрепи вписването на българите в конституцията на страната, а ако такъв договор бъде приет в парламента от това правителство, следващото правителство – на ВМРО-ДПМНЕ няма никакво намерение да го изпълнява.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плаща

    32 9 Отговор
    Путин ще им плати масрафа.Проруските мас...ий са еднакви навсякъде.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Последния Софиянец

    24 19 Отговор
    Кирчо събра само 200 човека пред Парламента.На прайда снощи имаше повече.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Матрософ

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "Плаща":

    Много точно казано.
  • 4 Хихи

    16 10 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Абе ти нали снощи напусна Възраждане щото не щеш да ти викат депесарска под..га
  • 5 Ефросина Е.Банева

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Плаща":

    Може и да не е Курин. ВМРО-ДПМНЕ са асоцииран член на ЕНП😊
  • 6 Македонското герб

    12 2 Отговор
    Искат да ни денацифицират братята македони..модерна работа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 българин

    14 2 Отговор
    Голям е воя за френското предложение.
  • 9 тц тц

    12 0 Отговор
    И там ли нмасовката излиза 50 кинта на калпак?
    По една пиза имапе ли? Или по-скоро сръбска плескавица...
  • 10 Анте Павелич

    19 4 Отговор
    Преброих поне 15 руски знамена. Скопските и Софийските противници на евроинтеграцията на Македония са заквасени с руска мая.

    Коментиран от #12

  • 11 Кумисар Петковски

    26 0 Отговор
    Сърбоманите, които управляват Скопската квази държава са избивале българи десетилетия наред.Нека да спрем дебългаризация и да освободим нашата си територия завинаги!Да живее България!
  • 12 Ефросина Е.Банева

    1 9 Отговор

    До коментар #10 от "Анте Павелич":

    Сърбофилка израсла в България. Нямам против интеграцията на РСМ. Тя отваря и на останалите републики от бивша Югославия път към Европейския съюз. Там цигани си нямат в мнозинство. Последствията за България ще са страшни.
  • 13 Перо

    22 0 Отговор
    Ако не му отърват българските условия,Мицкоски има опция да изтегли кандидатурата на РСМ от ЕС! Скоро Албания ще се откачи от пакета и ще тръгне напред! Чугунената глава Мицкоски да провери акта за раждане на дядо му и бабата си, от кой са издадени и на какъв език са написани! Вето до дупка за македонистите!
  • 14 Тоя Християн Мицкоски

    4 0 Отговор
    е като малкия Копейкин от Западна България 🤣🤣🤣💰💰💰
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 как иначе да се почустваме един народ

    2 0 Отговор
    И в РСМ протичат същите процеси под диригентството на Масква. Важно е да устоим. Това предизвикателство и това че ще устоим всъщност укрепва единството на българите от двете страни на границата.
Новини по държави: