Last news in Fakti

11 Юни, 2013 18:38 1 078 3

Русия налага глоби до един милион рубли за гей пропаганда

  • русия-
  • гей пропаганда-
  • глоби
Русия налага глоби до един милион рубли за гей пропаганда - 1
Снимка Архив БГНЕС

Държавната дума на Русия прие на второ и трето четене закон срещу пропагандата на хомосексуалност сред деца, съобщава РИА Новости.

Законът бе приет с почти пълно мнозинство - за документа са гласуваха 436 депутати и само един се е въздържал.
Със сериозни парични санкции ще бъдат наказвани както граждани, така и медии, интернет и спам решиха депутатите.

Законът беше внесен в руския парламент през март 2012 и приет на първо четене на 25 януари тази година.

За пропагандата пред деца на хомосексуалност, гражданите ще бъдат глобяване от 4000 до 5 000 рубли, длъжностните лица - от 40 хиляди до 50 хиляди рубли, а за юридически лица – от 800 хиляди до 1 милион рубли.

Нарушаването на закона може да доведе и до прекратяване на работата на юридическите лица за срок до 90 дни.

Пропагандата на подобен вид отношения чрез медиите и интернет ще се наказва още по-строго. Глобата за граждани ще бъде в размер от 50 хиляди до 100 хиляди рубли, за длъжностни лица от 100 хиляди до 200 хиляди рубли, а за юридически лица – 1 милион рубли или прекратяване на дейността за 90 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stoil Dobrenov

    1 1 Отговор
    Отново-ПРИМЕР ЗА НАС!
  • 2 Гост

    1 1 Отговор
    Браво!
  • 3 Армагедон

    0 1 Отговор
    Ето това се казва власт и парламент! Все пак са толерантни ,защото можеше да приемат да се разстрелват гейовете ,защото така постепенно щеше да изчезне тая генна мутация и по-бързо да се отърве обществото от тия. За жалост това не може да се случи в нашия парламент ,щото няма как гейове да гласуват против гейове!?Даже сигурно ще гласуват обратно - който не е гей,да бъде глобяван!
Новини по държави: