Last news in Fakti

12 Юни, 2013 12:58 1 755 0

Папа Франциск: Гей лоби и корупция се ширят във Ватикана

  • папа франциск-
  • гей лоби-
  • корупция-
  • ватикана
Папа Франциск: Гей лоби и корупция се ширят във Ватикана - 1
Снимка Архив ЕПА/БГНЕС

Главата на Римокатолическата църква папа Франциск  призна за съществуването на "гей лоби" и "поток на корупцията" във Ватикана, срещу които трябва да се вземат мерки, пише вестник „Гардиан“.

Информацията изтече във вторник от  чилийски информационен портал, близък до католическите кръгове в страната, според който признанието било направено в частен разговор по време на среща в неделя с представители на Латиноамериканската и карибска конфедерация на религиозните мъже и жени (CLAR).

„В Курията (централната администрация на Ватикана) има свети хора. Но и голям поток на корупция. Споменава се гей-лобито и е вярно, че то съществува. Трябва да видим какво може да се направи”, заявява папа Франциск.

Агенция „Ройтерс” цитира същата информация, като уточнява, че говорител на Ватикана – Ломбарди, е отказал да коментира „частната среща” на папата.

През февруари, малко преди Папа Бенедикт XVI  да се откаже от светия пост, италианските медии алармираха  за корупция и опити за изнудване може би са една от причините за оттеглянето му от поста.Според италиански медии „гей лобито“ влияело на вземането на решения на папата както и на политиката на Ватикана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА