Last news in Fakti

14 Юни, 2013 09:06 1 058 0

Джаз в подкрепа за Таксим

  • таксим-
  • гези
Джаз в подкрепа за Таксим - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският премиер Реджеп Ердоган е обещал спиране на проектите за застрояване в парка „Гези” в Истанбул, съобщиха представители на демонстрантите след среща с него. Това е първият разговор на Ердоган с представители на недоволните, които участват в протестите от самото начало.

В същото време през изминалата нощ демонстрантите свириха и танцуваха до паметника на Кемал Ататюрк в Истанбул, където се бяха събрали представители на 81 организации - от футболни фенове до сдружения на младежи с крайно леви политически възгледи.

Десетки жени се хванаха за ръка и отделиха протестиращите от силите на реда, които наблюдаваха протеста тежко въоръжени, но без да се наместват.

Преговорите в Анкара са пореден опит на властите да спрат продължаващите вече две седмици антиправителствени протести. Лагеруващите в парка засега не дават индикации, че са склонни на компромис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: