Last news in Fakti

30 Юни, 2022 17:30 1 708 4

ОПЕК+ потвърди, че увеличава производството през август

  • опек+-
  • русия-
  • саудитска арабия-
  • петрол-
  • производство

По време на срещата си в четвъртък министрите от ОПЕК+ потвърдиха плана си, съгласуван по-рано, за увеличаване на производството през август с 648 000 барела петрол дневно

ОПЕК+ потвърди, че увеличава производството през август - 1
Снимка: Shutterstock

По време на срещата си в четвъртък министрите от ОПЕК+ потвърдиха плана си, съгласуван по-рано, за увеличаване на производството през август с 648 000 барела петрол дневно.

Решението беше взето, "като се вземат предвид настоящите основни характеристики на петролния пазар и консенсусът по отношение на неговите перспективи".

Следващата среща на ОПЕК+ е насрочена за 3 август, пише Ройтерс.

Следователно до края на август съкращенията на производството с 9,7 млн. барела дневно, приети от май 2020 г., ще бъдат изчерпани. Споразумението ОПЕК+ е валидно до края на 2022 г.

Русия и Саудитска Арабия могат да произвеждат 11 млн. барела петрол на ден (без кондензат) през август, но техните бази, от които се отчита намалението, са 11,5 млн. барела на ден от май 2022 г.

Решението на мониторинговия комитет на ОПЕК+ да запази плана за увеличаване на квотата за добив на петрол с 648 000 барела дневно през август ще даде възможност за балансиран пазар, заяви руският вицепремиер Александър Новак, цитиран от "Интерфакс". Повече подробности не се дават, въпреки че международни анализатори очакваха руският добив на суров петрол се да намалее с около осем процента през тази година, най-вече заради натиска на наложените международни санкции.

Изцточник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само коментирам

    10 2 Отговор



    "...увеличаване на производството през август с 648 000 барела петрол дневно"



    Това количество е нищо. Само САЩ ползват по 1,0 млн. дневно.




    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 1944

    4 4 Отговор
    повече петрол , по ниска цена. по малко пари за бункерния плъх. ако нема парички и войната не върви.
  • 4 можем Christopher Р

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само коментирам":

    Не е баш, баш тъй..ама си близо до истината. Недостига на пазара дневно е около 1,2 млн.барела - и те пускат половината като увеличение за да балансират пазара, но не го покриват за да не паднат цените.