3 Юли, 2022 17:05 1 656 13

Намалиха значително задълженията на тази кралица

  • елизабет ii-
  • отговорности-
  • намаляване

Елизабет II с по-малко задачи за пръв път от 10 години насам

Намалиха значително задълженията на тази кралица - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бъкингамският дворец намали редица задължения на кралица Елизабет II за първи път от 10 години насам, съобщава вестник Daily Mail, позовавайки се на източник в двореца.

В качеството си на държавен глава британската кралица трябва да изпълнява определени задължения, които включват официално откриване на парламента, назначаване на министър-председател, както и извършване на държавни посещения и приемане на глави на други държави.

Сега тези задължения са описани на "по-неясен език", който гласи, че ролята на кралицата "включва редица парламентарни и дипломатически задължения", както и приемането на гостуващи държавни глави на други държави.

Според вестника, синът на кралицата - принцът на Уелс, ще поеме някои от най-отговорните официални задължения на кралицата, докато някои други , по-специално официалното откриване на парламента, са напълно отменени.

Източникът от двореца отбеляза, че намаляването на задълженията на монарха не е "драматична" промяна, а само малка актуализация след годишнинатай.

Елизабет II се възкачи на престола на 6 февруари 1952 г. на 25-годишна възраст. На този ден почина баща ѝ, крал Джордж VI. Тази година тя отбеляза своята 70-та годишнина на трона, като стана първият британски монарх, който празнува платинен юбилей. По време на управлението на Елизабет II във Великобритания са сменени 14 министър-председатели – от Уинстън Чърчил до Борис Джонсън. Медиите съобщават, че кралицата е станала вторият най-дълго управлявал монарх в историята, изпреварвайки краля на Тайланд Бумибол Адулядет, който управлявал 70 години и 126 дни от 1946 до 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от стадото

    5 0 Отговор
    а на онази колко бяха
  • 2 Некой си

    10 0 Отговор
    На коя кралица мa, че не се сещам от заглавието?!?!
  • 3 На тази

    5 1 Отговор
    …. На коя ли от всичките много
  • 4 Тая колко декара лозе е прекопалааа!

    4 1 Отговор
    Майтап бе Уили!
  • 5 Ама

    4 0 Отговор
    Миленооо, на тази ги намалиха, ами на онази?
  • 6 Иван

    0 2 Отговор
    Ако Елизабет Цвай умре, без да е станала третополова, това ще нанесе вреда на връщането на еврейския Мешия.
  • 7 САРМАТ

    5 0 Отговор
    НОВИНАТА БЕШЕ ВАЖНА ЗА НАС!
  • 8 Бай Лисан

    8 2 Отговор
    Отпадна задължението на английската кралица да ходи до тoaлетна.
    Сега може да си тропка на воля където свари, заедно с Бай Дрън.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БЕЗ КОМЕНТАР 😂

    2 1 Отговор
    ДА СЪБИРА ДАНЪЦИ ЛИ 😂 ИЛИ ДА ПИЕ ДЪРЖАВНО УИИИСКИ😂 ИЛИ ДА ЛЕЖИ И ПЪРДИ ПО ЦЯЛ ДЕН😂 ТАЯ ЩЕ ИЗКАРА 200 ГОДИНИ .....😂
  • 11 един от стадото

    0 0 Отговор
    малко спомени от мен, ако искате може да ме прескочите. Имах леля точно копие на кралицата, разбира се на по млади години. Беше поразително. ВСВ я сварва във Базел Щвейцария като студентка завършила преди това Робърт колеж. Има връзка там със англичанин на име Сирил като получават ултиматум- 24часа кой от къде е. Решава- тръгва с него за Британия, женят се там и идват после Зорина, Стийвън и Колин. Лелята по късно почва да идва в България, сама или с децата си, винаги на хотел на Зл. Пясъци, без да досажда, знаеше ни дереджето, но винаги носеше по едно подаръче на всеки. Още пазя един Мачбокс от нея, ама железен, истински с отварящи се врати, капак и багажник. На майка ми и сестра ми доста по голяма от мен по един комплект Ярдлей, козметиката поддържаща Бъкингам.. И що ли ги пиша тия работи. Нищо. Все пак да се знае, че кралицата е имала и българско копие, красиво, начетено, тактично. Благодаря за вниманието. Апропо- на баща ми елегантна запалка и кутия 555. Той беше на Слънце
  • 12 баба Гицка

    0 0 Отговор
    А заплатата намалиха ли?

    Коментиран от #13

  • 13 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "баба Гицка":

    ми трябва да и видим фиша. Дето оня питал; хубу де, ти си цар, ама кво работиш
Новини по държави: