Тема: Украйна

15 Юли, 2022 10:33 1 346 12

Нов ракетен обстрел в Николаев

  • николаев-
  • ракетен-
  • обстрел-
  • украйна-
  • русия-
  • университети-
  • инвазия

Пострадали са двата най-големи университета в града

Нов ракетен обстрел в Николаев - 1
Източник: БГНЕС

Ръководителят на Николаевската областна администрация Виталий Ким публикува видео от обстрел на града. Според него по града са били изстреляни най-малко 10 ракети. Пострадали са двата най-големи университета в града, съобщава УНИАН.

За масирания обстрел на града съобщава и кметът на Николаев Александър Сенкевич. "Спасителни и аварийни екипи вече работят на място. Вече са известни двама ранени", каза Сенкевич, цитира news.bg.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщава тази сутрин, че руските войски се опитват да напреднат към Соледар и Бахмут, както и към Славянск. Под обстрел с артилерия са районите на Дибровне, Подоловка, Мазановка, Адамовка, Чепел, Краснополе, Курулка и други, се казва в доклада.

Продължават боевете по линията на съприкосновение и в Харковска област.

За град Северск, за който руски източници тази сутрин съобщават, че по данни на разузнавателна информация украинците са получили заповед да се изтеглят, генералният щаб на Украйна не потвърждава нищо друго, освен че линиите се защитават.

Все още не са идентифицирани телата на две деца и 11 възрастни, убити при ракетната атака във Виница вчера. Градът се намира в централна Украйна и вчера за първи път стана обект на руско нападение. Потвърдена е смъртта на 23 души, сред тях и дете на четири години. В болниците са настанени 73 пострадали, някой от тях в тежко състояние, а 18 души все още се издирват, тъй като са обявени да изчезнали.

Според командването на военновъздушните сили на Украйна руснаците са нанесли удар по центъра на Виница с крилати ракети "Калибр", изстреляни от подводница в Черно море.

Тази сутрин Главната прокуратура на Украйна изнесе информацията, че вече броят на децата, станали жертва на войната, е 352. Повече от 657 са били ранени. Тези цифри не са окончателни, тъй като в много региони, където продължават военните действия, и в окупираните територии преброяването вече е невъзможно.

Най-много деца са пострадали в Донецка, Харковска, Киевска, Черниговска, Луганска, Николаевска, Херсонска и Запорожка област.

Повече от 2 126 учебни заведения са пострадали от бомбардировки и обстрел, а 216 от тях са напълно разрушени.

Данните на ООН към 12 юли са близки - във войната, която Русия води в Украйна е потвърдена смъртта на 343 деца.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ъъх

    24 11 Отговор
    Това няма да спре. Убитите деца имат родители способни да носят оръжие, а убитите родители имат деца, които след 10 години ще го връщат на всеки срещнат руснак. Русия си спечели много врагове

    Коментиран от #8

  • 7 Иванушка 🇷🇺

    24 7 Отговор
    Скоро на големия екран:
    Груз 200
    Режисьори
    Алексей Балабанов
    Продуценти
    Сергей Селянов
    Сценаристи
    Алексей Балабанов
    В ролите
    Алексей Сребряков, Леонид Громов, Алексей Полуян
    Оператор
    Александър Симонов
    Премиера
    14 юни 2007
    Времетраене
    89 мин.
    Страна Русия
    Език
    Руски
  • 8 Ха хо

    9 20 Отговор

    До коментар #6 от "Ъъх":

    И какви деца в университети посред лято? Просто се ползват от нацитата и русите ги анхилират на место! Зеуенката, влиза в роля и почва да реве, краварите подемат в тон и ООН осъжда терора над милите татуирани хо хъ ли! Виждал ли си в стадо една уфсъ да заблее и другите започват да припяват, всички сте такива!
  • 9 Мишел

    6 12 Отговор
    Месец и половина след края на учебната година в университетите и кампусите им в Украйна има само военни части от ВСУ и от наемници.

    Коментиран от #10

  • 10 Мишел

    6 12 Отговор

    До коментар #9 от "Мишел":

    Продължение: ВСУ масово ползват цивилни сгради за военни обекти и складове на оръжия.
    При толкова рускоговорящи в Украйна, тази терористична тактика не работи - има действащи мобилни връзки между Украйна и Русия .
  • 11 Цитат

    2 9 Отговор
    Николаев:"....В този момент в гарнизонния офицерски дом се провеждаше събрание.
    На срещата присъстваха чуждестранни доставчици на оръжия, те обсъдиха предаването на следващата партида самолети и оръжия на въоръжените сили на Украйна, както и организацията на ремонта на украинския авиационен флот.В резултат на удара участниците в срещата бяха унищожени"

    Коментиран от #12

  • 12 Иванушка 🇷🇺

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Цитат":

    Ле🇭🇹🇦▪️🇵у, нали?
Новини по държави: