Last news in Fakti

15 Юли, 2022 22:10 1 870 11

Островът се готви за екстремни горещини в началото на следващата седмица

  • великобритания-
  • жега-
  • климат-
  • глобално затопляне

Британската Агенция за здравна сигурност повиши равнището на тревога до най-високото ниво, предупреждавайки за "национална извънредна ситуация"

Островът се готви за екстремни горещини в началото на следващата седмица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската метеорологична служба издаде първото в историята си предупреждение "червен код" за екстремни горещини, като заяви, че очакваните рекордни температури в началото на следващата седмица ще изложат дори здрави хора на риск от сериозни болести и смърт, предаде АП.

Предупреждението се отнася за понеделник и вторник, когато термометрите на Острова за първи път може да покажат 40 градуса по Целзий. Най-високата температура, измерена някога във Великобритания, е 38,7 градуса - рекорд, датиращ от 2019 г.

"Надявахме се, че няма да стигнем до тази ситуация, но за първи път в историята прогнозираме по-високи температури от 40 градуса по Целзий във Великобритания", каза Никос Кристидис от националната метеорологична служба. "В проведено наскоро проучване установихме, че вероятността от изключително горещи дни във Великобритания се увеличава и ще продължи да нараства през този век, като се очаква най-високите температури да бъдат измерени в югоизточната част на Англия", добави той.

Британската Агенция за здравна сигурност повиши равнището на тревога до най-високото ниво, предупреждавайки за "национална извънредна ситуация". "При това положение болести и смърт може да настъпят и сред здравите хора, а не само сред високорисковите групи", предупреди тя.

Училища във Великобритания обмислят възможността да останат затворени в понеделник и вторник, съобщи ДПА.

Алън Роу, главен учител в гимназия, каза, че усещането в класните стаи става много некомфортно, когато температурите достигнат около 25 градуса, а през първите два дни на следващата седмица се очаква термометрите да покажат до 40 градуса.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    12 6 Отговор
    Нищо притиснително. Острова е пълен с хора от Азия и Африка, а рептилите са се изпокрили в мазетата на замъците, хем хладно, хем да не вземе некой Калибър да ги затрие.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Коцето

    7 4 Отговор
    Сори, всички климатици не могат да се настройват по-ниско от 28 градуса. Хем потни, хем гладни. Приятни санкции!

    Коментиран от #7

  • 3 А те защо

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Баце":

    А те защо нападнаха Ирак?

    Коментиран от #5

  • 4 Човека КоZа

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Баце":

    Пред калибъра всички са равни. Няма замък, няма бункер, няма гущер.


    💤
  • 5 Баце

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "А те защо":

    Защото до толкова им стигат силите и то само, ако и чичо Сам участва иначе кряскаме от Острова и пием джин и бира.
  • 6 Соваж бейби

    6 1 Отговор
    Нищо им няма тези не ги съжалявам ,малко бронзе не им е в излишък много албиноси ,да пазят кралицата да не забравят да и пуснат климатика .Ке стане страшно ,току виж принца му се усмихнала съдбата
  • 7 Соваж бейби

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Коцето":

    от опит нашия го настройвам на 15° има що годе ефект,стените на къщата са топли ако не затворя капаците само затворен прозерец се усеща гореща вълна от вън.Досадно е затворен на тъмно с капаци като ти казах в България нямам спомен да съм виждала .И чакаш да падне ноща се разходиш ,нощите пак 21 часа доло горе 33° ...29° не винаги ветрец поне не те брули слънце .През деня си като затворник излез ако ти стиска

    Коментиран от #8

  • 8 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Кво бърбориш ма?
  • 9 уайтнойз

    1 0 Отговор
    екстремни горещини там са 27 .... дългите им и криви глави след столетия таковата на братчедки мое да лочат чай и джин на секва темп... ще прекарат
  • 10 Теодоро

    3 0 Отговор
    100% ФЕЙК
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: