Last news in Fakti

16 Юли, 2022 14:50 1 488 8

Финансовите ръководители от Г-20 постигнаха "силен консенсус", но не публикуваха официално комюнике

  • финансовите ръководители-
  • г-20-
  • индонезия-
  • русия -
  • украйна-
  • сащ

Финансовите ръководители от групата на големите световни икономики Г-20 постигнаха, по думите на един от тях, "силен консенсус" на двудневна среща в Индонезия

Финансовите ръководители от Г-20 постигнаха "силен консенсус", но не публикуваха официално комюнике  - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовите ръководители от групата на големите световни икономики Г-20 постигнаха, по думите на един от тях, "силен консенсус" на двудневна среща в Индонезия, на която бяха обсъдени въпроси, включващи световната продоволствена сигурност, но останаха разделени относно войната на Русия в Украйна, предаде Ройтерс.

Министърката на финансите на САЩ Джанет Йелън каза, че разногласия са попречили на министрите на финансите и централните банкери да публикуват официално комюнике, но групата се е съгласила, че трябва да се вземат мерки за справяне с влошаващата се криза на продоволствената сигурност. Анализатори казаха, че провалът да бъде публикувано комюнике отразява слабостта на някога могъщата икономическа група.

Финансовите ръководители от Г-20 постигнаха
Снимка: БГНЕС

Министърката на финансите на Индонезия Сри Муляни, която председателства срещата, се надяваше, че делегатите ще предприемат съвместни мерки за справяне с повишаващите се цени на стоките, ескалиращата продоволствена криза и техните вторични ефекти върху платежоспособността по заеми на бедни страни.

Джанет Йелън заяви пред репортери днес, че САЩ ще се възползват от всички възможности за по-нататъшното придвижване на споразумението за въвеждане на минимален световен корпоративен данък, въпреки опозицията от страна на ключовия сенатор демократ Джо Манчин, който се противопоставя на каквото и да било вдигане на данъци. Опозицията от страна на Манчин би могла да попречи на приемането на законодателство, с което САЩ да поемат ангажимент за въвеждането на минимален световен корпоративен данък от 15% - ключова част от споразумението с почти 140 страни, което Йелън договори миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мъкаааа

    9 0 Отговор
    Тия в Индонезия,а НАШ ТЕ ХОРА с Кирчо и Асенчо начело са в Банско.
  • 6 элфой

    4 0 Отговор
    ....ключовия сенатор-демократ Джо МанчинИ имал белезници и ключове от колата на автомиФка,като полицайката с татуировките.
  • 7 Бабин ден

    16 0 Отговор
    Тези разплетени кошници да не са се събрали да празнуват бабин ден. Вижте бабите и дядовците от управленето на ЕС и тези изтипосани баби от Г20 и си вадете заключение какви изкукали старци ръководят света и то под ръководството на американския президент, който се ръкува с извън земни и често забравя къде се намира. На къде могат да ни заведат е страшно даже да си помисли човек.
  • 8 уайтнoйз

    2 0 Отговор
    корпорациите ако платят 15% борда ще се самоубеси неколко пъти на коя да е. ако не акционерите ще ги линчуват