Last news in Fakti

19 Юли, 2022 19:49 938 0

23 души загинаха при катастрофа в Египет

  • египет-
  • пътнически-
  • автобус-
  • катастрофа-
  • камион

Пътнически автобус се удари в паркиран тежкотоварен камион на магистрала в Южен Египет

23 души загинаха при катастрофа в Египет - 1
Източник: БГНЕС

Пътнически автобус се удари в паркиран тежкотоварен камион на магистрала в Южен Египет. При катастрофата загинаха 23 души, а поне 30 са ранени, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Сблъсъкът е станал в губернаторство Ал Миня, на главната магистрала, свързваща Кайро с южната част на страната, в близост до град Малауи, който се намира на около 220 километра южно от египетската столицата, предаде БТА.

Шофьорът на паркирания край пътя камион е сменял гумата на превозното средство, когато пътническият автобус се блъснал в него.

Линейки бързо се отправили към мястото на инцидента, за да откарат ранените в близкия град Миня. Министерството на здравеопазването съобщи, че най-малко 16 от ранените, които са били приети в болница, вече са изписани.

Катастрофите по пътищата в Египет убиват хиляди хора всяка година. По-голямата част от тях са предизвикани от висока скорост, невнимателно шофиране, лошо състояние на пътищата и неспазване на правилата за движение.

Най-малко 16 души загинаха, а 18 бяха ранени, когато през януари микробус се сблъска с автобус от обществения транспорт в близост до Суецкия канал. През април миналата година автобус се преобърна при опит да изпревари тежкотоварен камион на магистрала в южното губернаторство Асют, като при инцидента загинаха поне 21 души, а трима бяха ранени.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА