Last news in Fakti

21 Юни, 2013 12:29 907 0

Две жени загинаха при експлозия в канадска фабрика за фойерверки

  • канада-
  • фойерверки-
  • квебек-
  • експлозия-
  • загинали
Две жени загинаха при експлозия в канадска фабрика за фойерверки - 1
Снимка: Calgary Herald

Две жени са загинали след мощна експлозия във фабрика за фойерверки в канадската провинция Квебек, съобщава телевизионния канал CTV News.

Властите потвърдиха, че двете тела са били открити в овъглените останки на завода. Жените, които все още не са идентифицирани, са били служители на компанията за фойерверки.

Първият взрив в обекта на компания В.Е.М. в селски район на 60 километра от Монреал е бил последван от поредица експлозии.

Полицията не коментира причината за взрива, който образувал гъсти кълба черен дим във въздуха. "Разследването е в ход. Няма да даваме повече информация по въпроса", каза говорителят на полицията, попитан за възможната причина за пожара.

Въпреки, че огънят е бил под контрол, малко по-късно, усилията за гасенето на пожара са били възпрепятствани поради липсата на вода в близост до сградата.

Очевидци разказват, че огънят се разпрострял от малка сграда към по-голям склад.

„Почти два часа след първата експлозия все още се чуваха избухващи фойерверки на мястото на пожара. Пламъците продължаваха да горят неконтролируемо часове след експлозията“, разказват очевидци.

"Аз бях в банята, когато чух голямо "бум ". Беше като земетресение", заяви жена, която живее в близост до фабриката.

Полицията евакуира местните жители в радиус един километър около фабриката и временно спря движението по близката магистрала.

Халетата, в които фойерверките са били складирани са били пълни тъй като съвсем скоро предстоят 2 знакови празника - Денят на Свети Йоан Кръстител - Национален празник на Квебек и Денят на Канада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: