22 Юни, 2013 18:43 2 322 0

Джулиан Асанж застана зад Едуард Сноудън

  • джулиан асанж-
  • едуард сноудън-
  • сащ-
  • шпионаж
Джулиан Асанж застана зад Едуард Сноудън - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж призова света да "останат с" Едуард Сноудън, човекът, който изнесе строго секретни доклади на САЩ свързани с подслушване и следене на граждани. Той отправи апела си чрез съобщение в социалната мрежа Twitter, пише Си Ен Ен.

Ананж призовава "смелите страни" да направят стъпка напред и да предложат на Сноудън убежище. Той  обвини американския президент Барак Обама в предателство към младото поколение и технически мислещите хора."

Бе планирано Асандж да говори от балкона на Еквадорски посолство в Лондон, но събитието бе отложено заради  мерки за сигурност, обясни основателят на WikiLeaks в Twitter.

Сряда се навърши една година откакто Асандж потърси убежище в посолството, за да избегне екстрадиране в Швеция, където е издирван по обвинения е сексуални престъпления.

В резултат на решението му да потърси убежище в посолството, "Бил съм в състояние да работят в относителна безопасност до  разследвания за шпионаж в САЩ", заяви Асандж - Днес изпитанието, което стои пред Едуард Сноудън е само началото."

Думите на Асандж дойдоха часове, след като Сноудън бе обвинен от прокуратурата в САЩ във федерален шпионаж и кражба на държавно имущество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА