Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Август, 2022 11:05 2 161 35

Великобритания: Русия продължава тактически атаки към Бахмут

  • великобритания-
  • русия-
  • атака-
  • украйна-
  • война-
  • бахмут-
  • донбас

Русия вероятно приспособява операционните планове на настъплението си в Донбас

Великобритания: Русия продължава тактически атаки към Бахмут  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания каза днес, че Русия продължава да се опитва да осъществи тактически атаки по посока на Бахмут в Източна Украйна през последните четири дни, но е успяла да постигне само незначителен напредък, предаде Ройтерс.

"Както съобщиха украинските власти миналата седмица, Русия вероятно предислоцира значителен брой от силите си от района на Северен Донбас към Южна Украйна", каза британското министерство на отбраната в разузнавателната си сводка.

Още новини от Украйна

Великобритания каза, че Русия вероятно приспособява операционните планове на настъплението си в Донбас и вероятно е сметнала фронта в Запорожска област за уязвим и изискващ допълнителни подкрепления.

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния Софиянец

    33 7 Отговор
    През 1942 година хитлеристите отвеждат 3000 евреи от Бахмут в мина.Зазидват тунела и ги оставят да се задушат.Азовците са достойни наследници на тези фашисти.

    Коментиран от #7, #11, #13

  • 6 стоян георгиев

    7 27 Отговор
    оля похвално че ползваш данни на друг източник извън руския генерален щаб.та ако кажем цялата истина по темата.руската армия изтегли част от боините си групи от донбас и ги пренасочи към херсон и запорожие където руската армия е в трудно положение и губи територии и хора всеки ден.тва допълнително ще усложни ситуацията и в донбас където след завземането на лисичанск тя не е мръднала въпреки сериозните си загуби и многоброините си опити.вчера руснаците опитаха да влязат в авдеевка и дори имаха някакъв частичен успех с цената на много жертви.днес ще наблюдаваме там дали ще се задържат въобще в града или ще бъдат върнати на изxодна позиция.та казано обобщено последния фронт на които руснаците имаха инициатива ,този в донбас сменя съотношението на силите.

    Коментиран от #17

  • 7 стоян георгиев

    10 37 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    азов е организация която потдържа демокрацията.фашистите са в москва и сред руските пропагандатори.само фашист може да приеме безразлично избиването на жени и деца разрушаването на градове и не само да го приеме ,а и да го прикрива или оправдава както правиш ти.лего направи фигурки на азов които са супергерои,а японците на руската армия които са мародери .тва показва световното отношение на хората към азов и руските фашисти.

    Коментиран от #12, #34

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Трол

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Мило Деси, отново си изтрещяла! "азов е организация която потдържа демокрацията". Не се потдържа демокрация с нацистки татуировки, с книгата "Майн Кампф" под възглавницата, с нацистките поздрави по снимките, с чашата с пречупен кръст за чай, с книгите "Штафбать Гитлера" от Андрей Васильченко, "Сила доблести" на Павло Шандрук с образ на генерал от Вермахта на кориците, с книгата ""Украинска дивизия "Галичина" , и с карта на Доброволния украински корпус на името на Дмитро Юрийович Мелихов с псевдоним /на картата-Фашист/, командир взвод ВРТЗ 3-ГОСР,1-го ОБАТ ДУК ПС!

    Коментиран от #15, #26

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хахаха

    16 2 Отговор
    Абе хубаво са казали, че руснаците имат "незначителен напредък", но са забравили да споменат КОЛКО ХРАБРО СА ОТСТЪПИЛИ украинците.
  • 15 стоян георгиев

    1 15 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    скъпи левчо тия щуротии са за употреба във вашето място за мъжко усамотяване и почивка.полк азов има официален говорител,официален командир .те докато бяха на свобода правеха ежедневни изказвания по всички теми и намерения на подразделението.отвори ги и ги прочети.затъмнените клипчета с маскирани говорещи на руски хора които трябва да минат за азов са плод на нескопосаната руска пропаганда част от която си и ти от години.та полк азов няма нищо притеснително освен боеспособността си.що се отнася до хора с фашиски разбирания.да има такива в полка и вероятно не само в него в украинската армия,но само да те питам знаеш ли защо се нарича вагнер руската паравоенна групировка?знаеш ли кои е създателя и и защо го наричат вагнер?не ти ли звучи някак немско и неестествено да кръстиш вагнер фирма на гру?знам че след тези мои въпрои нашата дискусия ще прекъсне както става обикновенно.та успех в търсенето на отговори.

    Коментиран от #18

  • 16 Диоген

    8 2 Отговор
    Великобритания каза днес, че Русия продължава да се опитва да осъществи тактически атаки по посока на Бахмут в Източна Украйна през последните четири дни, но е успяла да постигне само незначителен напредък, предаде Ройтерс.
    ----------------------------------------------------------------------------

    Русия се ОПИТВАШЕ да завладее Мариупол, Северодонецк, Лисичанск, и както ВИЖДАМЕ, е УСПЯЛА ВЕЧЕ !

    За къде са се РАЗБЪРЗАЛИ англосаксонците ?!
  • 17 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Остави глупостите и неграмотните ти писания само с малки букви! Стига с това "ще" и кажи кога укритата ще забият жълтосини знамена в центровете на Херсон и Севастопол /поне! / след тези "огромни" руски загуби според укринформ и теб?!

    Коментиран от #22

  • 18 бациБоци

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Дискусия няма, Братски Китай и сложи точка. Казаха няма санкции и Братска Русия просперира, казаха не на Нанси Полоси в Тайван и бабата се врътна до Малайзия и се прибра. Днес Алжир подаде молба за БРИКС. Пред ШОС се вие безкрайна опашка. Русия е острието на тази организация. Уринските ви номера няма да минат. Малка селскостопанска сържава, това ви чака в аледващите сто години. Никой няма да се хване да възтановява нищо, камо ли ти индустрия в укрината. То за Илинойс и Калифорния няма управия, вие укрината ви щели да ви оправяме?!?! Ти аи цикли в савецкото пространство уринците ли са по-главорези или чеченците? На никой не му дреме. Ползват и двата изпаднали народа и след това им дърпат шалтера.

    Коментиран от #23

  • 19 Ццц

    7 1 Отговор
    Същото разузнаване преди 2 дни писа, че руснаците губят навсякъде. Сега пък настъпват. Това разузнаване ли е или Джамбазов нюз?
  • 20 Дън Бай

    2 1 Отговор
    Нали минаваше към продължителна отбрана?!
  • 21 Иванушка  🇷🇺

    6 0 Отговор
    "... Великобритания каза ..." - не разбирам къде се бутат тия индо-пакистанци в А група ? Кой ги пита, каква страна са в конфликта, нерде Англия нерде Украйна. Остави това ама и ръсят тотални глупости за очеВадни неща разбираеми и за малки деца.

    Русия щяла да атакува Бахмут - е не бе, ще атакува Бахамските острови. Такива "прозрения" може да се направят само от Мистър Бийн и Ми6 😀😀😀
  • 22 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    до края на годината украинската армия ще обърне хода на воината и ще превземе херсон и запорожие.севестопол едва ли някога ще бъде украински.тези отговори задоволяват ли те?

    Коментиран от #24, #27

  • 23 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #18 от "бациБоци":

    пиши по-често такива постове.нека четящите видят с кви ентелигентни руски анализатори си имат работа тук!

    Коментиран от #28, #30

  • 24 Хапчетата

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Пий си апчеата и не го мисли!
  • 25 В.В.П.

    5 0 Отговор
    Украйна се командва от Лондон..Подлоги .на 100%.Така ще станело инак ще станело .Велика Срайна е провалена като , България,че и повече.!.Щом им харесва..да ги трепят
  • 26 Чоко.

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    Стоян трола,е русофил ,но мрази диктаторите.чете руска литература,.Така се представя ..Странна птица.мисля че е избутал маслото..Кефи.
  • 27 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    "до края на годината украинската армия ще обърне хода на воината и ще превземе херсон и запорожие..."
    ОК, доволен съм от отговора ти! Но ти обещаваш ли, че ако не познаеш, в началото на следващата година да напишеш тук 100 пъти "не познах" не ръсиш тук неграмотно глупости с малки букви и без препинателни знаци?

    Коментиран от #29

  • 28 бациБоци

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Чай малко, нъл асофците сте страшилища, сега станахте интелектуалци. Малко си нелеп, граматико. Не ми приличат текстовете ти на новия Куелю, ама хич. Това, че уринците се самоунищожихте не е нищо ново. А това, че самоунищожаването на измислената държава укрина не интересува никого, освен нацелилите се в недрата на Русия членове на DNC не трябва да те учудва. Всички знаеме, че наесен се почват преговорите, къде ще падне грамицата между източна и западна укрина. Тея победи над мацквата са за вътрешна консумация, селянина в окопа да не фърли автоматката. А типажи като теб са излишни. Колкото и да се плаща на тъпири да постят, каквото каже Китай, това се случва.

    Коментиран от #31

  • 29 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    само да те питам ти с кои ник пишеш тук?и кви прогнози си дал?много е лесно да се правиш на велик от абсолютната си анонимност нали!ако позная кво ще пишеш ти тогава?щото аз познавам тук от 8 години ама подобни на теб се разтваряте в пространството.ти си като тия дето обявяват колко бил мишка зеленски докато се криете зад компа.та щом ти е достатъчо ,сложи си името и коментираи с него и го прави редовно,да видим колко струваш.тва дето си го запомнил е добре ама не става като плъх скрит в някоя дупка.

    Коментиран от #35

  • 30 бациБоци

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    руски анализатор дръжки, за съжаление. където аз живея руските анализатори притежават автосервизи, църкви и недвижими имоти. на българетата никой никъде пара не дава. трябва да си я избачкаш.

    Коментиран от #32, #33

  • 31 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #28 от "бациБоци":

    кви интелектуалци,кви недра,кви преговори...?тва дето всички сте знаели пък аз не също ми е много странно още повече че се опитваш да вкарш някаква дискусия с мен!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "бациБоци":

    ти си страхотен.явно живееш на луната.пиши по често тук.ти си точно човека дето трябва да прави реклама на руския свят.ти и много приличаш на идеалния .натискаи!
  • 34 Донбас

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Демократи с татуиран Хитлер по телата, знаци на SS и цитати на Гьобелс?
    Били "интегрирани" в украинската армия и затова вече не били нацисти?
    Пълна тъпня и измама.
    Преди 35 години комунистическата пропаганда поне пропускаше част от истината, а сегашната лъже на 100 процента.
  • 35 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Държиш да се запознаем ли, "стояне" с малка буква? Не си падам по еднополови запознанства, чужда ми е тази "модерност"! Веднага ти повЕрвах, че си нЕкакъв "стоян"! Няма значение с какво име пиша тук /мразя чуждици, като "ник"/, важното е че не отговаряш на въпроса ми! Ще "познаеш" за Херсон, ама на куково лято! Ще ти напомня къв Нова Година, ако не си се изнесъл от форума от срам!
Новини по държави: