Last news in Fakti

2 Август, 2022 12:45 1 101 5

Китай твърди, че е в тесен контакт със САЩ за евентуалното посещение на Пелоси в Тайван

  • сащ-
  • китай-
  • тайван-
  • пекин -
  • вашингтон-
  • посещение-
  • нанси пелоси

Китайското външно министерство: Пекин и Вашингтон поддържат контакт по различни канали

Китай твърди, че е в тесен контакт със САЩ за евентуалното посещение на Пелоси в Тайван - 1
Снимка: БГНЕС

Говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунин каза, че Пекин и Вашингтон поддържат тесни контакти на всички нива поради евентуалното посещение на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван. За това пише Reuters.

Според китайския дипломат държавите поддържат връзка по различни канали. Хуа Чунин подчерта, че Китай многократно е дал да се разбере на САЩ, че се противопоставя на посещението на американски политик на острова.

Чунин увери, че китайските власти ще лишат сепаратистите и техните съучастници от най-малкия шанс за независимост на Тайван.

По-рано стана известно, че Пелоси ще бъде придружена от членове на Камарата на представителите от Демократическата партия на САЩ. Беше отбелязано, че тя може да пристигне на острова със специален полет на 2 август между 21:00 и 22:00 часа местно време.

На острова за Пелоси са предвидени срещи с председателя на долната камара на парламента Азхар Азизан Харун и премиера Исмаил Сабри Якоб.

На 1 август говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан отправи последно предупреждение към Пелоси. Ако се осъществи посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван, каза той, китайските военни "няма да седят със скръстени ръце".

Източник: Reuters

Китай твърди, че е в тесен контакт със САЩ за евентуалното посещение на Пелоси в Тайван
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка  🇷🇺

    12 1 Отговор
    Нищо чудно Гранд Ма да е луднала и САЩ да се чудвт как да я озаптят и извиняват за страческите и заболявания. Явно че е необходимо в Щатската Конституция да се заложи Таван за възраст и Годишен Психотест за годност ))

    Коментиран от #3

  • 2 Хахаха..

    12 2 Отговор
    С Русия е още по-близък Контакта,Щатите са вече печка-духалка,само взимат и Нищо Реално не дават...
  • 3 Герги

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иванушка  🇷🇺":

    Дурачок....пошол......
  • 4 какво още им се церемониш

    8 1 Отговор
    пускай ракетите дзипине
  • 5 Зайо Байо

    1 0 Отговор
    Явно след определена възраст трябва да бъдат сваляни от длъжностите. Да прилагат закона за пенсиониране задължително за всички на държавните длужности. Не съм 100% сигурен за пенсионната възраст в Сащ , но мисля че е 61 години.
    После почват да пикаят в гащите, Акъла не им е в ред. Изглупяват старците.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания