Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Август, 2022 22:29 1 094 7

Товарен кораб под флага на Барбадос влезе в украинско пристанище, за да натовари зърно

  • украйна-
  • кораб-
  • зърно-
  • барбадос

Това съобщи министърът на инфраструктурата на Украйна Олександър Кубраков

Товарен кораб под флага на Барбадос влезе в украинско пристанище, за да натовари зърно - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Товарен кораб, плаващ под флага на Барбадос, е влязал днес в украинското пристанище Черноморск, съобщи министърът на инфраструктурата на Украйна Олександър Кубраков, предаде БНР. Събитието е знаменателно с това, че за първи път от началото на войната в Украйна преди пет месеца руският боен флот позволява на чуждестранен кораб да акостира на украинския бряг.

Съгласно Истанбулското споразумение от 22 юли корабът Fulmar S ще бъде натоварен със зърно и ще му бъде позволено да отплава покрай минните заграждения, руския флот и Босфора, след като бъде инспектиран от руски, украински и турски военни в Истанбул.

По същото споразумение по-рано този месец от Черноморск и Одеса отплаваха четири кораба, натоварени с десетки хиляди тона храни.

Фактическото примирие около черноморските пристанища по никакъв начин не влияе на бойните действия, които продължават без прекъсване в Източна и Южна Украйна. Руската армия днес е продължила безуспешните атаки в Донецка област. Обстреляни са били десетки селища там, както и в Запорожието, областите на Николаев, Харков, Суми и Чернигов, съобщи украинското военно командване.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    10 3 Отговор
    И плащането за зърното ще отиде по офшорна сметка в Барбадос на комика или някой от прближенте му политици, милиардери, може и и при синчето на БайГън! Да не би да мислите, че нещо ще стигне до бедстващите украинци?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Морски

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Хал хабер си нямаш от морски бизнес.Това което свързва корабът с флага е единствено регистрацията,заплащането на възможно ниски такси и няма нищо общо с превозвания товар,нито пък с печалбата!Нещо като регистрацията на автомобил,софийската регистрация и плащането на местния данък е доста по-нисък от същия например ако е с бургаска регистрация.

    Коментиран от #7

  • 3 Морски

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Съответно корабът винаги се преотдава на друга фирма,която го управлява,която на 100% е регистрирана в офшорна зона по същите съображения-възможно най-нисък данък печалба или нулев такъв и плаща само такси.
  • 4 Да помислим как ..

    2 0 Отговор
    Всичко се случва с добрата воля на Руснака и Султана, но защо да се споменава това. Демокрация на словото. Ни лук ял, ни лук помирисал. Родна журналистика,по нищо не се отличава от Някогашната бай Тошова.
  • 5 От страни

    1 0 Отговор
    Тия са решили че ако не могат да изтрепат украинците под руските пушки трябва да сполучат с глад и мизерия. Та ще ги оставят и без старата реколта и без новата.
    По принцип една от целите на краварите в Окрайна ще бъде достигната - разбита и гладна Окрайна ще се увеси на шията на Русия и Русия ще хвърли сума пари за възстановяване и изхранване на новите си региони. Ама сметките на краварите винаги излизат криви - ако се оттъмне от плащането на "данък Запад" Русия ще има толкова пари че и не само Украйна ще възстанови но и целия СССР.
  • 6 Радио ZанZибар

    0 0 Отговор
    Украйна - Барбадос - вечна дружба!
  • 7 Радио ZанZибар

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Морски":

    Морски, нещо ти куца примера. Според теб може да регистрираш колата си където си искаш, където е най-тънко?
Новини по държави: