8 Август, 2022 08:10 1 330 15

Русия: Санкциите пречат на газовите доставки по "Северен поток"

  • русия-
  • санкции-
  • северен поток-
  • ес-
  • обединеното кралство

Техническите процедури за газопровода "Северен поток" не могат да бъдат завършени поради санкциите, наложени на Русия

Русия: Санкциите пречат на газовите доставки по "Северен поток" - 1
Снимка: Shutterstock

Техническите процедури за газопровода "Северен поток" не могат да бъдат завършени поради санкциите, наложени на Русия заради войната ѝ срещу Украйна.

Това е заявил пред британския в. "Таймс" първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски.

Полянски твърди, че техническите процедури за газопровода "Северен поток" не могат да бъдат завършени поради ограничения, наложени, наред с другото, от ЕС и Обединеното кралство.

"Що се отнася до настоящата ситуация със "Северен поток", смятам, че вече беше подробно обяснено, че има определени технически процедури, които трябва да бъдат завършени с оборудване за "Северен поток", а това не може да бъде направено заради наложените срещу Русия санкции", каза той.

Припомняме, че Канада направи изключение от санкциите срещу Русия и прехвърли турбина Siemens на Германия за "Северен поток-1".

Оборудването е собственост на ПАО "Газпром" и е било на ремонт в Монреал. Канада забави прехвърлянето на турбината след по-ранни ограничения.

В същото време "Газпром" заяви, че се твърди, че не може да получи газовата турбина за "Северен поток".

По-късно Siemens заяви, че Русия умишлено е забавила вноса на турбината за "Северен поток" след ремонта.

На 27 юли стана ясно, че Русия е намалила значително доставките на газ за Европа по газопровода "Северен поток 1". Причината е спирането на друга турбина поради "неизправност".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпросче

    16 10 Отговор
    Кое е по-важно за европейците ? Брюксел да угодничи на Вашингтон и да повтаря , че укрите са невинни ? Или да си води нормални търговски отношения с Москва ?

    Коментиран от #7, #15

  • 2 Пипи Чорапчето

    7 19 Отговор
    Да бе, "технически" били причините...;)
    А на останалите, които кандисаха да ви плащат газа в рубли, поради какви причини намалихте обемите?
    И не говоря за Унгария - тя пее в хора на Путин, говоря за Дания, Италия... значи причините не са нито финансови, нито технически, а само политически!
    Като се има предвид, че бяхме обявени за "неприятелска държава", ясно е, че и нас ни чакат "технически затруднения" с доставките на газ от Русия, ако не узреем политически за идеите на новият мераклия-император;)

    Коментиран от #5

  • 3 Хахаха

    12 0 Отговор
    Да се чете, махнете ни санкциите …
  • 4 Истината

    4 20 Отговор
    Истината е, че без Западни технологии руzия не е способна да произведе нищо ! Тя не е способна даже да го поддържа. Технологичното им развитие е спряло в 80-те г. на миналия век, когато в състава на СССР са влизали много Европейски страни, ползвали са и бившите соц страни.

    Коментиран от #9

  • 5 До терлика...

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Пипи Чорапчето":

    Нямаш си представа за какви и колко платформи има в северно море, около Англия, Дания, Шотландия и да не ги изброявам още къде. Европа наистина може и без руския газ. Идеята е да се прави мръсно на Русия със санкциите. Виждаш че не са само газови. В момента се прегрупират големите EU играчи на петрол. От ясно по-ясно е че сега е момента за "жътва". Не гледай телевизия има и друг начин да се образоваш по някои въпроси.
    Лека и спорна.
  • 6 Пипи Чорапчето

    4 7 Отговор
    А "идеята да се прави мръсно на Русия със санкциите" стартира с какво действие от нейна страна?;)
    И не, не съм някакъв отявлен украински защитник и няма да си късам ризата за Украйна, но не приемам войната във всичките ѝ форми - вкл. и "специалните операции"!
    И ако си решил да ми напомняш, че западните империалисти водят такива войни по света, което е факт, тогава по какво се различава от тях "източния империалист" Путин, който я води в Европа?

    Коментиран от #12

  • 7 Иванушка  🇷🇺

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въпросче":

    "..Кое е по-важно за европейците ?.." - АМЕРИКАНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ са винаги над европейските такива от 1945г насам когато Европа беше хитро окупирана от САЩ с военна и финансова ужким помощ.
    Нищо лично, всеки щеше да постъпи точно така с евро-селяндурите. Видиш ли европеец накажи го, пpee6и го 😁😁😁
  • 8 Урюрвкос

    16 1 Отговор
    турбината е върната от канадците без ремонт и затова Сименс не може да представи техническите актове на руснаците защото ги няма а руснаците са си платили и искат за парите си да получат работещо и обслужено оборудване.
  • 9 табсо

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    А,бе оди да четеш за син поток-там работят източни турбини и технологии..
  • 10 Никита Сергеевич Хрушчов

    6 10 Отговор
    Поредната руска лъжа. Турбините Сименс са 7 на брой, като за нормалното подаване на газ са нужни 4. Само една у ремонтирана, но е нея руснаците под измислени предлози те искат да вземат. Целта им е да шантажират ЕС. Но няма да им стане играта а след година ще затварят газовите си находища поради липса на клиенти.

    Коментиран от #11

  • 11 на теб

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Никита Сергеевич Хрушчов":

    Ти казват че има технически проблем ти пак твойта си знаеш
  • 12 Начо Крика

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пипи Чорапчето":

    Първите санкции срещу Русия са били по времето на Иван грозни, наратива "санкции има от времето на Путин и само заради него" е сирене, на което кълват плиткоумни амеби
  • 13 Пешо

    1 0 Отговор
    Нямаше да плащат в рубли и не желаеха повече газ.Хем плащат в рубли и искат още повече газ.Германия е също в тези хитреци, не я пропускайтеКакво стана с геройски отказала всичко България......ЕС ни изиграха и похвалиха, а зад гърбът ни си гледат интереса.Ще клекнат и ще пуснат СП 2, на пук на Фащ.Орайна няма да взима кинти за пренос и няма да дърпа газ от тръбата.СТУД , ама МногО СТУД.В момента нямат и хляб в Одеса.Каквото и да спорим в този или онзи форум, в един е хляба и ножа за газта и нефта дори.Искаха да им докопат ресурсите , но те си знаят и нямат намерение да ги подарят никумо.
    Идва малллеее СТУД. Другото е само приказки на ЕС и ние пак ще сме в ситуация.Кликнахте ли на анкетата за увеличение и финансово подпомагане в кризата?Парата отиде при Зеленски и той я разпредели между клакьорите си.

    Коментиран от #14

  • 14 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    Като не могат турбина да си направят, къде са тръгнали газ да добиват и да продават.
  • 15 Отговорче

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Въпросче":

    Санкциите ги лъзна ЕС.За какъв Вашингтон приказваш?ЕС не е Вашингтон.И санкцийките тежат на Мосва.Е да де,нали за това са санкции.И кво ся?Газ няма!НЯМА.Газа го изгарят там близо до отправния пункт на СП1.Няма и пари,така нужни на кремл.Ама ти разправаше,че цените ги дигнали.Да верно.путин вдигна цените и получатат над ЕДНА ТРЕТА по ниски постъпления,отколкото 2021.Китайската тръба е твърде тйсна.Малко газ пуска.МАЛКО и парици.Познай кои ще клекне пръв.Няма да е ЕС.хихихи.малко парици влизат в кремл.Именно,това е санкца.Малко пари,много трудности и пр.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания