Тема: Украйна

8 Август, 2022 13:30 1 786 49

Медведев е убеден в правилността на решението за изпращане на войски в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • сащ-
  • дмитрий медведев

Провокативна, престъпна политика на САЩ агресивно се провежда и в Украйна, поясни Медведев

Медведев е убеден в правилността на решението за изпращане на войски в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Точно преди 14 години избухна конфликта в Южна Осетия - контролирана от проруски сепаратисти "автономна република" в Грузия след като тогавашният руски президент Дмитрий Медведев започна война в Грузия. Резултатът беше военното поражение на правителството на Михаил Саакашвили и признаването от Русия на независимостта на контролираните от сепаратисти "републики" в Грузия - Абхазия и Южна Осетия. По повод годишнината от събитията от 2008 г. Медведев, който сега заема поста заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, отговори на въпроси на ТАСС за ролята на Запада в тази история и за връзката между събитията в Грузия и Украйна, за отношението към взетите тогава от него решения и дали Грузия може да се опита да си отмъсти в настоящата обстановка.

Представяме краткото интервю без редакторска намеса.

Още новини от Украйна

ТАСС:"Грузинската агресия от 2008 г. и украинският конфликт част от една и съща верига ли са? Дали всичко това е част от един и същи геополитически процес, иницииран от Запада?

Д. М.: Без никакво съмнение. Това е единен процес и общ план, насочен срещу Русия. Той се изразява в желанието на Запада, преди всичко на САЩ и други англосаксонски страни, да разклатят ситуацията у нас. Как? Чрез съседи, в непосредствена близост до границите на Русия. Американците бяха цинично ангажирани с обучението на грузинските въоръжени сили, като инвестираха много пари в този процес. Там бяха изпратени голям брой инструктори, за да обучат грузинската армия. Бяха напомпани с оръжие. Всъщност те просто тласкаха Саакашвили да отприщи агресия срещу мирното население на Южна Осетия и руските миротворци. Вместо да го убеждават да търси мирно решение на сложния междуетнически конфликт, назрял там. И той беше съблазнен..."

Спомням си как под влиянието на американците позицията му за мирно уреждане през лятото на 2008 г. се промени: от показно желание да търси начини за решаване на проблема до прекъсване на контактите. От края на юли същата година той спря да комуникира напълно. По негова вина беше осуетен трудният, непрекъснато блокиран процес на разрешаване на конфликта, в който посредничиха международните организации. На всички етапи от преговорите Русия призова да не се използва сила, обърна се към грузинската страна с предложения за сключване на необходимите споразумения с Абхазия и Южна Осетия. Тези инициативи, за съжаление, бяха пренебрегнати от официален Тбилиси, НАТО, който стоеше зад него и дори от ООН.

Същата провокативна, да си признаем, престъпна политика на САЩ агресивно се провежда и в Украйна. Вярно, с много по-активна подкрепа от страна на окончателно загубилия независимост Европейски съюз.

Както в случая с Грузия, американците умишлено засилиха чувството за безнаказаност в Киев, напомпаха го с оръжие, насърчиха убийството на цивилни в Донбас.

И сега продължават да се упражняват с Украйна, съдбата на която абсолютно не ги интересува. Целта е същата - да се унищожи Русия. Това е първопричината за изключително агресивния, русофобски геополитически процес, иницииран от Запада.

Нашият отговор е твърд, но внимателно обмислен. Русия провежда специална военна операция в Украйна и ще постигне мир при нашите условия. Именно по нашите, за това трябва да се говори директно. А не по онези (условия-бел.ред.), които се опитват да ни натрапят бившите "партньори" в международната общност, жадуващи за военното поражение на Русия. Ние имаме свои национални интереси и ще ги гарантираме с всички налични средства.

ТАСС: През 2008 г. Русия веднага отговори на грузинската атака срещу Цхинвали, въпреки че до тогава признаваше Южна Осетия за част от Грузия. През 2014 г., когато Украйна започна операция срещу Донбас, Русия участваше в политическото уреждане, Минския процес, но не влезе в конфликта до 2022 г. От висотата на днешния опит можете ли да кажете кое е по-добре - дългите преговори или бързата реакция?

Д. М.: Ако има възможност проблемът да се реши мирно, на масата на преговорите, това трябва да стане. Но когато няма изход, трябва да се реагира със сила. За съжаление, както в Грузия, така и в Украйна, властите на тези страни не оставиха избор на Русия, нарушавайки процесите на политическо уреждане на тези конфликти. И съзнателно отидохме към военна намеса.

Нито тогава, нито сега не съм се съмнявал и не се съмнявам в правилността на решението си да потуша въоръжената агресия и да въведа руски войски на територията на Южна Осетия. Грузинските войски грубо нарушиха международното право и мандатите, които световната общност даде на Русия като партньор в мирното уреждане. Те откриха огън по хора, много от които имаха руско гражданство.

Атаката срещу Цхинвали и други селища на тази република започна неочаквано и подло - с артилерийски удари по жилищни сгради и цивилни съоръжения. По болници и училища. По руските миротворци. По този начин контролираният от Вашингтон марионетен режим реши да наложи на Южна Осетия своето разбиране за "демокрация" и "хуманизъм". И насилствено да я върне в Грузия с цената на унищожаването на цял един народ. Разбира се, бяхме длъжни да отговорим. Не можехме просто да избършем сълзите си и да наведем глави пред кървавия глупак, хвърляйки го срещу измъчените хора.

Фактът, че постъпихме правилно, се потвърди от целия последващ ход на събитията. Включително и безславния провал на агресивните доктрини, които жалкият им лидер се опита да приложи на практика с такъв апломб и натиск. След кратко време той беше отхвърлен от собствения си народ. Той обаче не се забави и с радост се продаде на "оранжевите" фигури в Украйна. Плодовете на тяхната русофобска политика виждаме днес в тази държава.

Опитите да станеш оперетен диктатор за сметка на крайния национализъм винаги завършват по този начин. Това си струва да се научи за различните привърженици на Зеленски, които са толкова ревностно подкрепяни от западния свят за егоистични цели, много далеч от демокрацията и хуманизма. На съвестта на сегашните власти на Малорусия (така той нарича Украйна-бел.ред.) е окончателното погребване на Минските споразумения и смъртта на огромен брой цивилни в Донбас. Рано или късно те ще трябва да отговарят за това.

ТАСС: Какъв щеше да е светът сега, ако Русия не се беше намесила в конфликта през 2008 г.? Грузия щеше ли вече да е в НАТО? А Украйна? Щеше ли да бъде възможно връщането на Крим през 2014 г.? Предполагате ли, че Грузия, използвайки момента, някой ден отново ще се опита да си върне контрола над Южна Осетия и Абхазия?

Д. М.: Русия нямаше как да не се намеси в този конфликт. Ставаше дума за защита на гражданите на страната ни, които живеят в Абхазия и Южна Осетия. Защитавайки ги от агресията на Саакашвили, получихме най-важното - мир. Затова фантазиите в условно наклонение на тема "какво би станало, ако не го бяхме направили" смятам за безсмислени. Същото важи и за Крим, когато беше взето единственото възможно решение на президента на Русия полуостровът да бъде върнат на страната ни. Подкрепен, напомням, от огромното мнозинство от своите жители в строго съответствие с международното право. Ние направихме всичко правилно: помогнахме на хората и укрепихме нашата родина - Русия.

Що се отнася до НАТО, неговото безмилостно желание да се разшири по границите на Русия, подобно на раков тумор, се превърна в глобален проблем. Това тормози всички разумни хора. Дори такива известни рок музиканти като Роджър Уотърс от Pink Floyd го осъждат. Но в ръководството на Алианса, макар и атавистини доктринери, не са пълни идиоти. Те разбират, че им излиза по-скъпо да мъкнат върху себе си толкова занемарени държави, още повече, че са в териториален спор с Русия, като Украйна или Грузия. Разходите ще бъдат огромни. Затова Алиансът прави невинни физиономии и лицемерни изявления, че, според тях, "нашата политика на отворени врати към тези държави остава непроменена". По всякакъв възможен начин те се кланят и подчертават партньорството си с тях. С други думи лъжат като кучета. И изглежда, че дори един небръснат човек със зелена тениска от Киев спря да вярва на тези обещания. Смятам, че Украйна и Грузия няма да видят членство нито в НАТО, нито в Европейския съюз, в който може да се влезе само през тясната портичка на Северноатлантическия алианс.

Що се отнася до евентуална нова агресия на Грузия срещу отцепилите се от нея територии, това е невъзможно. За нас днес Абхазия и Южна Осетия са независими държави, с които сме изградили приятелски отношения и където се намират наши военни бази. И сегашните власти на Грузия добре разбират това. Те няма отново да проверяват късмета си и да влизат в конфронтация с такава сила като Русия.

Източник : ТАСС / News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    21 16 Отговор
    Носи женско име и гащички

    Коментиран от #3, #8, #18

  • 2 Цибър

    19 12 Отговор
    Тоя се готви да наследи Путлер.
  • 3 Руската Скрап

    17 14 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    Е Скрап най добра
  • 4 КГБ стои зад всичко

    19 12 Отговор
    Путин и този са пионките
  • 5 Мдааа

    20 10 Отговор
    Чакам коментари от русофили.

    смъртността от алкохолизъм е съпоставима със загубите в жива сила на руската армия в Украйна

    - населението е най-големият потребител на хероин в света

    - ХИВ-пандемията е по-страшна, дори отколкото в "световната дестинация на разврата" Тайланд

    - всяка четвърта бременност води до аборт (данните са за 2016 г.), а всеки втори брак - до развод?

    Коментиран от #10

  • 6 Само питам

    18 9 Отговор
    Синът му Иля сигурно е на фронта още от 24 февруари и се бори да освободи украинците от евреите нацисти и бандеровците! Затова Димон е толкова напрегнат и разтревожен.
  • 7 стоян

    15 16 Отговор
    Че какво друго да каже дребния брат близнак на оня сатрап с варяго монголски черти дето нападна независима република Украйна - борбата е на живот и смърт за тия дребни диктатори - но украинците ще победят рано или по късно

    Коментиран от #12

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 10 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    Какво женско има в
    PUT IN
    ‼️‼️‼️

    Коментиран от #27

  • 9 КОТарАК

    15 11 Отговор
    тая пиянка няма ли да я скрият вече някъде

    Коментиран от #30

  • 10 Хихи

    17 12 Отговор

    До коментар #5 от "Мдааа":

    Русия е най-големия потребител на хероин! Сега разбирам, защо виждат Зеленски, като наркоман. Те самите са надрусани. Нищо чудно, Путин да си е ударил една доза, за да реши да започне войната.
  • 11 Биби Симеоново

    13 7 Отговор
    ТАСС провериха ли го тоа папилом с дрегер преди интервиуто?

    Коментиран от #35

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 13 Отговор

    До коментар #7 от "стоян":

    A как би постъпил Бай Дън (Пентагона) ако Китай разположи свое оръжие и лаборатории в Мексико или Канада ‼️‼️‼️
    / жокер, Карибската криза/
    Благодаря за отговора предварително😉😉

    Коментиран от #26

  • 13 МалкоЛогика

    9 7 Отговор
    Съвет към "журналистката" :
    Не започвай с лъжа.

    Конфликтът започна с обстрел от страна на грузинската армия. Все пак, грамотни хора четат тук. Опитите за лъжа може да минат в детска градина, но тук са просто жалки.
  • 14 Балканджия с ракия

    14 9 Отговор
    Те този му е мого слаб багажа от 2-3 водки и бръщоЛеви пълни глупоСти. Синът му в момента е на предната линия на фронта в Петербург, отваря нов ресторант. За да има елементарна справедливост, требе наесен пък украйнската армия да върне жеста ,като да освободи над 150 000 хиляди украйнско говорящи в Масква и Петербург, пък другите над 160 народности да видят свобода от този централизиран феодален векаван грабеж и да си пият свободни самагона, а наздраве.

    Коментиран от #29

  • 15 Някой си

    12 13 Отговор
    До номер 7. Украинците ще победят, когато си погледнеш ушите без огледало.
  • 16 Васил

    13 9 Отговор
    Медведев ако спреш да пиеш и да се дрогираш друга песен ще запееш.

    Коментиран от #32

  • 17 Голем смех

    12 7 Отговор
    Медеедчето е вечно пияна ушанка.

    Коментиран от #36, #37

  • 18 Даа

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    Путин се шие...
  • 19 Българин

    12 9 Отговор
    Целият свят е наясно че Медведев е малоумник от класа.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 льо ля ал мухасмет

    7 0 Отговор
    що не пуснахте актуална снимка?да се види близнака на белата златка
  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Под Целият Свят - 30% от населението и страните ли имаш предвид ❓❓❓

    Коментиран от #24

  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    А другите ( 60%) какво са ❓
  • 23 И аз

    10 8 Отговор
    И аз съм ЗА. Подкрепям мнението на Медведев. Фашисткият режим ще падне. За съжаление България е пак при губещите, със слугински политици става така, не веднъж, не вдажди, а вече трижди.
  • 24 Само питам

    8 7 Отговор

    До коментар #21 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Защо си мислиш, че Китай и Индия са приятели на Русия и са без критични към недоразумения като Медведев?

    Коментиран от #40

  • 25 Леонсио

    12 5 Отговор
    Не знам дали Медведев е бил на сокче ,но ВПК на Русия ще претърпи страшен крах от тая война .
    Разни разпиарени системи С-400 , С-300 , самолетите Су-35 и Су-34, мега ракетите Калибр,танковете , безаналоговите радари ,корабите- целият тоя балон се спука .
    Всичко е фейк и пропаганда и качеството му и 0
    Украйна ако не по количество ,то по качество превъзхожда Русия в оръжията.
  • 26 Само питам

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ......... как би постъпил Бай Дън (Пентагона) ако Китай разположи свое оръжие и лаборатории в Мексико или Канада ‼️‼️‼️.......... Ами pуските ZV.une защо не направят опит да разположат? Или ги е страх?

    Коментиран от #41

  • 27 Aмерика ФК ЕА🇺🇸💪🗽🦅

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ПУТИн по-женско от това не се сещам. Може би Вигенин, ама не баш точно като ПУТИн!

    Коментиран от #33, #38

  • 28 Някой си

    6 8 Отговор
    Когато фактите говорят и боговете запазват мълчание.
    Украйна ще си го получи видно е, а покрай нея и всички помагачи, колкото и да не им се харесва на платените "писатели".
  • 29 КОЙ ПИЯН, А

    5 8 Отговор

    До коментар #14 от "Балканджия с ракия":

    Тоталното пиянство на украинци и украинки отдавна фигурира в докладите на европейската полиция. Журналистката Агнешка Пивар пише , че много сериозен проблем в полските градове е злоупотребата с алкохол от страна на бежанците. Пивар разказва, че нейните източници от социалните грижи в Полша твърдят, че агенцията е претоварена.
  • 30 КОЙ ПИЯН, А

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Става дума за множество разследвания и намеси за отнемане на деца от пияни украински майки. Някои се опитват да заглушат стреса, други просто правят пиянски купони с обществените пари, предоставяни им от полския данъкоплатец. Официалните полски медии мълчат за това.

    Случаят в Жешов

    Наскоро в социалните мрежи беше разказана история, която се случи на 15 юли в Жешов, където двама пияни украинци наеха апартамент. Когато срокът на наема изтече и собствениците (24-годишно момиче и баща й) дойдоха да си вземат парите или да изгонят бежанците, бащата на момичето беше напръскан с газов спрей в лицето, а момичето получи два куршума в рамото и стомаха. В тежко състояние момичето е откарано в болницата, а бойките украинци, укриващи се от фронта в Полша, са доведени в полицията.
  • 31 Иванушка  🇷🇺

    6 10 Отговор
    "..изпращане на войски в Украйна..."

    Ние вече също, след като с очите си видяхне Зверствата на Укро-фашистите и истерясалите им кресливи укро-жени налазили Черноморието и България с чаветата си.
    Това ако бяха нормални хора отдавна да са си извадили руские пасспорта и да са на почивка в Крим, наместо да бъдат ритани, блъскани и убивани от собствените им фашисти.
  • 32 КОЙ ПИЯН, А

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Васил":

    Сега наглостта се превърна в опасност: пияни украинците започнаха да убиват хора. Особено „боклуко-бежанците“ лъсват в Полша, където са най-много.

    На 13 май цяла Варшава беше шокирана от убийството на млад мъж, поляк който беше заклан от тълпа избягали от войната млади хулигани. Пияната тълпа започнала да досажда на момиче, мъжът решил да помогне, но бил бит и получил няколко прободни рани в гърба. Ранен, той успял да допълзи до магазина и паднал без сили. Опитали се да му помогнат, но той починал.

    Тоталното пиянство на украинци и украинки отдавна фигурира в докладите на европейската полиция.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Герги

    7 0 Отговор
    Ще дойде време да си плащате за греховете...Господ забавя,но не забравя.....
  • 35 КОЙ ПИЯН, А

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Биби Симеоново":

    Друг инцидент е станал онзи ден в град Кеpно. Полицейски патрул забелязал съмнителен младеж да седи в кола и го помолил да излезе за обиск. В отговор той извадил пистолет и започнал да заплашва патрулката. След предупредителен изстрел 29-годишният украинец все пак се предал. Медиите пишат, че очевидно той е "ветеран от АТО".

    И накрая, ярък инцидент се случи на 19 юли във Варшава близо до банката. Няколко лица с маски и "светлоотразителни жилетки" се затичали към ескорта и след кратко нападение избягали. Нападнат е бил бивш служител на Държавна сигурност, който ескортирал пари от банката.

    Ескортът решително се защитил от нападателите. Удар в главата го кара да падне, а бандитите отнесли инкасото с пари. Легналият на земята инкасатор успял да стреля няколко пъти по обирджиите. Куршумите са попаднали в гумите на колата и вероятно в крадеца.

    Полицията успя да открие фолксваген с украински регистрационни табели със следи от куршуми. Както беше установено, обирджиите се преместили с паркирана наблизо кола. Официалните медии отново не описват престъпленията на бежанците, а президентът Дуда призова поляците към толерантност.
  • 36 КОЙ ПИЯН, А

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Голем смех":

    Цяла Европа вече знае за жестокостта и необикновената арогантност на представителите на украинските „боклуко-бежанци“. Чуват се оплаквания от Белгия, Италия, балтийските държави.
  • 37 КОЙ ПИЯН, А

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Голем смех":

    Въпреки това дори украинските служители на реда не крият факта, че в Полша има формиране на престъпни групи не само от „неофити“, но и от тези, които са „изпратени“ от престъпния свят на Украйна. Така че Европа и особено Полша могат да бъдат поздравени с "успешната" придобивка
  • 38 ГЛУПОСТИ

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Aмерика ФК ЕА🇺🇸💪🗽🦅":

    Пут значи път, бе илитерат. А твоето значи п....@$.

    Коментиран от #43

  • 39 пламен

    3 2 Отговор
    Алкохолизъм, жена му избяга, синът му го разкриха като агент и го изгониха

    Коментиран от #42

  • 40 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Само питам":

    Само отговарям:
    Не е нужно да си приятел на Русия, за за да виждаш и НЕнавиждаш действията на САЩ ‼️
  • 41 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Само питам":

    Да задаваш въпрос , вместо отговор не е отговор, а нелеп опит за измъкване от неудобни отговори‼️
  • 42 ПОЛОВИН УКРАИНЕЦ

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "пламен":

    Алкохолизмът е при теб. Човека не е алкохолик. Живее си с жена си по живо и здраво. Измислиците са присъщи на интригантите като теб. Я ни разкажи нещо за сина му като си толкова запознат? Да са запознаем и ние с някоя женска измислица.
  • 43 Америка ФК ЕА 🇺🇸💪🗽🦅

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "ГЛУПОСТИ":

    Ами на български това значи! "Път" означава някъде другаде, тук е на жената интимните области! 😂

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Фани......

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Америка ФК ЕА 🇺🇸💪🗽🦅":

    Пут значи път друм-,Друмев. Като едни футболисти които бяхме наели със смешни за нас имена
  • 46 Сър Пичук

    1 0 Отговор
    Хитлер също е бил убеден в правилността на решението си да нападне СССР, да убива евреи, цигани и други в газовите камери и да потопи Европа в кръв и развалини.
    Такива психопати трябва да бъдат държани под ключ и единственото нещо, което трябва да им се разрешава е да си пият лекарствата.
  • 47 Сарматов

    0 1 Отговор
    Пра-пра дядо му на Путин е от Чипровци.Едва 12годишен е избягал,спасявайки се от клането след Чипровското възстание в Петербург.Там се оженил за рускиня.Значи в Путин циркулира и българска кръв...
  • 48 Това момче е пиянка

    0 0 Отговор
    Бивш депутат от Държавната дума потвърди слуховете за алкохолната зависимост на Медведев

    Иля Пономарев подчерта, че Медведев "пие много". Алкохолната му зависимост започва активно да прогресира след оставката му през 2012 г. Именно заради непрестанното пиянство Путин го свали от премиерския пост.

    "И той беше отстранен от поста министър-председател, не защото някак си изпадна в немилост, а защото просто нямаше премиер. Той е пиян през цялото време. И трябваше да се направи нещо по въпроса. Е, ето, не е министър-председател, но някак си се търкаля по инерция. И когато вече трябваше да се извади страната от икономическия проблем заради всичките санкции, заради тази изолация, просто трябваше да се намери човек, който да може да го направи. ", каза Пономарев.
  • 49 Спиро

    0 0 Отговор
    Ако не е “убеден” заминава в ГУЛАГ и ще намерят друг на негово място.
    Системата функционира
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания