Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Август, 2022 12:29 2 445 19

Масиран руски обстрел на фронтовата линия в Източна Украйна

  • източна-
  • украйна-
  • масиран-
  • обстрел-
  • фронт

На места в близост до град Донецк се водят тежки боеве

Масиран руски обстрел на фронтовата линия в Източна Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Украйна съобщи тази сутрин за масиран руски обстрел на фронтовата линия в източната част на страната. На места в близост до град Донецк се водят тежки боеве, съобщи губернаторът на едноименната област Павло Кириленко.

"Ситуацията е напрегната - по цялата фронтова линия има постоянна стрелба." Има и много въздушни удари, казва Кириленко, предаде news.bg.

Масиран обстрел се води и в Лиман, т.нар. ЛНР, както и в южната част на страната - околностите на Николаев.

Тази сутрин Николаев е бил обстрелван, съобщи областният управител. По предварителни данни няма жертви или пострадали.

През нощта руската армия е обстрелвала и Харков. На този етап се установява вида ракета, която е била обстрелвана по града, ударите са били по граждански обекти. Ръководителят на областната администрация на Харков Олег Синехубов заяви, че руските войски са нанесли ракетни удари по града във вторник вечерта Шевченковски и Индустриалния район. Нанесени са щети по хотелски и ресторантски комплекс и елементи на транспорта", пише областният управител Олег Синегубов в канала си в Telegram. Кметът на Харков Игор Терехов уточнява, че ракетите са били поне четири и са били насочени предимно към цивилни и граждански обекти.

По данни на регионалната администрация няма жертви в резултат на ударите.

Вчера късно вечерта украинските агенции съобщиха и за няколко мощни експлозии, които са разтърсили Мелитопол, Запорожка област. За взривовете съобщи управителят на града Иван Федоров. Причините за експлозиите са неизвестни. Мелитопол вече е под руски контрол.

Ден по-рано украинските военни нанесоха удари по пунктовете за разполагане на руските войски в Мелитопол. Федеров заяви, че при удара са загинали над 100 руски военнослужещи.

Украйна е успяла да намали наполовина бойните си загуби в сравнение с началото на юни, когато те са били 100-200 военнослужещи на ден. Според Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на президентската канцелария на фронта ежедневно загиват около 30-50 души. Според Подоляк големите загуби през юни се дължат на прехода към втория етап на войната, когато започва артилерийската война и врагът "залива" украинските позиции.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555555

    23 2 Отговор
    И нека троленето започне.
  • 2 КОТарАК

    5 41 Отговор
    има една възраст при момчетата , когато много обичат да играят на войници. с началото на пубертета това отшумява. руснаците ще си останат деца-завинаги

    Коментиран от #18

  • 3 стоян георгиев

    14 3 Отговор
    Проверявам сиТелеграма и там с видео ясно се вижда кой кого. И цялата пара за лъжене отива на вятъра. Дано на цъфтанов по стар навик си гепи некой лев.
  • 4 Добре е

    11 20 Отговор
    Да се забрани на руснаците да стрелят
  • 5 Иванушка  🇷🇺

    30 7 Отговор
    "...Нанесени са щети по хотелски и ресторантски комплекс..." - е не бе, укро-фашиста ще спи на палатка и спален чувал, като прост украински гражданин. Само Пет-звездни хотели и спа центрове за фашистите. Всичко е точно като по учебник и филмите ))

    Коментиран от #8

  • 6 да де

    28 3 Отговор
    Абе кВо стана с оная контраофанзива да не съм я пропуснал?

    Коментиран от #7

  • 7 Чочо

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "да де":

    Не си пропуснал нищо.Тя беше много бърза и героично се върнаха изненадващо врага на километър още по назад.Врагът обаче подло продължава да ги обстрелва.
  • 8 стоян

    7 18 Отговор

    До коментар #5 от "Иванушка  🇷🇺":

    До 5 ком - руснаците не стрелят по ресторанти и хотели -и те искат да ударят военен склад - просто са некадърници в прицелването с тия руски криви ракети дето космоса им пречи

    Коментиран от #12, #13

  • 9 ОКОЛО ТЕМАТА

    14 3 Отговор
    Журналистите на американския канал CNN показаха сюжет за това как украински граждани напускат страната и отиват към териториите, освободени от властта на киевския режим.

    Съответният видео материал е публикуван в YouTube канала на телевизионния оператор. В него репортерът на телевизионния канал Ник Робъртсън интервюира хора, които се насочват към Херсон по пътя близо до Василевка.


    Те казаха, че отиват на неконтролирана от Киев територия, за да вземат свои роднини от Херсонска област. Тези обяснения обаче предизвикаха явно недоверие у журналиста, тъй като много хора водят със себе си деца, домашни любимци и голямо количество покъщнина.


    Историята обръща внимание и на факта, че голяма колона от автомобили се движи към неконтролираните от Украйна територии, а в обратната посока не се движи нито една кола.

    Към освободените територии се изпращат и камиони. Шофьорите разказаха пред репортера, че превозват различни стоки за продажба.
  • 10 Механик

    23 4 Отговор
    Ко стаа с джавелините, стингърите, байрактарите, хаймарсите, гаубиците....
    Нещо замлъкнаха, а?
  • 11 Мишел

    21 3 Отговор
    В Донбас, срещу укрепен район Авдеевка- Соледар, за осми пореден ден съюзниците изстрелват срещу силите на ВСУ по над 6 000 голямокалибрени снаряда дневно.
    ВСУ на практика не отговарят, защото артилерията им бе изтеглена към зоните, където смятат да контраатакуват.
    Като резултат, строените 8 г. бетонни укрепления биват унищожени, украинските военни също, докато съюзните сили остават незасегнати. Западната далекобойна , разчетите на която са с командири и мерачи наемници, стреля в тила , по мирни граждани, защото ако стрелят срещу батареи на фронт, има опасност да бъдат унищожени.
    Украйна е в глуха отбрана по целия фронт.

    Коментиран от #14

  • 12 Иванушка  🇷🇺

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    "...руснаците не стрелят по ресторанти и хотели..." - Стоянчо мама, руснаците пудесно знаят къде се разквартироват Щабовете на укро-фашистите.
    Винаги в най-луксозните хотели, ресторанти, спа центрове и лицеи. Палатките и мешките са за малоумниците игращи войници в тази хумореска ))
  • 13 Чочо

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    Абсолютно си прав.Хем не могат да стрелят и само отстъпват.Даже са отстъпили в подмосковието, но триумфиращите О.ри не са го разбрали.Стрелят точно с тези Хаймарси, ама много точно и избиват врбчетата хуманно в Донец.Лошото е ,че от Фащ ги хокат, че това е много скъп боеприпас и тия кадърни О.ри под контрол на инстуктори само ги пилеят по врабците и правят дупки по мостовете.За последното им се смяха, че тези от подмосковието ги намамвали по такива обекти и се пилее този скъп боеприпас.
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 16 Отговор

    До коментар #11 от "Мишел":

    Случайно при обстрел в битката при Изюм с унищожените хаимерси са отишли на концерт кобзона около 400 руски мародери,говорещи неразбираем за руснаци език........В момента в украйна има 22 хаймерса от вкараните там 22 хаймерса......кокошков е унищожавал нещо,като нищааа на света!Досега и един хаймерс не са унищожили.В момента америка изпраща снаряди за хаймерс,които могат да унищожат като количество целия регион на херсон.Ти вярвай безпрекословно на руската тв1,а на ББс не вярвай......

    Коментиран от #16, #19

  • 15 ПЕТКАН

    7 2 Отговор
    А Киев КОГА
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    Хаимарса прави чудеса.всеки ден огромни руски загуби в жива сила и муниции.руснаците отговарят с хаотична стрерба по граждански обекти.
  • 18 Те са

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    преди всичко боклуци и после пубертяци
  • 19 Мишел

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Вчера във Виница област с ракети Кинжал е унищожен в дълбоко разположен бетонен бункер командния пункт на украинските военновъздушни сили.
    В Уман, Черказка област, с Калибри е унищожен голям склад с ракети HIMARS, със 155 мм.снаряди за М777 и други доставени боеприпаси за доставени западни оръжия.
    А колко HIMARSa има в Украйна в момента е доста спорен въпрос. Факт е , че в Украйна се доставят все повече HIMARS, a изстрелите с тях намаляват.😃
    Колкото до унищожени HIMARS, има снимки в близък план, от няколко метра.😃
Новини по държави: