Last news in Fakti

13 Август, 2022 13:15 908 1

Катастрофа в Южен Египет причини смъртта на девет души

  • египет-
  • катастрофа-
  • провинцията миня-
  • кайро

Катастрофата се е случила заради спукана гума на магистрала в провинцията Миня на около 273 километра южно от столицата Кайро

Катастрофа в Южен Египет причини смъртта на девет души  - 1
Снимка: Shutterstock

Катастрофа, при която микробус се е преобърнал в Южен Египет, е причинила смъртта на най-малко девет души, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на египетските власти. Още 18 души са ранени при произшествието.

Катастрофата се е случила вчера, когато пътническо превозно средство се преобърнало заради спукана гума на магистрала в провинцията Миня на около 273 километра южно от столицата Кайро, съобщиха властите на провинцията в свое изявление. Линейки пристигнали на местопроизшествието и откарали ранените в болници в Миня, се добавя в изявлението.

Смъртоносни катастрофи всяка година причиняват хиляди жертви в Египет, където състоянието на пътната безопасност е лошо. Злополуките се дължат основно на каране с превишена скорост, лошото състояние на пътищата и лошото прилагане на законите за движение по пътищата.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.