Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Август, 2022 14:09 1 772 34

Турция подкрепя суверенитета на Украйна

  • реджеп ердоган-
  • ибрахим калън-
  • турция-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • володимир зеленски

Анкара призовава да бъдат подкрепени усилията за постигане на мир

Турция подкрепя суверенитета на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция подкрепя решение на базата на териториалната цялост и суверенитета на Украйна и призовава да бъдат подкрепени усилията за постигане на мир. Това написа в пост в Туитър Ибрахим Калън, говорител и съветник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Калън беше част от турската делегация в украинския град Лвов вчера, където Ердоган разговаря с президента на Украйна Володимир Зеленски и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

Още новини от Украйна

"Посещението на нашия президент в Украйна е продължение на многостранните дипломатически инициативи, водени от Турция", посочи Калън. Според него единственият път за разрешаване на ситуацията е "не като се разпалва войната, а като всички подкрепят усилията за преговори и мир".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кленя

    9 15 Отговор
    а пък аз подкрепям връщането на константинопол към нормалния православен свят и връщането на турците в анадола,все пак там е родината им

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 2 Сърп и чук

    12 7 Отговор
    А със суверинитета на Ирак и Сирия кво прайм?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ,†****999*

    10 4 Отговор
    Президентът на Украйна Володимир Зеленски не разбра, че предложението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за възстановяване на Харков не е отправено към него. Това заяви военният експерт Яков Кедми, коментирайки думите на Зеленски, че Турция мечтае да възстанови Харков.

    „Ердоган е наясно кой скоро ще контролира Харков, както и по-голямата част от Украйна“, — подчерта Кедми.
    По време на срещата на Зеленски с Ердоган в Лвов на 18 август беше постигнато споразумение между Киев и Анкара Турция да вземе активно участие във възстановяването на украинската инфраструктура. Според Зеленски посещението на Ердоган в Лвов е „послание за мощна подкрепа“ от Турция. След срещата украинският президент заяви, че Анкара е готова да поеме патронажа над Харковска област и да участва във възстановяването на Харков.

    Както отбелязва Яков Кедми, в Турция има огромна финансова криза, липса на работни места и сериозна девалвация на националната валута.

    „Ердоган наистина се нуждае от международни споразумения и наемане на работа на турски граждани. И тогава има шанс да получи договори за строителство, както КНДР прави сега в ДНР, ” – каза експертът.
  • 5 Мария Пиргова

    7 4 Отговор
    Вече има натиск от страна на политическите елити да ликвидират националната държава. След маргинализация се минава към тотална ликвидация. България е пример за такава ликвидация на националната държава“, В държавите, които са вече псевдодържави, че и в развитите даже, виждаме тенденции така наречената демокрация да не произвежда власт от долу до горе чрез избори. Политологията трябва да се ревизира вече изцяло. Ние отиваме на избори, но не произвеждаме власт. Защото дори избирателната система е пропорционална, или мажоритарна, затворените партийните елити подреждат листите. Партиите назначават политическите фигури за харесване и избор от народа. Те предопределят кой ще е избран. Партийните елити са лобисти на едрия капитал. Сиреч едрият капитал подрежда листите. Той си купува листите Вредата от дерегулацията на държавата води до хаос и беззаконие. Днес неототалитаризмът засяга глобално целия свят. Едрият капитал вече притежава държавите
  • 6 симеон1ви

    6 1 Отговор
    а пък аз подкрепям моето царство БЪЛГАРИЯ
  • 7 Иванушка  🇷🇺

    3 4 Отговор
    Да да, точно така всички си помислихме и разгънахме по един Локум 😁😁😁
  • 8 Костадин Вълканов

    11 7 Отговор
    Та значи Русия окупирала България и я обрала до шушка?! Слава…..

    Та значи - Кога България е имала 440 бойни изтребителя не на чертежи.

    3000 танка 7 подводници и 200 000 армия.

    Кога България имаше ядрена централа с планирани 9 ядрени блока

    Кога България е била на първо място по брутно производство на тютюн в света, преди САЩ и Турция?

    Кога България е била на първо място в света по производство на първи клас розово масло.

    Кога България е била космическа нация.

    Кога България имаше най мощната спедиторска организация в ,Европа.

    Кога България е била 9 300 000 население с по 28кв. жилищна площ на човек.

    Кога България е била без неграмотно население.

    Кога в България нямаше наркотици и проституция.

    Кога българина е консумирал 290 яйца годишно, 95кг пилешко месо годишно и 67кг телешко и 42кг агнешко месо. 132 кг млечни продукти.

    Кога здравеопазването е било безплатно за всички и почти еднакво.

    Кога образованието на българина беше безплатно

    Кога правото на труд беше гарантирано.

    Кога образованието до 8 клас беше наистина задължително.

    Кога България имаше изкуствени напоителни системи.

    Кога България имаше крупни 42 ВЕЦ и 12 ТЕЦ.

    Кога лева струваше 1долар

    Кога България имаше електрокарна индустрия.

    Кога България произвеждаше транс манипулатори, телевизори и компютри.

    Кога България е имала тежко машиностроене.

    Кога България е имала Фармация на световно ниво.

    Има и доста дребни факти как Руснаците са

    Коментиран от #16, #17

  • 9 Отечествен Фронт

    4 3 Отговор
    Ето и един цитат от книгата Сред народа на Крум Григоров . Годината 1933 ,малко преди изборите за народни представители ,разговор между двама селяни приятели ,единия агитира другия да гласува за народният блок . Другият му отговаря Хайде да си останем приятели за цял живот , кои са във народният блок демократите и либералите най големите хайдуци на България на които сме им сърбали попарата и земеделците които са слугите на демократите и либералите . Край на цитата който казва всичко за демократи и либерали и за във днешно време Всичко това се случва във село Габрешевци ,Трекляклянска община област Кюстендил преди близо 90 години и още тогава хората са знаели що за стока са демократите и либералите ,от където минат след тях само разруха остава .
  • 10 зелката не е за там

    6 3 Отговор
    На 36 години. Премиер на Финландия. Поредната ,,азсъмнаско“ и ,,ленкапарапета“. Трябва да има долна възрастова граница за заемане на високи държавни длъжности. Не може разни ненаиграли се да си играят на политика. Видяхме какво сътвориха само за половин година нашите „млади, красиви и образовани“ кирчовци и кокорчовци, десантирани от краварите за наместници на източноевропейската им колония…
  • 11 сорос.нет

    5 1 Отговор
    Когато финландската премиерка се друса на парти е купонджийка в либералните медии, а хората, които ѝ искат оставката са „моралисти“ с негативен оттенък. Иначе либералите са най-големите моралисти и биха нарекли оргия онова, което прави финландката, ако беше от Русия.

    Впрочем Путин не пие, не друса и управлява от 22 години на трезва глава и с ясен ум, което влудява западната инфантилна либерална бесовщина на кокаин и хапчета, засилила този свят към пропастта.

    Коментиран от #14

  • 12 В.В.П.

    2 2 Отговор
    Зеленский ще ги среща вече по халат с прашки..Кога ще се събуди Света??.
  • 13 КОНТРАТА

    4 4 Отговор
    Русия подкрепя сувренитеата на Сирия и марш турци и говедари на забавно от там!

    Коментиран от #26

  • 14 ЧУЙ ЧУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "сорос.нет":

    ....ами то ТАКИВА психопати социопати са НАЙ опасни...справка 24.02.22....☝
  • 15 Зеленоблуза укромеба

    4 3 Отговор
    "Турция подкрепя суверенитета на Украйна".....в намален мащаб!
  • 16 Кочо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Костадин Вълканов":

    Да, но това което си изброил коректно може би, не струва нищо в сравнение с превземането на Одрин и трепането на англичани при Дойран! За българена, това което си посочил е ненавистен комунизъм, а войните за освобождение на Отечеството - най славния период в историята ни!
  • 17 Капиталист

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Костадин Вълканов":

    От всичко изброено България никога не го е имала, нито 200 000армия, нито население 930000, от къде ги измисляте подобни глупости , чак се чюдя. И сме били на първо място, по какво, че не мога да си спомня. Не пишете измислици, няма кой да ви повярва.

    Коментиран от #24, #25, #27

  • 18 Сърп и чук

    7 1 Отговор
    Сега сериозно! Путин е финиш! Но, не върви на император като него да ходи да проси мир, затова с тази задача се е натоварил неговия уважаван колега - Ердоган Велики! Прозрачно е!
  • 19 Бат Бойко турският везир

    5 1 Отговор
    Слава на великия султан Ердоган!
  • 20 Българските турци

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "кленя":

    Родината на турците не е "анадола" ! Те, унгарците ,естонците,финладците,българите... и всички останали тюркоезични са с Алтаични корени !!! Всички тия националности са обект на Тюркологията в Академичната филология и история !!!
  • 21 Истината боли

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "кленя":

    ли боли. Утайко, ти продължавай да си мечтаеш, в реалния свят нещата са съвсем различни.Ти просто не можеш да ги превъзмогнеш , каквито са. Скоро ще осъзнаеш някои неща и ще се молиш да не те е....още 500 години . Е заради тоя начин на мислене, сте на тва дередже мелеЗче
  • 22 Анонимен

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "кленя":

    Така както вървят нещата май Филибето ще стане пак вилайет,събуди се от хубавият сън....
  • 23 Факти

    2 5 Отговор
    Султанът винаги си е въртял гзо , но най накрая май ще му го ...
  • 24 да те питам

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Капиталист":

    Аз ли съм служил в армията или ти ? Май ти не . Бяхме по 63 хил момчета набор . Два набора - 126 хил . При задръжката за 4 месеца се събирахме три набора или към 190 хил войника . Като сложиш офицерския състав , сержантския и старшините се събирахме около 230 хил армия .
  • 25 и кое не ти е ясно

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Капиталист":

    През 1989 година населението достига 9 099 018 души. Колко е викаш сега ?

    Коментиран от #28, #29

  • 26 KАTУН С РАКЕТИ

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "КОНТРАТА":

    Сирия няма суверенитет бе,колхозня соросня ! Руските фашаги и вие русофилския продажен слугинаж останахте сами срещу света ! Ще си носите последствията ,предатели мръсни !

    Коментиран от #34

  • 27 Българските турци

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Капиталист":

    Жестоко се лъжеш!...Дори и аз съм служил в тази 200 хилядна армия !
    Всичко което е писал човека е чиста истина !
    Закопахте си Българията и сега пак други са ви криви !...Но докато вие се пените и се фукате с новите си покровители които за разлика от предишните нищо не дават безвъзмездно...другите около вас летят и ви задминават без дори да ви поглеждат !!!
  • 28 МИШ

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "и кое не ти е ясно":

    Българи,мъже,пълнолетни,не повече от 2 млн.

    Коментиран от #33

  • 29 KАTУН С РАКЕТИ

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "и кое не ти е ясно":

    При аабрана да напускаш страната очакваше да намалее ли ? Толкова ли сте npocти русоробите или просто сте нагли ? Ако по време на 45 годишното руско робство хората можеха да ходят на запад ,то в България нямаше да остане население бе .слугинаж !

    Коментиран от #32

  • 30 Вонбон

    1 4 Отговор
    Турция е като някоя Фурнаджиска лопата

    Коментиран от #31

  • 31 Българските турци

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Вонбон":

    Демагогията продължава а лицемерието в"играта за стратегическо съюзничество" между Турция и "локомотива" на НАТО САЩ е в своята кулминация ! Пукнатината която се получи между първите две конвенционални военни мощности в пакта вече отдавна се забелязва с просто око ! Тъкмо когато всички членове на алианса се бяха обнадеждили че Украинската война изкарва НАТО от комоциума в който беше изпаднал..видяха че има още много травми които са били замаскирани по някакъв начин досега.Турското вето е само импулса който предизвика да излязът наяве всичките симптоми на болестта в НАТО..Противниците на "най престижния военен пакт на планетата" вече един по един заемат стратегическа позиция "ЛЕШОЯД"! ! !.Отровата на арогантноста и чувството за превъзходство обхванало и обладало НАТО след краха на Варшавския договор и през годините прекарани без съществен опонент...само химери като "Ал Каида"," ИДИЛ" и измислицата "Радикален ислям" ги е заслепило до такава степен че вече не чувстват нужда дори да се камуфлират зад универсалното клише "ДЕМОКРАЦИЯ"!Сега САЩ си мислят че успяха да "сатанизират" Путин и Русия и че си имат ново "кречетало" за подплашване на "дивеча" в Европейската "гора"...но полека лека ще започнат да усещат че всъщност са настървили безтуй раздразнената "Руска мечка"!Ако Русия и заелите позиция "Чакал и лешояд"успеят да отцепят Турция от НАТО,тогава ще настъпи обрат на събитията в "Световната джунгла" !...
  • 32 ама си смотан

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "KАTУН С РАКЕТИ":

    И защо напускат страната бе ? Нали всичкое мед и масло и демокрация с новите ценности ? Нали станахме Швейцария на Балканите .
  • 33 неразбрал

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "МИШ":

    И какво означава коментара ти ?
  • 34 само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "KАTУН С РАКЕТИ":

    И защо Сирия да няма суверенитет бе отворен ? Суверенитет няма Германия защото е окупирана .
Новини по държави: