Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Август, 2022 05:41 1 794 14

Лариса Гераско: Украйна е надежден партньор

  • украйна-
  • ирландия-
  • доставки-
  • зърно-
  • лариса гераско-
  • посланик

Корабът Navi Star, плаващ под панамски флаг и превозващ 33 000 тона зърно, пристигна в Ирландия

Лариса Гераско: Украйна е надежден партньор - 1
Снимка: vesselfinder.com

Украйна е доказала, че е надежден партньор по подкрепеното от ООН споразумение за износ на зърно, след като пратка пристигна в южноирландското пристанище Фойнс, заяви посланикът на Украйна в Ирландия, предаде БГНЕС.

Корабът Navi Star, плаващ под панамски флаг и превозващ 33 000 тона зърно, пристигна в Ирландия, след като преди две седмици напусна главното пристанище на Южна Украйна - Одеса.

Още новини от Украйна

Доставката беше една от първите, които напуснаха разкъсваната от война страна по силата на споразумение, сключено с Русия с посредничеството на Турция и Организацията на обединените нации.

Посланикът на Украйна в Ирландия Лариса Гераско заяви пред АФП, че страната ѝ се е доказала като "надежден партньор и сигурен световен износител на зърно".

Тя заяви, че продължаването на доставките в крайна сметка "зависи от Русия, от руските действия", като добави: "Очакваме Русия да изпълни ангажиментите си по Черноморската инициатива за зърно".

В Ирландия, която е известна с говедовъдството и млекопреработвателната си промишленост, през март правителството стартира схема за отглеждане на зърнени култури на стойност 12 млн. евро (12,04 млн. долара), тъй като фермерите са засегнати от проблемите по веригата на доставки, причинени от войната в Украйна.

Филип Линч, търговец в R&H Hall, ирландска фирма за зърно и фуражи, която е придобила пратката, заяви, че пристигането е "първата стъпка към връщането на известна степен на сигурност в световната верига за доставки на храни в ситуация, която остава нестабилна".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    21 4 Отговор
    Ръка да целуват на Путин, че не ги остави Гладни и на тъмен студ. Но има време де.
  • 2 Ама разбира се

    12 5 Отговор
    Укро-Македони е началото на Вселената. Те са алфата и омегата на цивилизацията... Техния наркоман ще ходи и на Г-20 да се обяснява...
    А техния шопски език, се оказва "много древен"!
  • 3 котарак41

    25 3 Отговор
    Докога ще чета помиите ви,господине?Украйна била сигурен доставчик .защото Ирландия купила 33 000 тона.А какво ще кажеш за Египет,който отказа 250 000 тона/8 пъти повече/с мотива,че украйна е ненадежден партньор?Много добре зная,че ти няма как да ми отговориш.за това питай американския си шеф за това
  • 4 Какъв надежден партньор е Украйна??

    16 3 Отговор
    Нацистите били надежден Партньор?? Добре, че Русия и Турция се договори ха да продължи да се изнася старото жито, защото няма място в Силозите за новата реколта!? Никакво ООН, договорка между Русия и Турция!! Украйна си изкарва от 02 2022г житото за САЩ през Пристанище Джурджулещ в Молдова, преотстъпено територия на Украйна!! Изнася, се за САЩ жито и през Констанца и още едно Румънско пристанище!! 21мил тона жито и царевица очаква, Байдън да бъдат докарани в САЩ, оръжия срещу жито и царевица!!

    Коментиран от #11

  • 5 Рошко

    14 3 Отговор
    Брееее не знаех че изхранването на света зависи ли от укрите. Тцтцтц тц
  • 6 3.14К

    11 1 Отговор
    Нали трябваше да карат зърно в Африка. До сега там няма разтоварен и един кораб за гладуващите.

    Коментиран от #8

  • 7 Украинка

    12 0 Отговор
    Боже,боже чтом става въпрос за Украйна всичко най-най, толкова са уплашили от Зеленски, защото постоянно на някой се кара и недоволства та пишат такива статии. Тези журналисти подлизурковци за нищо не стават.
  • 8 Ами всъщност

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "3.14К":

    Няма и да има.........или в краен случай ще пратят малко колкото да не е без хич! Цялата пропаганда за африката си беше поредната голяма лъжа на ЗАПАДналите.
  • 9 Престанете да

    9 1 Отговор
    ни занимавате с тия нацисти! Малко ли проблеми си имаме у нас? Да ни говорим, че част от тия проблеми са заради същите тези нацисти. То бива пропаганда, бива, ама вашето излиза извън всякакви граници. Ефектът естествено, е точно противоположен от търсения.
  • 10 енергия

    6 1 Отговор
    Поредна глупост- цял свят ги мрази
  • 11 СЛАВА НА ЕВРОПАТА И КОКАИНА В КИЕВ!

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Какъв надежден партньор е Украйна??":

    ДОКАТО Е ПУШЕЧНО МЕСО НА ЗАПАДА, ОКРАИНА Е МНОГО ДОБЪР ПАРТНЬОР.
  • 12 Вирус

    3 0 Отговор
    До кога ще продължавате да цитирате изказвания на тъпи украинци все едно са най великите на света
  • 13 Вирус

    3 0 Отговор
    И как стана с 5 проц износ изхранвали света смешници
  • 14 мишо

    3 0 Отговор
    Глупавите пропагандни статии за украинските "успехи" не ни интересуват. Едно се пише, друго е в действителност. Да си подбират опашките и да се извинят на Путин, че ги чака студ, глад, тъмно и лошо. Историята, че са най-нещастни на света се провали.
Новини по държави: