Last news in Fakti

30 Август, 2022 10:18 4 048 1

Земетресение на гръцкия остров Лефкада

  • земетресение-
  • лефкада-
  • трус-
  • гърция-
  • остров

Няма информация за пострадали хора и щети

Земетресение на гръцкия остров Лефкада - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение от 4,3 по Рихтер е било регистрирано тази сутрин край гръцкия остров Лефкада в Йонийско море, предаде NOVA.

Институтът по геодинамика на Националната обсерватория в Атина съобщи, че трусът е засечен в 6:49 ч. сутринта гръцко (и българско) време. Епицентърът е в морето на разстояние 287 км западно-северозападно от столицата Атина и на 8 км западно-югозападно от селището Василики на остров Лефкада.

Според Евросредиземноморския сеизмологичен център земетресението е било с магнитуд от 4,4, а дълбочината на огнището му се оценява на 5 км. Няма информация за пострадали хора и щети.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ел Греко

    0 1 Отговор
    И как така не съм го усетил. Живея само на 60 км от мястото на епицентъра, а съм станал още в 5часа сутринта. Интересна работа..тия сеизмолози пак са били пияни на тараби...
Новини по държави: