Last news in Fakti

31 Август, 2022 21:10 2 540 3

Удължават до ноември субсидията за горивата

  • италия-
  • бензин-
  • дизел-
  • горива-
  • марио драги

Италианското правителство отдавна работи, за да намери начин да удържи цените на горивата, като някои политици дори предлагат временно спиране на предизборната кампания и свикване на извънредна сесия на парламента по този въпрос

Удължават до ноември субсидията за горивата - 1
Снимка: Shutterstock

Италианските власти решиха да удължат до началото на октомври отпусканата субсидия от около 30 евроцента за горивата по бензиностанциите в страната, предаде ДПА.

Намалението важи за бензин, дизел и втечнен газ и остава в сила до 5 октомври. По същество субсидията представлява отказ на държавата да събира определен количество от налога върху горивата, пояснява ДПА, като се позовава на финансовия министър Даниеле Франко и министъра на екологичния преход Роберто Чинголани.

Италианското правителство отдавна работи, за да намери начин да удържи цените на горивата, като някои политици дори предлагат временно спиране на предизборната кампания и свикване на извънредна сесия на парламента по този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 0 Отговор
    Кога ще стоплите, че тва Не е Субсидия щото си го Плащаме ПАК ПРЕЗ ДАНЪЦИТЕ! Кое не ясно на врътката, че не разбрах.
  • 2 Мия чинии

    5 0 Отговор
    Мия чинии със студена вола. Мъка...
  • 3 Сатана Z

    10 0 Отговор
    Печатницата не може да смогне ,а после се чудят Що има инфлация.Д’били.

    Z
Новини по държави: