Last news in Fakti

2 Септември, 2022 04:56 1 137 16

Един убит и двама ранени в гимназия в Северна Каролина

  • сащ-
  • северна каролина-
  • гимназия-
  • нападение-
  • убит-
  • намушкани

Разследва се нападение с хладно оръжие. Повдигнати са обвинения срещу трима младежи

Един човек е загинал, а двама са били ранени вчера при намушкване с нож в гимназия в източната част на американския щат Северна Каролина, съобщи полицията, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Повдигнати са обвинения срещу трима младежи.

Двама непълнолетни с наранявания са откарани във военноморския медицински център в Камп Лежън, а единият по-късно е починал, съобщи на пресконференция началникът на полицията в Джаксънвил Майк Яниеро. Той каза, че нападението в училище „Нортсайд“ в Джаксънвил изглежда е било с хладно оръжие, но разследването още продължава. Ранен е и учител, но не е намушкан и е получил медицинска помощ на място.

Полицейският началник каза, че служител на реда в училището е реагирал 20 секунди, след като получил сигнал за нападението, извършено около 19 ч., а заподозрян ученик е бил задържан. До края на деня са били арестувани трима тинейджъри и са им повдигнати обвинения.

Нападението изглежда е станало вътре в гимназията, в обща част и много ученици са били свидетели, посочи началникът на полицията.

16-годишно момче е обвинено в умишлено убийство, държане на оръжие на територията на училището, нападение със смъртоносно оръжие и нападение срещу училищен служител, обяви полицията вчера следобед. Две други момчета, на 15 и 16 години, са обвинени в нападение и нарушаване на обществения ред на територията на училището. Тримата са обвинени като непълнолетни и имената им не се съобщават.

Сградата на гимназията остана изолирана до 20:45 ч. снощи, след което учениците бяха пуснати да се приберат, а родителите им ги посрещнаха отвън.

Регионалният училищен инспектор каза, че през последната година сигурността в училищата е засилена, във всяко училище има поне един служител на реда, поставени са камери за наблюдение, а вратите са отварят с магнитна карта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    17 3 Отговор
    Демокрация по краварси

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    9 0 Отговор
    САМО НЕ РАЗБРАХ ЩО НА АМЕРИКАНСКА СТАТИЯ
    ИМА СНИМКА
    НА КАНАДСКИ ЛУНОХОД ... МИСЛЯ ДАЖЕ ЧЕ Е ОНТАРИО ПОЛИЦИЯТА
  • 4 Хмм

    11 2 Отговор
    Краварски промити мозъци. Докараха и извратената си демокрация при нас преди 30 години.
  • 5 Некой си

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "Койдозлу":

    Що бе? Искаш ли сега пък малко демокрация по руски? Вчера се леко самоубил един от шефовете на Лукойл.Равил Маганов..казват, чеслед дълго боледуване в руските медии..оказа се , че се е метнАл през прозореца от шестия етаж на централната клинична болница. Тоя е бил шеф на борда на директорите на Лукойл...вземал бих хапчета антидепресанти(уж) ..абе и тоя май е отказал да плаща на Путин....и друго интересно.. Нали Лукойп бил швейцарски..що не е паднал от някой прозорец на женевската болница????

    Коментиран от #16

  • 6 Моарейн

    14 2 Отговор
    Откога се води новина това, че в САЩ някакъв си откачалник изтрепал къде когото види? Новина ще е, ако краварите успеят да устискат поне едно денонощие без да се избиват като за световно.

    Коментиран от #10

  • 7 Бля,бля

    2 2 Отговор
    Катастрофите в Турция не предизвикват очакваното внимание и отново се върнаха на новини за стрелби във ФАЩ.
  • 8 Дзверцов

    5 0 Отговор
    Играли са си на индианци и каубойци.
  • 9 бай Дън

    11 1 Отговор
    Абе, изтрепахте се, бе ! На Зеления ли да помагам с Вас ли да се разправям !

    Коментиран от #11

  • 10 Северозападнал

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "Моарейн":

    Нали знаеш кой е законът там. Мистър Колт и Мистър Смит. Сега, теа двамата раздават правосъдие, нема лабаво. Ама по 3-4 седмично е нищо. Виж, дадоха Калашников в Русия и глей ко стаа..за има - нема 6 месеца- 50 000 рашки си заминаа..па като сложим и от бракята им още едно 50--станаа едни сто. А до края на годината? И още един абсолютен рекорд- никоя държава, досега, в никоя война, досега, не е губила 20 генерала , колкото загуби Путлер до сега. Абсолютен рекорд за всички времена.ФАКТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да знаеш

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Северозападнал":

    Мистър Колт умрЕ, ако не знаеш!

    Коментиран от #15

  • 14 м0удераст

    5 0 Отговор
    Срамно - само един убит.
    В тази пропаднала държава сигурно е забранено да се стреля с пушки и пистолети...
  • 15 Северозападнал

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Да знаеш":

    Бе то и Калашников умре, ама....
  • 16 Много

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Некой си":

    си начетен...Клинична болница - ново определение.