26 Септември, 2022 05:31 4 473 12

Джорджа Мелони: Няма да предадем доверието на италианския народ

  • джорджа мелони-
  • избори-
  • италия-
  • победа

Сега е време да поемем отговорност, заяви лидерът на партията, спечелила парламентарния вот в Италия

Джорджа Мелони: Няма да предадем доверието на италианския народ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерката на партия "Италиански братя" Джорджа Мелони заяви тази нощ, че бъдещото дясноцентристко правителство няма да предаде доверието на италианския народ, предаде АНСА, цитирана от БТА.

Воденият от нея съюз постига убедителна победа на парламентарните избори според прогнозните резултати.

"Сега е време да поемем отговорност", каза Мелони, която изглежда ще стане първата жена премиер на Италия. "Това е време, в което, ако искаме да бъдем част от историята, трябва да осъзнаем, че носим отговорност пред милиони хора, които са ни избрали." Тя обеща, че няма да предаде доверието, което избирателите са ѝ гласували.

"Ако бъдем призовани да управляваме страната, ще го направим за всички, за да обединим народа, като се възползваме максимално от това, което обединява, а не от това, което разделя", добави тя в кратко изявление пред журналисти в Рим.

Мелони заяви, че съжалява за факта, че избирателната активност в Италия е била най-ниската в историята на парламентарни избори. По думите ѝ предизвикателството е политиците да накарат хората отново да вярват в институциите и да се възстанови връзката между държавата и гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандански

    32 9 Отговор
    Да видим накъде ще подкара страна, която е на ръба на финансов фалит и само напечатаните ковид милиарди я спасиха. Става много интересно в Европа.
  • 2 БеГемот

    7 31 Отговор
    Италианците и те гласуват като българите...не се допитват до главата а със сърцето ХАХАХ..
  • 3 Юрист

    50 26 Отговор
    И тук ще направим правилния избор - ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Коментиран от #4

  • 4 ДОКТОР

    28 10 Отговор

    До коментар #3 от "Юрист":

    ДАНО СИ ПРАВ.
  • 5 Дядо Боби

    27 1 Отговор
    Хората не гласуват защото виждат какви некадърници управляват Е С!!!!!!
  • 6 цумбрум

    13 0 Отговор
    В Англия Лизиблизитръс,а в Италия Джордж/ия/а Мелонибонбони.
  • 7 Псевдоним

    18 1 Отговор
    Хубавица.
  • 8 Човек

    4 31 Отговор
    Сега италианците ще имат "удоволствието" да разберат какво е да ги управлява марионетка на Путин. Те по правило всички са продажници и корумпирани до мозъка на костите си и системите, които изграждат под себе си, са същите. На италианците "честито", а то и на нас де, защото те са една от най-важните страни в ЕС и това ще повлияе на всички.

    Коментиран от #11

  • 9 Мизиец

    25 1 Отговор
    Да почват да чистят държавата от пиявици и като ангиля да напускат съюза. Незнам колко им е бил прехода, ама нас 30 години ни лъжат че сме в ЕС пък сме Пущинакът на Европата
  • 10 Браво Джорджа

    14 0 Отговор
    Смачкай лоялните на ЕС, ОК и САЩ либерастглобалисти!!!
  • 11 Борката

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "Човек":

    Един дето му викат "марионетка на Путин"и е на власт в Унгария,мисли за народа си.Да им осигури евтини горива и отопление.А на такива дето са марионетки на Вашингтон,глад,студ,къпане един път на два месеца и много други благинки.Ех как не ни управлява такава марионетка.Мечтая за това .)))
  • 12 Аман

    3 0 Отговор
    от американски транскрипции. Не е Джорджа, а е Джорджия Мелони. И изобщо защо в ЕС се говори на краварски. Да се избере комуникационен европейски език. А краварите да учат и те чужди езици.
Новини по държави: