Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Септември, 2022 05:46 1 748 30

В Съвета за сигурност на ООН гласуват резолюция, осъждаща референдумите в Украйна

  • съвет за сигурност-
  • оон-
  • резолюция-
  • русия-
  • украйна-
  • референдуми-
  • вето

Няма как резолюцията да бъде приета, тъй като Русия ще използва правото си на вето

В Съвета за сигурност на ООН днес ще има гласуване на резолюция, осъждаща референдумите в Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Отсега е ясно, че няма как резолюцията да бъде приета, тъй като Русия ще използва правото си на вето.

Още новини от Украйна

Във вторник, по време на първото заседание на Съвета, посветено на референдумите, които бяха окачествени като пародия от Запада, Съединените щати обявиха, че ще предложат резолюция, осъждаща референдумите, на гласуване.

Целта ни е "да осъдим фалшивите референдуми, да призовем страните членки да не признават каквито и да било изменения на Украйна и да накараме Русия да изтегли войските си от Украйна", заяви постоянната представителка на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд.

А ако Русия използва правото си на вето, за да се защити, "то тогава ще прибегнем до Общото събрание, за да отправим недвусмислено послание на Москва", каза още тя.

Ако няма съмнение, че Русия ще използва правото си на вето, интересното е каква ще бъде позицията на Китай по този въпрос. Пекин, който е обвиняван от Запада, че се отнася твърде положително към Москва, и който е официално неутрален по отношение на конфликта в Украйна, тази седмица отново отправи призив да бъде спазвана териториалната цялост "на всички страни".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    22 3 Отговор
    интересното е как ще гласува Китай.

    Коментиран от #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 С празни приказки, не става

    44 3 Отговор
    Кога най-после ще гласуват резолюция за разпускане на ООН. Екскурзианти, представляващи единствено себе си и правителствата си, но не и собствените си държави. ООН никога не е решила нищо, не е предотвратила нито един конфликт и с нищо не е допринесла за световната сигурност.

    Коментиран от #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Taka така

    35 3 Отговор
    Защо ли на снимката са криминалите от нато? Тази мафия прави незаконно лоби в ООН. нато трябва да отиде в историята
  • 6 Taka така

    17 4 Отговор
    ООН също трябва да се реорганизира и да се отнеме ветото на държавите плюс държави участващи във военен съюз трябва да се изключват и подлагат на жестоки санкции нато е жестока и безскруполна мафия.
  • 7 да де

    27 2 Отговор
    Фотото към статията говори достатъчно какво е ООН.
  • 8 Що ли не бе така

    26 3 Отговор
    Чавръсто ООН когато ставаше въпрос за Косово защо ли..... А медиите тогава ръкопляскаха а сега плюят та се късат а защо ли.....
  • 9 Зелен Демократ

    18 5 Отговор
    Браво на ООН, това не е правилна демокрация! Да бяха рашките се поучили от супер-демократичния референдум в Косово!
  • 10 Дамаджони уокър

    25 4 Отговор
    Странно защо тези от ООН мълчаха осем години за издевателствата на бандеровци над хората с руско самосъзнание,а сега осъждат защитата на тези хора.

    Коментиран от #22

  • 11 Дядя

    19 1 Отговор
    Аз разбирам, че някои снимки са "илюстративни", но с поставянето на тази с натовските символи...къртите мивки! Или искате да ни внушите нещо?
  • 12 САЩ са световно зло

    24 0 Отговор
    Реферерендумите са напълно легитимни и в съзвучие сОон документите за правото на самоопределение. А чуждестранните наблюдатели не констатираха нарушения... Хората от четирите области доброволно се връщат в Русия след 8 г. укрофашистки терор.

    САЩ вече не могат да налагат диктата си и да решават кой какво да прави. Какво и трябва и какво не трябва.

    И с газопроводите се видя наглостта и лъжата в тяхната политика. Този международен терорист 70 г. ограбваше света и сееше смърт навсякъде, където стъпи. Безнаказано. Ако продължава конфронтацията, може да се срещне с обстоятелства, които не е и сънувал.
  • 13 АУУУУУ

    1 16 Отговор

    До коментар #2 от "Дипломат Чукчев":

    ВЪПРОСЪТ Е : 4000 ЛЕВА ИЛИ ЗА ЕДНО "БРАВОС" ОТ МИТРОФАНОВА ?
  • 14 Бързички са от ООН

    24 0 Отговор
    Как 8г., ООН не видя финансираните, обучаваните, въоръжаваните, защитаваните от Англосаксия криминали и НеоНаЦисти избиха 14 000 хиляди руснаци в Донбас не се сетиха да осъдят действията на Превратаджиите от 2014 г., при наличие, че половината Запад беше гарант при насрочените от Янукович избори. Как не видя ООН самолетните бомбардироВки над цивилни градове, танковете-които цивилните в Донбас спираха с телата си, как не видяха забеприпаси, мини, снаряди от меж. Конвенции употребявани от По крайна. Как не видяха убитите на Майдана и живите изгорени в Одеса. Как не видяхя уБитите опозиционни лидери, журналисти, лекари, военни арестувани по нощите, безследно изчезнали и измъчвани в подземията на ВСУ. Как не видяха 16-те БиоЛаборатории? За БОИНГА свален от неонацистите, не допуснаха дори чужди независими експерти да разследват. Горените Православни църкви, бити свещеници и миряни. За "Алеята на Ангелите" е безсмислено да говорим.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шляхтиц

    21 1 Отговор
    Остават да бъдат подписани още много укази. Донбас, Херсон, Харков, Одеса са ЧИСТО РУСКИ ТЕРИТОРИИ, населени с чистокръвни руснаци. Житомир, Лвов са чисто полски територии, населени с чистокръвни поляци. Другите етноси, молдовани, румънци, унгарци, словаци, българи са малобройни и при тях териториалният въпрос е труден и сложен.........

    Коментиран от #27

  • 17 Позицията на Китай е ясна

    3 19 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Китай все още не е признал анексирането на Крим, ти за референдумите в Украйна бързаш да питаш...?!

    Но ако Китай все пак реши да признае за закони референдумите в Украйна, това ще означава че и Китай се подготвя да направи също референдуми в Сибир и да си върне и присъедини отново към Китай стари и изконни китайски територии...!!!
  • 18 АУУУУУ

    2 17 Отговор

    До коментар #15 от "САЩ удари шамар на непослушна Германия":

    защо не вземеш направо да пуснеш руска телевизия .....че да се насладим на рашистката пропаганда .....ХА ХА ХА
  • 19 Сащ са терористична държава

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "С празни приказки, не става":

    ООН и органите й са частни американски организации за легитимиране на техния диктат и войни по света. А Гутиереш е тяхна кукла на конци. През март португалеца само мигаше безмълвен, когато Вова му напомни за разпокъсването на Югославия и откъсването на Косово. И за двойните американски стандарти. Този същият нали щеше да решава продоволствена криза в света...! И какво стана: От 32 кораба със зърно 25 са заминали за Европа и само 7 за гладуваща Африка.
  • 20 То е ясно

    14 2 Отговор

    До коментар #15 от "САЩ удари шамар на непослушна Германия":

    Кой извърши Терористичният акт срещу СП и СП 2, в сихрон с още един газопровод обслужващ Донбас. Заложили са ги още юни-военни учения, сега само активираха устройствата. Гледайте интервютата на Бай Дън, Нюланд, Кондолиза, още 2015 г. в прав текст признават, че СП и СП2 са свършени, и за газовия монопол, който да съсипе икономиката на Германия. Много опасна стъпка, доказваща, че Колективният Бай Дън, не биологичния, е решен на всичко, за да експлоатира и съсипе Европа. Но Англосаксия забравя едно нещо "Ръката на Мъртвеца" Русия, дори светът да е унищожен от ядрен апокалипсис, това е автоматизирана система изстрелваща всички руски ядрени оръжия върху света. Оцелели няма да има. А оцелелите в бункерите, ще завиждат на Мъртвите, поколения бункерни мутанти, които няма да могат да се възпроизвеждат. Владимир ясно им го каза: "За какво ми е света, ако я няма Русия?".
  • 21 Тая зима

    7 0 Отговор
    ООН ще се топлят само на резолюции.
  • 22 333

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Дамаджони уокър":

    ООН мълча 8 години, защото русия отхвърля 9 пъти омиротворителни сили на ООН. 9 пъти налагат вето. Явно не искат мир, не им е изгодно. Сега организирали някакъв "референдум". От 1.5 милиона души гласували по-малко от 40000. При положение, че ходят по къщите.
  • 23 ООН е ЕТ

    5 0 Отговор
    Какво по демократично от Референдума драги ни глоба листи.
  • 24 Механик

    6 1 Отговор
    A за Косово? Там може и бе референдум, нали?
    Нагли и алчни!

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 китай

    2 5 Отговор
    Любопитно ще е гласуването на Китай. Фюрера потъва все повече!
  • 27 малоумник

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "Шляхтиц":

    Мислиш ,че Ердоган и НАТО ще оставят Путин да се шири в Черно море?!? Не си познал!
  • 28 нека си гласува

    1 0 Отговор
    Важното е решението
  • 29 Интересно

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Механик":

    Ей, л@пач на руски п@шки въобще не сравнявай Косово с референдумите в Украйна. Вземи да прочетеш нещо, пък след това и да помислиш. Това путинофилите грам мозък нямат. Само драскате лъжи по форумите. Не забравяйте, че л@пането на кремълски п@тки не повишава коефициента ви на интелигентност. По-скоро действа регресивно.
  • 30 хахаха

    0 0 Отговор
    Плебисц̀ит е форма на референдум.

    Обикновено допитването е по въпроса за националната принадлежност на населението на дадена област. Плебисцити се провеждат най-вече след Първата световна война по внушение на американския президент Удроу Уилсън, който смята, че е нужно всяка националност да живее в собствената си държава (иредентизъм). Плебисцитите са предвидени във Версайския договор (1919 г.) предимно за оформяне границите на Германия. През 1920 и 1921 г. са проведени следните плебисцити:

    в областта Шлезвиг между Германия и Дания (10 февруари 1920), изгубен от Германия, която печели само 25% от гласовете
    в областта Холщайн отново между Германия и Дания (14 март 1920), спечелен от Германия с 81% от гласовете
    в южната част на Източна Прусия между Германия и Полша (11 юли 1920), спечелен от Германия с 97,5% от гласовете
    в областта на градовете Ойпен и Малмеди между Германия и Белгия (20 септември 1920), спечелен от Белгия
    в околностите на град Клагенфурт между Австрия и Югославия (10 октомври 1920), спечелен от Австрия
    в Горна Силезия между Германия и Полша (21 май 1921), спечелен от Германия с 60% от гласовете (победителите от Антантата обаче решават да разделят областта и да оставят една трета от нея на Полша)
    в областта Бургенланд между Австрия и Унгария (14 декември 1921), спечелен от Австрия