Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 14:19 1 572 5

Пакистан е на ръба на катастрофа, призовава за помощ

  • пакистан-
  • катастрофа-
  • наводнения-
  • болести-
  • лекарства-
  • оон-
  • призив

Пакистан не може да си позволи да харчи повече за възстановяване от опустошителните наводнения, причинени от изменението на климата

Пакистан е на ръба на катастрофа, призовава за помощ - 1
Източник: БГНЕС

Пакистан не може да си позволи да харчи повече за възстановяване от опустошителните наводнения, причинени от изменението на климата, каза министърът по изменението на климата на страната във вторник, докато призова за по-бърза международна помощ при стартирането на нов призив към ООН, предаде Ройтерс.

Организацията на обединените нации преразгледа петкратно хуманитарния си призив за Пакистан до 816 милиона долара от 160 милиона долара, тъй като нарастването на болестите, пренасяни чрез водата, и страхът от растящия глад създават нови опасности след седмици на безпрецедентни наводнения.

„Нямаме място да дадем какъвто и да било стимул на икономиката си... развитият свят трябва да ускори финансирането за бедствия, засегнати от климата“, каза министърът по изменението на климата Шери Реман на конференция за помощта за Пакистан в Женева.

Наводненията потопиха огромни части от южноазиатската държава и убиха близо 1700 души. Стотици хиляди разселени хора живеят на открито.

Потопът, предизвикан от рекордни мусонни дъждове и силно топене на ледници в северните планини, засегна 33 милиона души от 220-милионно население, причини щети, които правителството оценява на 30 милиарда долара.

Правителството и ООН обвиниха изменението на климата за бедствието.

Джулиен Харнейс, постоянен координатор на ООН и хуманитарен координатор в Пакистан, каза, че целта от 816 милиона долара за призива е „абсолютно недостатъчна“.

Рехман каза, че Пакистан има спешна нужда от лекарства за 8,2 милиона души и ще трябва да внесе допълнителни доставки на храна.

Тедрос Адханом Гебрейесус, генерален директор на Световната здравна организация, каза на срещата, че Пакистан е „на ръба на катастрофа за общественото здраве“.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вчера имаше

    11 1 Отговор
    пак за Пакистан.На снимките не видях един да работи, стоят по палатките или висят за помощи. Пак ли ЕС да им помага, те като се почувстват добре правят деца, които също гладуват.

    Коментиран от #2

  • 2 дебела кратуна

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вчера имаше":

    Не четеш ли -> "развитият свят трябва да ускори финансирането за бедствия, засегнати от климата"
    Това е малко като "българите да дойдат да изчистят"

    Имах нещастието да работя със/за пакистанци 4 в сърцето на западна Европа. За това, че те не са развити са си виновни само и единствено те самите. Нито кралицата, нито Господ, нито климатичните промени... само и единствено пакитата...

    Коментиран от #3

  • 3 Соваж бейби

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "дебела кратуна":

    Пакистането яде с ръце дори и кисало мляко ,дъщерята с други деца бяха в потрес и снимаха видео ,в училищният стол .При положение че вижда другите деца как се хранят и има прибори в подноса с храна.Ако не го бях видяло заснето нямаше да повярвам
  • 4 Няма страшно

    5 2 Отговор
    Нищо им няма. Ще им мине като на кучета.
  • 5 Летописец

    2 0 Отговор
    Подпомагането на пакистанците трябва да е свързано с унищожаване на ядрените оръжия , които притежават . Фанатични мюсюлмани ,нямат основни лекарства , но трупат ядрени оръжия ( основно насочени срещу Индия ).