Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 20:53 1 800 7

Ключова визита на Виктор Орбан в Берлин

  • германия-
  • унгария-
  • виктор орбан-
  • олаф шолц-
  • ангела меркел

Унгарският премиер разговаря в германската столица с канцлера Олаф Шолц и с предшественичката му Ангела Меркел

Ключова визита на Виктор Орбан в Берлин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Олаф Шолц се срещна днес с унгарския премиер Виктор Орбан, като главна тема в разговорите им бяха реакциите на руската инвазия в Украйна, съобщи канцеларията на Шолц, цитирана от ДПА.

Орбан, който оглавява консервативно националистическо правителство, остро критикува Европейския съюз за санкциите, наложени на Русия. Въпреки това Унгария гласува в подкрепа на мерките, които изискват единодушното одобрение на 27-те страни от съюза. Неотдавна Орбан обяви, че Унгария готви референдум по въпроса за санкциите.

В разрез с обичайната процедура при посещения на държавни и правителствени ръководители от ЕС след днешната среща на Орбан и Шолц не беше планирана обща пресконференция.

В отговор на запитване на ДПА от офиса на бившата канцлерка Ангела Меркел казаха, че вчера тя се е срещнала с Орбан. Информация за съдържанието на разговора им обаче не беше разпространена.

Очаква се по-късно днес унгарският премиер да говори на икономически форум, организиран от Източния комитет на германския бизнес - организация, която работи за подобряване на икономическите връзки с Източна и Централна Европа. Утре Орбан ще участва в дискусия, организирана от списание "Цицерон" и посветена на войната в Украйна и настоящата енергийна криза в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сер

    9 21 Отговор
    На унгарският цигани ще му дърпат ушите въпреки че той кротна бая на последното събиране и отстъпи от всичко щото няма пари иначе!
  • 2 БЕТИ

    16 3 Отговор
    ЕДИНИЯ УМИРА ОТ СТРАХ А ДРУГИЯ СЕ РАДВА ЗА РУСНАЦИТЕ
  • 3 Тишо

    7 7 Отговор
    Масжарина е отишъл на килимчето.
  • 4 Орбан е

    15 11 Отговор
    Лидерът на Европа.Останалите са банда слабоволеви и страхливи нищожества.Търсят 33 пол вместо Решение,Хитлер капут!

    Коментиран от #6

  • 5 безпартиен

    10 2 Отговор
    Истинските германци свършиха на 9 май 1945 г.!
  • 6 И затова ли

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "Орбан е":

    Подвил опашката отива в Германия . Усети ли че ще му резнат парите на Орбанчо ?
    Селски тарикат , Ами да беше отишъл при Путлер ,кво прави в Германия . Хахаха
    Ама и наште да врътнат кранчето на тръбата за газ ,нали нали пари са вложени в нея, да видим как веднага ще дойде и тука да се моли
    , руската подлога.
  • 7 Гюнтер

    3 9 Отговор
    Тоя смешник Обран, жалка кремълска подлога...
Новини по държави: