19 Октомври, 2022 07:50 1 235 10

Северна Корея плаши с артилерийски снаряди

  • северна корея-
  • артилерийски снаряди-
  • южна корея

Северна Корея изстреля стотици артилерийски снаряди като предупреждение към Южна Корея

Северна Корея плаши с артилерийски снаряди - 1
Снимка: БГНЕС

Северна Корея съобщи, че през нощта е изстреляла артилерийски снаряди във водите по границата с Южна Корея като предупреждение към Сеул да спре военните си учения, предаде ДПА.

Корейската народна армия извърши "заплашителен, предупредителен обстрел към източното и западното море... като мощна военна контрамярка", заяви говорител на генералния щаб на армията в изявление, публикувано от Корейската централна телеграфна агенция. Говорителят предупреди Сеул "незабавно да прекрати безразсъдните и подстрекателски провокации, засилващи военното напрежение в района".

Северна Корея плаши с артилерийски снаряди
Снимка: БГНЕС

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея заяви, че Северна Корея е изстреляла повече от 250 артилерийски снаряда от западния и източния си бряг в морските буферни зони близо до силно укрепената граница, разделяща двете държави, които бяха създадени през 2018 г. с цел намаляване на напрежението, предаде Йонхап.

Нито един от снарядите не е паднал в южнокорейски териториални води. Южна Корея обаче обвини съседната страна, че е нарушила военното споразумение от 2018 г., с което бяха създадени буферните зони. В понеделник Сеул започна годишните си военни учения, които ще продължат до 28 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цончо Ганчо

    6 9 Отговор
    Големи мъже! Изстрелял няколко снаряда у водата и вече голяма работа. Истински независим. Хахахха смях!

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 добро утро роби

    2 2 Отговор
    Удри Кимчо ! Удри една по Вашингтон .
  • 5 Ушанков

    1 1 Отговор
    Важно е да има снаряди .а че нямат какво да ядат ,на диктатор Ким не му пука .
    Както оня Бункерен плъх не му пука за хората в Раша .

    Коментиран от #8

  • 6 ъхъ

    0 0 Отговор
    Коя е госпожата в бяло?
  • 7 ОсемМесец

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цончо Ганчо":

    Осем месеца гледаме "независима" държава, чийто президентче е токлова "независим", че чак и той се смее като вас.
  • 8 ОтвоРиВиж

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ушанков":

    Отвори и погледни метрото там и ще видиш, че е по-хубаво от 80% от метрата е цял ЕС и после говори, кой яде и кой не.... повтаряте матри без да знаете, учите, слушате и най-вече да връзвате всички факти за да си изградите собствено мнение. А човек, който това не може ... лесно се управлява през медиите... честита нова неадекватност.

    Коментиран от #9

  • 9 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ОтвоРиВиж":

    МИ АЗ 6 МЕСЕЦА БЯХ ТАМ ...НЯМА ПО ДЪЛБОКО И ХУБАВО МЕТРО В СВЕТА ОТ КОРЕЙСКОТО ..ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО ...СЛУЩАЙТЕ КРАВАРСКИ ЛЪЖИ И ОБЕДНЯВАЙТЕ ВСЕКИ ДЕН
  • 10 Е вилик Ким

    1 0 Отговор
    Незнам за другите ама Кимчо на никой не прощсва САЩ му е кръвен враг 😝 Него никой не може да го командори това е единствения който ни приема ни предава прави си каквото си иска и живее със собствените си правила !!!
Новини по държави: