Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Октомври, 2022 07:51 3 778 75

Зеленски: Окупаторите ще се опитат да наемат украинци в армията си, пазете се!

  • зеленски-
  • видеообръщение-
  • армия-
  • мъже-
  • окупатори-
  • украйна-
  • енергия

Съответното изявление направи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си

Зеленски: Окупаторите ще се опитат да наемат украинци в армията си, пазете се! - 1
Източник: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова мъжете, останали във временно окупираните райони на Южна и Източна Украйна, да избягват да бъдат вербувани в армията на окупаторите, доколкото могат.

Съответното изявление направи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, съобщава кореспондентът на Укринформ.

Пълният текст на речта е предоставен по-долу:

Уважаеми украинци!

Днес беше доста ползотворен ден.

Срещнах се с еврокомисаря по управление на кризи. Благодарих на г-н Ленарчич за цялата помощ, предоставена по време на пълномащабната война. Обсъдихме какви други хуманитарни нужди на нашите хора могат да бъдат посрещнати с помощта на нашите европейски приятели. Разбира се, засегнахме ситуацията с енергията.

Днес разговарях с президента на Турция. Благодарих му, че подкрепя нашата териториална цялост. Обсъдихме ключовите проблеми със сигурността, пред които в момента са изправени Украйна и целият ни регион. Основните теми са усилията за по-нататъшното освобождаване на нашите хора от руски плен, сътрудничеството в областта на отбраната, износът на украински храни.

Проведох преговори с министъра на външните работи на Гърция – той пристигна на посещение в Киев за трети път от 24 февруари насам. Благодарих на Гърция за подкрепата в сектора на отбраната. Договорихме се да засилим сътрудничеството си в двустранните отношения и на ниво Европейски съюз, както и на ниво НАТО.

Утре ще участвам в Европейската среща на върха – ще се свържа с моите партньори. Ключовата тема, разбира се, са предизвикателствата пред нашата енергетика, както украинската, така и европейската. Ще отговорим заедно на терористичната заплаха.

Днес Андрий Ермак се срещна в Службата с представители на посолствата на Франция, Германия, Италия, Холандия и Испания и обсъдиха укрепването на нашата противовъздушна и противоракетна отбрана.

Работим, за да гарантираме пълната безопасност на украинското небе. Вече имаме значителни резултати: през месеца бяха свалени 233 БЛА Shahed и десетки ракети. Десет ирански дрона бяха унищожени днес и това е само в посока Киев. Още 11 БПЛА „Шахед“ бяха свалени благодарение на войниците от въздушното командване „Пивден“. Благодаря момчета за страхотната работа!

Резултати има и в други области. Но, за съжаление, има и противодействия. Имаме нови щети на критична инфраструктура. Днес три енергийни съоръжения са унищожени от врага.

Разбира се, ние ще направим всичко възможно да възстановим нормалните енергийни възможности на страната ни. Но отнема време. А това изисква общите ни усилия. Утре те ще са необходими още повече, отколкото преди.

Ще има разяснения от ръководители на областни администрации и държавни служители, но като цяло трябва да сме особено внимателни към потреблението на електроенергия от 7 сутринта утре.

Моля, не включвайте ненужни електрически уреди. Моля, ограничете консумацията на електроенергия и използвайте уреди, които консумират много енергия. Утре е много важно потреблението да е възможно най-съзнателно и по този начин графиците на стабилизационните прекъсвания ще бъдат по-кратки.

Днес проведох общо събрание по енергийни въпроси – Службата, правителството, енергийните компании.

Готвим се за всички възможни сценарии с оглед на зимния сезон. Предполагаме, че руският терор ще бъде насочен към енергийните съоръжения, докато с помощта на партньори не осигурим способността да сваляме 100% от вражеските ракети и дронове.

Отделно днес искам да се обърна към нашия народ във временно окупираните райони на Южна и Източна Украйна. В близко бъдеще окупаторите ще се опитат да наемат мъже в своята армия. Навсякъде е същото като в Донецк и Луганск. Моля, избягвайте го, доколкото можете. Опитайте се да напуснете окупираната територия.

Ако не можете да направите това и попаднете в руски военни структури, при първа възможност се опитайте да сложите оръжие и да дойдете на украинските позиции. И най-важното, пазете живота си. И не забравяйте да помогнете на другите ни хора, които са близо до вас. Нашата обща задача е да издържим. Изправете се срещу тези чудаци...

Русия шест месеца избягваше дори думата "война", наказваше собствения си народ с наказателни дела за това, а сега обявява военно положение в окупираната територия.

Самите окупатори докараха войната на нашата земя под постоянния си лъжлив претекст за уж преговори, а сега подписват някакви укази, които циментират войната.

Вечерта подписах още един указ за награждаване на нашите войници. Седемдесет и един военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна бяха наградени днес с държавни награди.

Благодаря на всички, които се борят и работят за Украйна! Благодаря на всички, които помагат за защитата ни!

И отделно искам да благодаря за това, че именно украинският народ тази година стана лауреат на специалното отличие на Европейския парламент – наградата „Сахаров“. Тази награда се присъжда ежегодно на онези, които имат най-голям принос в защитата на демокрацията, човешките права и европейските ценности. Наистина е важно, че всички украинци – милиони наши хора, които така смело защитават свободата, бяха признати в Европа тази година.

Слава на нашия красив народ!

Слава на Украйна!


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ПО ЛЕКО

    100 14 Отговор
    А НА ЗЕЛЕНОТО ПИГМЕЙЧЕ ЯСНО ЛИ МУ ЕЧЕНАЙ МРАЗЕЩИТЕ ГО СА ОТ ИЗТОЧНА УКРАИНА ???
  • 2 Пич

    101 16 Отговор
    Украинците , смъркачо , трябва да се пазят от тебе !!! Ти ги обричаш на смърт , и то поне да беше за интересите на Украйна ! Но не е !!!
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    28 20 Отговор
    електронните снаряди на Хаймерс за жива сила ........не са се научили все още да различават хората........

    Коментиран от #24, #26, #31, #41

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да бе , да. ! 😜

    83 12 Отговор
    Добре знае зеленият как се прави ! Нали насилствено мобилизира в армията на киевската хунта младежи от унгарско, българско, румънско малцинство !
  • 6 Дон

    61 12 Отговор
    Зеления да предложи на европейските си приятели да прокарат закон в който да е казано ,че ако се залови украинец между 18 и 60 г.да бъде връщан на фронта! Както е според указа на самия зеленски!

    Коментиран от #20

  • 7 Ставри

    74 11 Отговор
    На зеления не стига че му доставят некачественни оръжия ама почнаха и мешано бело да му дават....напудреният изплиска легена тотално,само тъпотии ръси
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Артистите

    13 51 Отговор
    мачкат мужиците, Рейгън се усмихва
  • 10 РЕАЛИСТ

    86 12 Отговор
    Украинци в тези райони няма. Има хора с руско самосъзнание, които бомбардирахте с години, въпреки Минските споразумения. То и в Киев няма много украинци. Вчера писах за отвореното писмо на киевчанин до руска телевизия. Радват се на ударите, защото виждат , как чужденците, които са напълнили града се крият, като мишки.

    Коментиран от #34

  • 11 САЩ са заплаха за света

    77 12 Отговор
    Този престъпник потъпка Минските споразумения, а през март му забраниха да води повече мирни преговори след първите три кръга в Беларус! Той и американските му господари са причината да загинат много хора!

    Коментиран от #30

  • 12 пешо

    56 9 Отговор
    дигай бялото знаме
  • 13 Идкдк

    68 6 Отговор
    Значи ако украинец, руснак или някой друг отиде да се бие за украйна - това е прекрасно.
    Ако обаче отиде за Русия - виж, това вече е много лошо
  • 14 PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿

    15 73 Отговор
    Слабичка Русия вече няма никаква алтернатива освен чрез умора да чака Запада и Украйна да склонят към някакви преговори. А преговорите означават Капитулация за агресиращата страна. Мирише ми на замразен конфликт без никакво решение в близките 20г или поне докато Навални не стане Президент.
    А как бравурно почна всичко с деБлаблафикации и "тридневна опериция" докато украинските ЛЪВОВЕ не наритаха проскубания грохнал мечок 😆😆😆

    Коментиран от #50, #73

  • 15 Псевдоним

    49 4 Отговор
    Колко е хубаво как денят почва със Зеленски и неговите великолепни речи, колко щастлив трябва да се чувства всеки евроатлантически партньор от този факт.
  • 16 Много работи тоя човек ве...!

    48 7 Отговор
    ,,Срещнах се...,говорих...,обсъдих...,призовах...,препоръчах..."
    А де факто не се мърда и милиметър дори,да направи нещо за мирното уреждане на конфликта...!
  • 17 точно така

    12 65 Отговор
    Херсон ще е Украйнски до края на месеца. Зеленски ще спаси света от Путин и неговите зомбита.

    Коментиран от #22, #43, #68

  • 18 Кокакола

    51 11 Отговор
    Дори в Колумбия няма толкова тежко надрусани хора
  • 19 Раданч Татлъту

    26 1 Отговор
    Не ни е страх!Демократичният българин Глиги воюва за Окраина!🐷🐷🐷🐞
  • 20 Хехехе

    39 8 Отговор

    До коментар #6 от "Дон":

    Че то по нашето черноморие е пълно с украински дезертьори между 18 и 60 годишни...!Пък Зеления се загрижил за украинците от анексираните територии...

    Коментиран от #25

  • 21 Защо нямаше на парада

    6 4 Отговор
    Ирански дронове , видяхме му ще ха-ха-ха
  • 22 Ще...ще...ще....

    17 4 Отговор

    До коментар #17 от "точно така":

    Бъдеще-неосъществено време...!
  • 23 Наркомана с дългата линия

    27 8 Отговор
    Краварския слуга е отново тук за да ни лъже
  • 24 Дълбоко проникващ

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Добро утро ,добри ми господине и още много по здрави.
  • 25 Дон

    29 5 Отговор

    До коментар #20 от "Хехехе":

    Точно това е! И не са само дезертьори,ами нагли дезертьори в хотели на 1ва линия!
  • 26 ДЪЛБОКО ПРОНИКВАЩ!

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Защото им липсва ...изкуствен интелект...!
  • 27 От страни

    19 4 Отговор
    Зеленски да види че първия баталион от Запорожието взе името на Судоплатов - палача на Троцки. Та да му мисли.
  • 28 Украйна

    10 27 Отговор
    Украйна печели войната, кучета си вият!

    Коментиран от #37, #57, #61, #67, #70

  • 29 1111

    38 6 Отговор
    Факти, моля да ни информирате какво закуси днес любимия другар зеленски :))))))))

    Коментиран от #38

  • 30 Хаха

    7 19 Отговор

    До коментар #11 от "САЩ са заплаха за света":

    Щото пък руснаците много са спазвали споразуменията и те ги нарушаваха.

    Коментиран от #52

  • 31 Дядя

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    "електронните снаряди на Хаймерс за жива сила", младеж пробвай се във форума БГ Мама!
  • 32 ТОЧНО ТАКА

    26 3 Отговор
    ОТ ОСЕМ ГОДИНИ ЖИТЕЛИТЕ НА ДОНБАС СЕ САМОНАЕМАТ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 От страни

    32 6 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    Говорех с един приятел от Украйна - казва че армията на Украйна си е вече армия на НАТо а не на Украйна. Каза че най много са поляците но и много говорещи английски та не знае от къде са. И всичките клипчета от тубата от страната на Украйна хората говорят не със страх а с някъв въсторг зи ударите. Хората го разбраха че не искат да ги унищожават. А тия детоса в армията сами са направили избора.
  • 35 Иван

    17 1 Отговор
    След Евровизия идва......награда "Сахаров".
  • 36 Джамбaза

    30 7 Отговор
    Вече разбрахме, че тези изявления не са на Зеленски, който е скрит в Полша, а на негова холограма, управлявана от Сащ.
  • 37 Иван

    16 5 Отговор

    До коментар #28 от "Украйна":

    Браво на Покрайна!!! Вече е готова да връща заемите......първо на кого ще връща?
  • 38 Отговор!

    15 3 Отговор

    До коментар #29 от "1111":

    Зеленски закуси с ЕвроАтлантическа-БГ-Боб-чорба,с небезизвестният-Смилянски боб....,като после тр@цна 5 пъти...
  • 39 Орех

    11 0 Отговор
    Рамзан ще те наеме за пиар.
  • 40 Дзверцов

    20 2 Отговор
    Фюрито пак облъчва тълпата. По етапно му спират тока. Зимата в открите полета достига полярни стойности. Дано в бункера има кюмбе на дърва.
  • 41 А бе не знам за тези...?!

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Но знам,че яко пропищяхте от..,,Електронните Снаряди" на Руските Хакери...😉😝👏🍌🤣😂!!!
  • 42 стария моряк

    24 1 Отговор
    Много ми прилича на един украински старши помощник , и той казваше , изчистиХ кораба , изчукаХ ръждата , боядисаХ го! А защо те изгониха? Ами , заседнахМЕ по време на моята вахта!
  • 43 Жена

    21 3 Отговор

    До коментар #17 от "точно така":

    Да де, точно така. Херсон ще е украински до края на месеца и след това става официално руски.

    Коментиран от #54

  • 44 Друг реалист

    22 2 Отговор
    Зеления смъркач вижда,че ще яде хурката и затова само се обяснява.Но и руснаците защо ги щадят,не е ясно.Едва отскоро почнаха да им разрушават инфраструктурата.И това бе в полза на украинците-пътища и мостове се използват за снабдяване от армията.Но да видим сега....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 едока

    24 2 Отговор
    Наркоман, няма да ги наемат, самите украинци ще отидат доброволци с братята си руснаци и ще ви изметат всички марионетки на краварите. Къде ще бягаш с другите бандера фашисти? Ще ви откъснат гагите. Ще въстанат украинците срещу фашизма и господарите ти.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Алоу

    17 2 Отговор
    Зеленски не се притеснявай никой няма да купят. Просто народа ще се обърне срещу теб, няма те да гинат, а ти да пълниш чекмеджетата. Гледай в БГ, Бойко алчния иска пак да ни лъже, а не може.
  • 50 Удри вова..

    22 1 Отговор

    До коментар #14 от "PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿":

    Малко тецове останаа..Време е да зпочне бендерската ескимоска зима.
  • 51 Зеленскйййй

    19 2 Отговор
    Време е да осъзнаеш, че беше употребен. Зарязвай всичко квото си гепил и пали подметките. Путин и джо ще си вземат квото са се разбрали преди да наемат теб.
  • 52 табсо

    15 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хаха":

    Е,,айде сега да се не връщаме назад,И краварите и е.с..си мълчаха когато преди осем години как бендераците пуцаха и бомбиха-донбас..ама нали е срещу провъзгласилите прорусски републики.щом си със россия,нема училища,нема болници..всичко леш..
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Смотанячка..

    11 3 Отговор

    До коментар #43 от "Жена":

    Тва не писа ли го в края на септември..че номеро на зеленио ще стане през октомври..както си почнала ще стигнеш до нова година..я напиши колко теца са останали в бендерия..
  • 55 Жададык

    16 2 Отговор
    Подпухналата наркоманска мутра на този неадекватник омръзна на всички. Предизвиква позиви за повръщане, спрете да ни го навирате в лицето на ставане и на лягане.
  • 56 асдасдс

    16 2 Отговор
    Може ли да мине поне ден, без тоя наркоман да е на челно място в новините?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ши стани

    9 2 Отговор
    На курбан туй момче пък младу бе. Поне му пупляскаха кат са появяваши по екраните.
  • 60 ами

    14 2 Отговор
    от сутрин до вечер зеленски - какво казал какво направил
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Украинка

    17 2 Отговор
    Още малко и всички ще минат на страната на Русия. Шубе го
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ха-ха-ха...

    10 2 Отговор
    Този шут къде видя украинци по исконните руски земи, откраднати от такива като него!?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Бай Благой

    6 2 Отговор
    Ей наркоман.
    Изчезвай...заминавай при твоите покровители оттатък океана...и бело има колкото искаш..и кви също, пари...каквото се сетиш...
  • 67 Русия

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Украйна":

    Русия печели войната, укро.чакалите все така и си кви чат.
  • 68 Дай Бън

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "точно така":

    Това да не ти е сам в къщи 25. Зеления сам с два ножа защитава цяла Окрайна
  • 69 нормален

    3 2 Отговор
    Нормално е тези които украинските нацисти убиваха 2014 година сега да се опитат да изкореня това зло нацизма в цял свят е лошо явление
  • 70 Дай Бън

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Украйна":

    Дам скоро и останалите серий от холивудската продукция. господ е Осраинец и Осрайна сътворителката на света
  • 71 АЗОВ

    3 3 Отговор
    Пердашиме ушанките, където ги видим !
    Бой,ама бой, като в многобой !
    Вече сме в ХЕРСОН, следва Луганск и Донецк !
    После ще има дим над КРИМ !
  • 72 пенко

    1 0 Отговор
    ЗАЩО САЩ ОТРОВИХА ЮШЧЕНКО --- АМИ ЯСНО Е ЗА ДА СЛОЖАТ ПОРЕДНИЯ ЕВРЕИН ЦИОНИСТ НА ВЛАСТ ЧРЕЗ : " ДЕСЕН СЕКТОР " - СЪЗДАДЕН С 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА / ИЗБИЛ ХИЛЯДИ РУСНАЦИ В УКРАТА /!!!!!! - Е САГА--- ЩЕ ПЛАЩАТ - ГАДОСТТА СИ !!!!!!!!!!! " ЦИКЛОН -Б" --В МАСОВО ПРИЛОЖЕНИЕ !?!?!?!?
  • 73 анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿":

    слабичика е окрайна че виздаме как не може да окопира един херосон от април викак ще го окопират ама нещо не могат да го направят
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: