Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 10:15 856 3

Индонезия не се отказва от поканата към Путин за срещата на Г-20

  • индонезия-
  • г-20 -
  • владимир путин-
  • джакарта

Джакарта няма намерение да се откаже от поканата на руския президент Владимир Путин за предстоящата среща на Г-20 през ноември

Индонезия не се отказва от поканата към Путин за срещата на Г-20 - 1
Снимка: Shutterstock

Джакарта няма намерение да се откаже от поканата на руския президент Владимир Путин за предстоящата среща на Г-20 през ноември, дори и в случай на натиск от трети страни. Това каза в интервю за ТАСС посланикът на Индонезия в Русия Хосе Таварес.

Дипломатът припомни, че президентът на Индонезия Джоко Видодо вече е изпратил покани до всички лидери на Г-20, включително Путин. "Дори и други страни да започнат да оказват натиск, ние имаме своя позиция. Ние вече сме обяснили всичко, изпращайки покани", подчерта посланикът.

Той също така отбеляза, че Индонезия вижда Русия като важен член на Г-20, както всеки друг. "Ние нямаме право да не поканим нито един член на Г-20, но имаме прерогатив да каним други страни като гости. Както можете да видите, в допълнение към членовете на Г-20, редица други страни са поканени : представители на държавите от Тихоокеанския регион, както и други страни, които не са членки на Г-20, включително Украйна. Така че това е позицията, заета от Индонезия", добави Таварес.

На 14 октомври Путин заяви, че въпросът за неговото пътуване до срещата на Г-20 в Индонезия все още не е окончателно решен, но руската страна ще вземе участие в този форум. То трябва да се проведе на индонезийския остров Бали на 15-16 ноември.

Индонезия не се отказва от поканата към Путин за срещата на Г-20
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Дочев

    2 10 Отговор
    Путин няма да ходи никъде. Страх го е, след това което надроби.
  • 2 Вчера лицето Арестович,

    4 6 Отговор
    съветник на Еленски и върховен манипулатор, както сам обича да се нарича понякога, каза в интервю, че според негови източници Путин вече трети път иска политическо убежище в Китай, за да пише там мемоари в следващите години. Безумието придобива застрашителни размери, това е сигурно.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.