Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Октомври, 2022 20:23 1 989 12

МВФ призова Украйна да не предприема действия намаляващи приходите в бюджета

  • мфв-
  • украйна-
  • действия-
  • приходи-
  • бюджет

Това е заявил Гавин Грей, ръководител на мисията на МВФ в Украйна

МВФ призова Украйна да не предприема действия намаляващи приходите в бюджета - 1
Източник: Shutterstock

Екип на Международния валутен фонд (МВФ) е провел дискусии с украинските власти по-рано през седмицата, и ще продължи да работи през следващите седмици по искането на Украйна за засилен мониторинг на специалната програмата за финансовото ѝ подпомагане, с участието на Фонда. Това е заявил Гавин Грей, ръководител на мисията на МВФ в Украйна, съобщи на официалната си страница МВФ.

През периода от 17 до 20 октомври екип от служители на МВФ се е срещнал с представители на украинските власти във Виена, Австрия. От украинска страна са взели участие министъра на финансите Сергей Марченко и управителя на Националната банка на Украйна Андрий Пишний.

Руската инвазия в Украйна причини огромно човешко страдание и имаше сериозно икономическо въздействие. Реалният брутен вътрешен продукт (БВП) се сви значително, инфлацията се повиши рязко, търговията бе значително нарушена, а фискалният дефицит се повиши до безпрецедентни нива, пише още изявление на МВФ.

Украинските власти имат значителна заслуга за това, че поддържат важна степен на макрофинансова стабилност при тези изключително трудни условия. Властите трябва да се въздържат от мерки, които подкопават данъчните приходи, тъй като се стремят да приведат разходите в съответствие с наличното финансиране, посочват още от Фонда.

Мониторингът на програмата за подпомагане на Украйна ще изложи политическите намерения на властите в Киев за подкрепа на макроикономическата и финансова стабилност, и ще представи оценка на нуждите от външно финансиране за страната през 2023 година, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    33 0 Отговор
    Демек,Стрина Сталинка Георгиева призовава Украинците да продължават да плащат сметките си за електричество както досега.
    Умно!
    Z
  • 2 Иванушка  🇷🇺

    25 0 Отговор
    Като да настъпва на Херсон - това отнема Данъкоплатци и осигурява скъпоструващи масови погребения с две лопати вар отгоре с Телевизионно отразяване 😆😆😆
  • 3 ТаУмВзе

    30 0 Отговор
    Как окраинското наци да спре да Краде, че не ми е ясно. Тия си бълнуват тъпотиите и верват. Докато цяла Европа замина по дяволите. Z
  • 4 МИЛКО

    25 2 Отговор
    НЯМА УКРОПОБЕДИ УКРАИНА ОТТИЧА В КАНАЛА
  • 5 Пръц

    25 1 Отговор
    Зеленски щял да издава книга : “Как може да спечелиш 40 000 000 000 $ “ на година
  • 6 МАНИ

    28 0 Отговор
    С МВФ ШЕГА НЕ БИВА ТАМ УПРАВЛЯВАТ ЕВРЕИТЕ ША СИ ВРЪЩАТ ВСИЧКО УКРИТЕ
  • 7 Перо

    23 0 Отговор
    След като ЕС и НАТО плащат безразборно престъпленията на ционистко-бандеровския режим за геноцида и разрушенията в Донбас и Луганск, избиването на мирни жители,вече 8 г., Путин е прав,също безразборно да руши,до като ЕС плаща до фалит! Да видим кое е по-лесно и по-скъпо!
  • 8 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор
    МВФ,СБ виждат само ЦИФРИ!!!!!!НЕ ХОРА , ДЪРЖАВИ...Тъй , е Пишний си е само пиш!!!
  • 9 Зеления

    13 0 Отговор
    Приходи в бюджета няма освен ако ни дават англосаксонците по 5-6 милярда на месец милостиня които пари няма да се върнат естествено Същото важи и за ленд лизинга
  • 10 Преминаващ оттук

    24 0 Отговор
    Клещите над Зеленски респективно над Украйна се затягат. Милиардите които набутаха "инвеститорите"ще му излязат през носа.
  • 11 Макробиолог

    9 0 Отговор
    Путин да си прибира войската,МВФ се заема сега с Украйна,малко търпение и след 2-3 години пораженията ще са по големи от военна интервенция.
  • 12 Вулварийн

    4 0 Отговор
    Да се знае кой е собственикът на тази забравена от бога страна
Новини по държави: