Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 12:50 2 243 11

Призив гражданите да не се лъжат да участват в незаконни митинги

  • казахстан-
  • национален празник-
  • митинг

Денят на републиката се празнува в Казахстан на 25 октомври

Призив гражданите да не се лъжат да участват в незаконни митинги - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Генералната прокуратура на Казахстан призовава съгражданите да се въздържат от участие в незаконни митинги. Призивът беше публикуван на уебсайта на главния надзорен орган.

Според доклада в социалните мрежи се разпространяват фалшификати с призиви за участие на 24 и 25 октомври в уж „съгласувани“ от местните власти митинги на централните площади. "Тази информация не отговаря на действителността. В тези дни не са уговаряни митинги на тези места", се казва в призива.

От ведомството обясниха, че с оглед отбелязването на Деня на републиката ще се провеждат само официални културни прояви. В тази връзка организирането на акциите, обявени с тези неверни сигнали и участието в тях, както и призивите за тях, са незаконни.

„За съжаление, въпреки многократните разяснения на законовата процедура за провеждане на митинги или друго мирно събрание, има нарушения в нея. Моля, имайте предвид, че тази процедура се регулира от закона „За реда за организиране и провеждане на мирни събрания в Република Казахстан“ , която е приета на 25 май 2020 г.“, се посочва в обжалването.

Съответно организирането и участието в митинги, шествия, събрания или демонстрации, проведени в нарушение на изискванията на закона, е незаконно и води до отговорност по член 488 от Кодекса за административните нарушения до 25 дни арест.

„Въз основа на изложеното, както и с цел осигуряване на върховенството на закона, обществената безопасност, превенцията на правонарушенията, защитата на правата и свободите на човека и гражданина, Ви призоваваме стриктно да спазвате нормите на действащото законодателство. , да не се поддава на провокации и да се въздържа от организиране и участие в противоправни действия, публични призиви към него“, съобщиха от ведомството.

Органите на реда ще преустановяват нарушенията, които нарушават установения законов ред, и ще предприемат всички предвидени от закона мерки срещу извършителите.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле

    3 0 Отговор
    незаконни чак?
  • 2 ТаУмВзе

    6 3 Отговор
    Навсякъде по света митингите в подкрепа на Путин по презумпция са законни!

    Коментиран от #4

  • 3 Той

    4 9 Отговор
    Страх тресе марионетките на Кремъл. Веднъж вече го спасиха от народната любов, така като спасиха и Глупашенко, но до кога?

    Коментиран от #5

  • 4 Не само

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    ….законни! Задължителни, като Ленинските съботници.
  • 5 Под китайски протектор

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Той":

    Те там в Казахстан са си по-особени,тъй като!
  • 6 Ние сме в тоталитарния ЕС,а не в Азия

    9 3 Отговор
    В Германия, Австрия, Италия има протести отново. В Париж е огромен, и вече явно искат неутралитет на Европа за войната в Украйна и разпадане на Европейския съюз.
    Тия неща защо не ги казвате, нали сте новинарски сайт??

    Коментиран от #10

  • 7 Всъщност

    6 1 Отговор
    Е, и ? В София , и на всякъде , ако не е разрешено от общината ще те разгонят . Защо се нагнетява в Казахстан ? Не играят по свирката на Саш и Турция ?

    Коментиран от #11

  • 8 Мишо

    0 0 Отговор
    Ха,Ха,ха.
  • 9 Солей

    2 4 Отговор
    Охооо. Пууутлер решил да "раздвижи" "сепаратисти" и в Казахстан? :)))) Обаче там е китайска територия вече, та да не им избият зъбките :))))
  • 10 Бивш канадец

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ние сме в тоталитарния ЕС,а не в Азия":

    Защото не са успоредни на партийната (разбирай - Брюксел и НАТО) линия!
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Всъщност":

    Значи така: Като не искаш да ти увеличат цената на газа с 50% и протестираш, те обявяват за "ТЕРОРИСТ"...пратен от американците...