Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 14:09 1 275 29

Путин удължава ограниченията върху търговията с "неприятелски държави"

  • русия-
  • путин-
  • указ-
  • президент-
  • неприятелски държави

Руският президент подписа в сряда указ

Путин удължава ограниченията върху търговията с  "неприятелски държави" - 1
Източник: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа в сряда указ за удължаване на срока на действие на ограниченията върху търговията с т.нар. "неприятелски държави".

Путин удължи наложените през март търговския ограничения с "неприятелски държави", като ограниченията върху вноса и износа на редица категории стоки и суровини ще останат в сила до края на 2023 г.

Съответният указ беше публикуван в сряда на официалния интернет портал за правна информация, съобщава руската агенция ТАСС, предаде БНР.

Документът изменя Указ № 100 "За прилагането на специални икономически мерки в областта на външноикономическата дейност с цел осигуряване на сигурността на Руската федерация“ от 8 март 2022 г., съгласно който списъците на стоки и суровини, вносът и износът на които е забранен или ограничен, се установяват от правителството.

Мерките бяха наложени в отговор на санкциите на Запада срещу Русия, които бяха наложени заради войната на Москва срещу Украйна.

Освен това постановлението от март упълномощи кабинета на министрите да определи списъци на страните, с които търговията ще бъде ограничена в съответствие с документа. В същото време не беше забранен вносът и износът на стоки, предназначени за лична употреба.

Правителството на Руската федерация, в рамките на този указ, спря износа на повече от 200 артикула стоки и оборудване, внесени преди това в страната от чужбина. Списъкът включва по-специално технологично, телекомуникационно, медицинско оборудване, превозни средства, селскостопанска техника, електрическо оборудване.

Изключение правят страните - партньори в Евразийския икономически съюз, както и Абхазия и Южна Осетия.

Освен това кабинетът на министрите забрани износа на определени видове дървен материал за т.нар. "неприятелски страни".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    23 6 Отговор
    Вовата ви плющи като мокри вестници,ихууу...
  • 2 Последния Софиянец

    20 4 Отговор
    Аз ви казах че газ няма да има.
  • 3 Теле

    18 11 Отговор
    Императора е велик
  • 4 БОЛШЕВИК

    26 10 Отговор
    Засега едно нещо което постигна тоя конфликт е, че удари западните капиталисти и капиталистическата неолиберална система. Дано се стигне и до пълния крах на капитализма и западната демокрация.

    Коментиран от #5, #8, #28

  • 5 Псевдоним

    12 7 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК":

    Въпросът е да не ги замени нещо още по-глупаво. Веднъж вече сме я сърбали тази попара 89-та година.

    Коментиран от #6

  • 6 БОЛШЕВИК

    19 5 Отговор

    До коментар #5 от "Псевдоним":

    Имаш право! Но като видях какво се случи последните 32 години в България си мисля, че по-лошо от това няма как да има!

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хммм

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК":

    Като цяло конфликта в Украйна е срещу неолибералната система... Русия приключи с неолибералната система. А като гледам какво става в Русия в момента, то те я заменят с "Национален капитализъм или т. н. Кенсианска държава! Национален капитализъм беше в Западна Европа след ВСВ та до 90-те години на миналия век, когато неолиберализма внедрен от Рейгън в щатите навлезе в Европа., Русия и Китай.За мен лично тази система е най-добра. Националния капитализъм, който беше в Западна Европа, е коренно различен от либерализма в САЩ до времето на Рейгън! А неолиберализма е прикритие на олигархична диктатура. А това, че му викат демокрация не променя факта, че си е чиста диктатура!
    .
  • 9 Хлъц....

    16 5 Отговор
    Абе знаете и точната номенклатура в указа,но срамежливо е подминахте. Ще посоча само няколко: Инертни газове -неон,аргон, криптон,ксенон,хелии- без тях няма чипче,няма чисто производство,спец заварки ,лед осветление,фарове, и още и още.А друг освен руснака д да ги произвежда няма в подобен обем .Освен китаеца,който не изнася и молекула.Преминавам към металите- алуминий,титан, паладий,обогатен уран за АЕЦ. Любопитните могат да потърсят тяхното приложение.Тежки торове,медицинска техника и нейни консумативи, дървесни видове,без който няма хартия. Мога и още да посоча,но ще стане цял чаршаф.Честито на онези- с пакетите!

    Коментиран от #11, #15

  • 10 Уса

    7 4 Отговор
    Българин пенсионер с 500лв пенсия и собствено жилище може да оцелее,но американец с 1000$ пенсия собствено жилище и без помощи от държавата,никога.Ако американския пенсионер се разболее 100% увисва на държавата и неговите движими и недвижими имоти отиват в полза на някой старчески дом или болница,които се борят да го ликвидират по-бързо.Колкото по-късно се разболеете толкова вероятноста да минете 90 години е сигурна.Днес компютъра каззва как да ви лекуват и с какво в сащ,ако искате и в България не е нужно да правите нищо то само ще дойде
  • 11 и кво от това?

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хлъц....":

    Oт февруари не изнасят такива суровини и никой не е почуствал липсата им.Само цената се е вдигнала.

    Коментиран от #13, #18

  • 12 Бесен- _Язовец

    4 5 Отговор
    Така наречения ЕС го закъса също като фашистите от Окрайна!
  • 13 Хммм

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "и кво от това?":

    Изключи телевизора си и включи мозъка си!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 небрежнев

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хлъц....":

    Аз се чудя защо новите мерцедеси са без фарове, а то било, защото путин забранил износа на суровини за неприятелски държави.
    Това путинофилите сте много тежко облъчени. Разберете - русия е в тежка изолация за десетилетия и никой от "неприятелските държави" не иска нищо от нея. Нито ресурсите й, нито горивата й, нито каквото евентуално ЩЕ направи като Москвич, Лада или самовар. Това е. И да знаете, че в ЕС още никой не е пропуснал баня, не е на студено, пълни са хранилищата с газ и цената му пада.

    Коментиран от #20

  • 16 Некой си

    3 1 Отговор
    Малко новини от фокс нюз, САЩ:
    1. НАТО и Украйна рекрутват (наемат) членове на Ал Кайда и ИД да воюват в Украйна срещу Русия.
    2. Терористи от Ал Кайда и ИД (един от тях е Абдул Хаким ал Шишани масово биват дислоцирани в Украйна. Логистиката се организира от САЩ и други държави от НАТО.
    3. Бившият шеф на ЦРУ и настоящ собственик на нова тв Дейвид Петреъс официално призова мултинационална военна мисия, водена от САЩ, да нахлуе в Украйна, по модела, използван в Ирак (цитирам дословно).
    4. Зеленски обвини западните държави, че Украйна не е получила нито цент от обещаните 18 милиарда евро. Това щяло да се отрази в неплащане на пенсии и детски помощи за украинците.
    И две новини, свързани със свободата на словото и демокрацията в САЩ:
    1. Всички осъдени за размириците пред Капитолия са вкарани в затвора, защото, цитирам, "Отричат резултатите от изборите".
    2. По време на бунтовете пред Капитолия НЯМА УБИТ НИТО ЕДИН ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛ!.
    Повтарям за ваксинираните десносектанти - това е информация от Фокс нюз, САЩ. Не е от Комосомолская газета.

    Коментиран от #23

  • 17 Стена

    1 3 Отговор
    Ние ще градим стената около руските, те нека градят около себе си. Китай също е започнал да издига ограда в някои части на границата с Русия, буквално.
  • 18 Ще използвам

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "и кво от това?":

    определението - Странен начин на мислене.Как " кво от това? Дори и обикновен баничар да си,ако брашното ( което го има- задължителен елемент от бизнеса ти) струва примерно 1лв/ кг, а утре стане 5 лв / кг,но най страшното,изобщо го няма на пазара" кво от това" ли ще постигне баничарницата ти.Просто удряш катинара Без определени инертни газове цялата авто индустрия заминава.Ще купиш ли кола без фарове? И това е само примитивен пример.Най сложните чипове без определена" чиста среда" е невъзможно да се изработват.Аероиндустрия без титан и негови сплави е обречена,Цеулозно хартиена промишленост- на кино без евтина дървесина.Руснака е доставя по ЖП или със баржи по море.Остава канадеца и бразилеца- но цената?
  • 19 Ха ха ха

    2 5 Отговор
    Няма за какво да издава указ, и без това никой не му ще боклуците!
  • 20 Така е

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "небрежнев":

    И резервите газ на ЕС, пишеше, че стигали за 100(сто години)... Поне така каза Урсула.. Затова е паднала цената..Ако е така, значи да не се безпокоим.

    Коментиран от #21

  • 21 Ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Така е":

    Ами ако се притесняваш много, хващай влака за раша, там ще си спокоен през следващите 100 години...

    Коментиран от #22

  • 22 Така е

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха":

    Защо? След като Урсула ни информира, че резервите (пълните хранилища) щели да стигнат за 100 години напред. А до тогава ЕС щял да намери газ.
  • 23 небрежнев

    4 7 Отговор

    До коментар #16 от "Некой си":

    Нагъл, нагъл колко да си нагъл? Виновен за не изплащането на пенсии в Украйна бил Западът, който не дал помощи от 18 млрд. евро, а путин е невинен и най-хуманно унищожава електроцентрали, домове, пътища, градове, убива тук-там по няколко десетки хиляди, е така, за да ги освободи от грижи в собствената им страна, изсели над 10 милиона от домовете им... но видиш ли - ние сме виновни, че сме им помогнали с недостатъчно пари. Ами, ако путин избие всички украинци, то ще излезе, че ни помага, като ни освобождава от ангажимента да помагаме и плащаме за жертвите му.
    Каква ли още наглост ще доживея да чуя от путинофилите?
    ЕС наистина са слаби и не обявяват всякаква путинска пропаганда извън закона и русия за терористична организация. Няма разлика м/у фашизъм и русизъм, но някак си второто още върви.
    За да се осъзнае светът за зверствата на Хитлер му трябваше около 10 години. Надявам се, путин да не го държат толкова.

    Коментиран от #24

  • 24 Тоест

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "небрежнев":

    Ти казваш, че Зеленски е нагъл? Защото това са думи на Зеленски, а коментирашият само ги предоставя тук от щатската медия, която е публикувала интервюто със Зеленски! Какво не ти е ясно?

    Коментиран от #25

  • 25 небрежнев

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Тоест":

    Отваряш сайта на Fox News и търсиш посоченото интервю с "Volodymyr Zelenskyy"... и, о чудо - такова няма. Посочи тук заглавието му, което може да се търси с Google, за да го видим в оригинал. Иначе е поредната фалшива новина.

    Коментиран от #26

  • 26 Тоест

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "небрежнев":

    Потърси и ще го намериш така, както коментиращият тук го е намерил.
    Фокс нюз ги пишат такива, защото това е единствената медия в САЩ, която е под контрола на републиканците! Всички останали медии в САЩ са под контрола на "дълбоката държава"! А сега преди изборите в САЩ.... защо смяташ, че Фокс нюз няма да го напишат?
    А, че Зеленски постоянно си проси и обвинява западните страни, че не помагат финансово Украйна, нямало пари за пенсии и пр. ... не е скрито и покрито..
    Всеки ден си ги плещи Зеленски....
    Затова, че ако трябва да наричаш някого нагъл, то това е Зеленски, а не коментиращия тук. Не си спомням добре... но наскоро и един конгресмен у щатите какво говореше за Зеленски.... направи го на нищо.
  • 27 Рашка е в колапс

    2 2 Отговор
    Каква търговия,като Русия няма технологичното развитие и възможностите,и не произвежда абсолютно нищо ,а може само дупчи и продава като арабските страни ? Освен това на Русия и е забранено да търгува.
  • 28 коми терористи

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК":

    Това да не ти е комунистическият режим,че да рухне и да е пълен провал.Засега сме виждали само как империята на злото сесесере рухва и се пръска на парчета.Връщане назад към злото няма.Комунистите малко по-малко измират,а вече подобни държави на света останаха 1-2.България беше последната провалена държава в Европа с толкова много свoлоч като комунистите,но от изборите се вижда,че бесепето вече едвам се класира на 5-тото място,което е чудесен факт и сочи единствено,че тази комунистическа гняс изчезва и от България.
  • 29 Тити

    0 0 Отговор
    Поредната пунта Мара!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания